Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Καρδίτσας: Δυνατότητα απαλλαγής δημοτικών τελών για ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται

 

Ενημέρωση για τα δημοτικά τέλη ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται

Την δυνατότητα να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη σε ακίνητα που δεν χρησιµοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται, έχουν οι δημότες του Δήμου Καρδίτσας υποβάλλοντας σχετική αίτηση προς το Δήμο.

Με το άρθρο 222 του πρόσφατου Νόµου 4555/2018 (ΦΕΚ Α 133) ρητά προβλέπεται ότι η απαλλαγή από τα δηµοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισµού των µη χρησιµοποιούµενων και μη ηλεκτροδοτούµενων ακινήτων ξεκινά από την ηµεροµηνία υποβολής της σχετικής δήλωσης προς τον οικείο δήµο. Σε ό,τι αφορά τις υφιστάµενες οφειλές, προβλέπεται διαγραφή ή παράλειψη βεβαίωσής τους, εφόσον έχει ήδη υποβληθεί η υπεύθυνη δήλωση περί µη χρήσης ή υποβληθεί µέσα σε έξι µήνες από την έναρξη ισχύος του νόµου δηλαδή ως 19/1/2019.

Ειδικότερα, σύµφωνα µε το ανωτέρω άρθρο «ακίνητα, στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση, απαλλάσσονται από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισµού, από την ηµεροµηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους ή του νόµιµου εκπροσώπου αυτού προς τον οικείο δήµο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και ότι δεν πρόκειται να χρησιµοποιηθούν.

Μέχρι την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, τα τέλη οφείλονται ανά κατηγορία ακινήτου και καταβάλλονται κατά τα οριζόµενα στο άρθρο 21 του από 24.9/20.10.1958 β.δ. (Α` 171). Εάν, παρά την υποβολή της δήλωσης διαπιστωθεί ηλεκτροδότηση ή χρήση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου το τέλος που αναλογεί από το χρόνο απαλλαγής και ισόποσο πρόστιµο.

Οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισµού, που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστηµα µέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, κατά το οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου, σύµφωνα µε βεβαίωση του αρµόδιου διαχειριστή δικτύου και αυτό δεν χρησιµοποιούνταν, σύµφωνα µε υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόµιµου εκπροσώπου του, διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωσή τους. Εφόσον η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση δεν έχει υποβληθεί µέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, υποβάλλεται µέσα σε έξι (6) μήνες από αυτήν. Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται.»

Για περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Εσόδων  του Δήμου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες .




Total
0
Shares
Previous Article

Με 7 βρεφονηπιοκόμους της Μαθητείας Αποφοίτων ΕΠΑΛ ενισχύονται οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Πύλης

Next Article

Με επιτυχία η συναυλία πιάνου μαθητών του Δ.Ω.Κ.