Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Καρδίτσας: Έκκληση να τηρούνται από όλους τα μέτρα για τον κορωνοιό

dimos karditsas logo pc

Έκκληση της Δημοτικής Αρχής να τηρούνται από όλους τα μέτρα για τον κορωνοιό

Κύριο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη της υγείας των πολιτών

Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για μια ακόμη φορά, απευθύνει έκκληση προς επαγγελματίες και καταναλωτές να τηρούν σε κάθε περίπτωση τα μέτρα προστασίας που έχουν θεσπιστεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, Οικονομικών και Πρασίνου κ.κ. Σχορετσιανίτης και Κουρτεσιώτης με κοινή δήλωση τους, τονίζουν ότι η τήρηση των μέτρων από όλους είναι πρώτα από όλα πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Επισημαίνουν δε πως σε πολλές περιοχές της χώρας γίνονται συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι από τα αρμόδια κρατικά όργανα και επιβάλλονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παραβάσεων. «Για να αποφύγουν, οι επαγγελματίες της πόλης μας τις κυρώσεις αλλά πάνω από όλα για να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών, θα πρέπει όλοι να πειθαρχούμε στα μέτρα”, τονίζουν οι δύο αντιδήμαρχοι. Να θυμίσουμε ότι ελέγχους εκτός από όλα τα άλλα αρμόδια όργανα διεξάγει και η δημοτική αστυνομία.

Υπενθύμιση των μέτρων που θα πρέπει να τηρούνται

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα:

  • Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.
  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.
  • Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.
  • Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιώνσύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
  • Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκαςή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Λαϊκές αγορές

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι δεν θα πρέπει να παρατηρείται συνωστισμός ενώ στους πάγκους θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά και οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με γάντια και μάσκες.




Total
0
Shares
Previous Article
workshop

Διαδικτυακό workshop από τον ΣΘΕΒ: «Οι εξελίξεις για τις χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων»

Next Article
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΑΝΚΑ: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου