Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Τρεις προτάσεις σε δύο επιχειρησιακά προγράμματα στο ΕΣΠΑ

 

3 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5 ΦΥΛΑΚΤΗΣ-ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 

Τρεις προτάσεις σε 2 επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ κατέθεσε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα μετά από πρόταση του Δημάρχου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι προτάσεις αφορούν:

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2014-2020:

 «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στη Φυλακτή» Προυπ. 90 χιλ. €

Στην Τ.Κ. Φυλακτής στη θέση Χατζόπουλου προβλέπεται να κατασκευαστεί μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5. Οι κατασκευαστικές εργασίες αφορούν τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου με τις περιμετρικές λωρίδες, την εσωτερική περίφραξη  και την αποχέτευση των όμβριων υδάτων.

Το γήπεδο θα έχει διαστάσεις σύμφωνες με τις ισχύουσες προδιαγραφές  και ο αγωνιστικός χώρος συνολικά θα έχει πλάτος 25,00 μ. και μήκος 39,20 μ.

Ο όλος χώρος περιμετρικά θα οριοθετείται με την εσωτερική περίφραξη, ύψους 4,00 μ. με τις απαραίτητες εισόδους παικτών και προπονητών, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης. Ο αγωνιστικός χώρος θα έχει διπλή κλίση και θα επιχωθεί για να ανέλθει 15 εκ. υψηλότερα της στάθμης του περιμετρικού χώρου.

Πάνω στη ήδη διαμορφωμένη χωμάτινη επιφάνεια  θα διαστρωθεί ασφαλτικός τάπητας κλειστού τύπου για την απορροή των επιφανειακών υδάτων και άνωθεν αυτού θα τοποθετηθεί υδροπερατός συνθετικός τάπητας πάχους 15 χιλ. από κόκκους ανακυκλωμένου ελαστικού συνδεδεμένου με πολυουρεθάνη  προκειμένου η τελική επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου να αποκτήσει την απαιτούμενη εκ των προδιαγραφών ελαστική συμπεριφορά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω εργασιών θα είναι η απόκτηση από τον Δήμο μιας αθλητικής εγκατάστασης πρότυπο και η παράδοση στους δημότες ενός χώρου που πληρεί όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις  για την ασφαλή άθληση και άσκησή τους.

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2014-2020:

 «Αισθητικές παρεμβάσεις-αναπλάσεις οικισμών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα (Μορφοβούνι-Νεοχώρι)» Προυπ. 200 χιλ.

Με βάση την ύπαρξη στοχευμένων μελετών από τετραετίας (Μελέτη αισθητικών παρεμβάσεων-αναπλάσεων οικισμών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα)

Στην Τ.Κ. Μορφοβουνίου, που αποτελεί και την έδρα του δήμου Λίμνης Πλαστήρα, πρόκειται να γίνει ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του οικισμού και του περιβάλλοντος χώρου.

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται αφορούν αρχικά στην συνολική επίστρωση κοινοχρήστων χώρων με νέα  πλακόστρωση και επένδυση των παρακειμένων τοιχίων.  Επίσης θα γίνει αποξήλωση των υφιστάμενων στοιχείων αστικού εξοπλισμού ( παγκάκια,  κάδοι, φωτιστικά σώματα) τα οποία θα αντικατασταθούν με νέα τα οποία θα εναρμονίζονται με το χώρο και θα αναδείξουν  τον παραδοσιακό χαρακτήρα  της πλατείας. Ακόμη   θα γίνει αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων στην περιοχή της σκάλας και στο προαύλιο της εκκλησίας ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στα κάγκελα που είναι τοποθετημένα πέριξ των κοινοχρήστων χώρων.

Η αναβάθμιση του φωτισμού  της πλατείας  θα γίνει  με την εγκατάσταση 6 νέας γενιάς φωτιστικών σωμάτων led τα οποία θα  αναβαθμίσουν το φωτισμό με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων του Δήμου.

Η  παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με την  αντικατάσταση των σχαρών αποχέτευσης όμβριων, την προμήθεια και φύτευση δένδρου κατηγορίας Δ6, καθώς και με την τοποθέτηση 4 παρτεριών (ζαρντινιέρες) με φυτεύσεις για την ενίσχυση του πρασίνου της πλατείας.

Στην Τ.Κ. Νεοχώριου, το μεγαλύτερο χωριό της Δ.Ε. Νεβρόπολης Αγράφων, στη θέση «Παλιό Σχολείο» πρόκειται να γίνει ανάπλαση δρόμου με την διαπλάτυνση του με την κατασκευή τοιχίων και την  πλακόστρωση μιας συνολικής διαδρομής 190 μέτρων παραρεμάτιας που καταλήγει στον κεντρικό δρόμο του οικισμού.  Επίσης θα γίνει τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού με έναν τραπεζοπάγκο, δυο παγκάκια, δυο κάδους απορριμμάτων, 3 παρτέρια (ζαρντινιέρες) και κιγκλιδώματα. Η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με  την τοποθέτηση 3 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας led.

Τα δύο υποέργα αποσκοπούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των οικισμών και στην μείωση των ανισοτήτων μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών, στην ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος των οικισμών, στην βελτίωση της επισκεψιμότητας και ελκυστικότητας των οικισμών ώστε να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων, στην διατήρηση της τοπικής αρχιτεκτονικής κληρονομιά και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών μέσων για την ανάδειξη των οικισμών

  1. 3. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης γεωχωρικών δεδομένων και ψηφιακής βάσης δεδομένων δικτύων και υποδομών ύδρευσης δήμου Λίμνης ΠΛΑΣΤΗΡΑ»  

Αντικείμενο του έργου  είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος χωρικής ανάπτυξης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υποδομών που αφορούν την ύδρευση του δήμου. Σκοπός του συστήματος και των δεδομένων που θα διαχειρίζεται είναι να μπορέσουν οι υπηρεσίες του δήμου να αξιοποιήσουν  τις νέες-καινοτόμες τεχνολογίες, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις μιας βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Άμεσες ωφέλειες θα είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους των υπηρεσίων, η μείωση της μετακίνησης προσωπικού, η συνεχή παρακολούθηση και μείωση του υδατικού ισοζυγίου, η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, η άμεση πρόβλεψη των αστοχιών και των υπερβάσεων κρίσιμων παραμέτρων του δικτύου (παροχή – πίεση – ποιότητα), η διασφάλιση του απαιτούμενου ελέγχου ποιότητας του νερού, η παροχή καλύτερης ποιότητα υπηρεσιών προς του πολίτες, η αύξηση της απόδοσης εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου, η υιοθέτηση μιας δικαιότερης τιμολογιακής πολιτικής βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία και η εξασφάλιση των παραπάνω με τον πλέον οικονομικό τρόπο χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών.

Έμμεσες ωφέλειες είναι η εξοικονόμηση υδατικών πόρων και η διασφάλιση της προοδευτικής μείωσης της ρύπανσης των υπόγειων υδάτων. Παράλληλα σκοπός είναι η δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων δικτύων και υποδομών που θα περιλαμβάνει το σύνολο των γεωχωρικών δεδομένων του Δήμου  (εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι δεξαμενές, αντλιοστάσια, γεωτρήσειςκ.λ.π. και εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, όπως οι αγωγοί μεταφοράς πόσιμου νερού, τα υδρόμετρα, κλπ) καθώς και απαραίτητα στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών.

Στο πλαίσιο του Έργου θα υλοποιηθούν τρία (3) Υποέργα. Ένα Υποέργο Προμήθειας και Εγκατάστασης Λογισμικού και δύο Υποέργων Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα η προτεινόμενη Πράξη θα περιλαμβάνει:

«Ενότητα Εργασίας 1 – Προμήθεια Ψηφιακής Πλατφόρμας& Ψηφιακής Βάσης Δεδομένων»

«Ενότητα Εργασίας 2 – Δημιουργία Βάσης Δεδομένων»

«Ενότητα Εργασίας 3 – Εργασίες Χαρτογράφησης»




Total
0
Shares
Previous Article

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου ο ετήσιος Χορός της Γ' τάξης του ΓΕΛ Μουζακίου

Next Article

Για δεύτερη χρονιά έκθεση 400 ωδικών πτηνών στα Τρίκαλα

Related Posts