Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμαρχος Αργιθέας: SOS από τα εγκαταλειμμένα έργα του Αχελώου

Ο δήμος Αργιθέας πληρώνει πάλι τις συνέπειες των «εγκαταλελειμμένων» έργων του Αχελώου. Κι αυτή τη φορά χρειάστηκε μια έντονη πλημμύρα για να αναδειχτούν οι συνέπειες της εγκατάλειψης των έργων της «εκτροπής» του Αχελώου. Τον Φεβρουάριο παραλίγο να οδεύσει μέσω των εγκαταλειμμένων σηράγγων, χωρίς «εκτροπή» μόνος του προς τη Θεσσαλία.

Εγκαταλειμμένα έργο, Οδικό δίκτυο σμπαραλιασμένο, γέφυρες ακόμη αδιάβατες, μνημεία στο όρια της κατάρρευσης… Φοβούμαι ότι σύντομα θα ξανασυμβεί αν σήμερα δεν ληφθούν κατεπείγοντα μέτρα και δεν γίνουν παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των σηράγγων και των διευθετήσεων, της επισκευής των γεφυρών και του οδικού δικτύου.

Ο δήμος Αργιθέας και η Περιφέρεια καλούνται να διαχειριστούν δρόμους που όφειλε η Πολιτεία να ολοκληρώσει στα πλαίσια των έργων του Αχελώου. Ακόμη κι εκείνοι που απειλούσαν να «ανατινάξουν» τα έργα του Αχελώου, οφείλουν τώρα να επέμβουν γιατί «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Πριν την επόμενη πλημμύρα το Υπουργείο Υποδομών οφείλει να προβεί σε αυτοψία και να προτείνει επείγοντα μέτρα για την αποτροπή κινδύνων σε βάρος των ανθρώπων και των περιουσιών τους.

DSC02208

DSC02225




Total
0
Shares
Previous Article

Ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν από χθες βράδυ σε όλη την Π.Ε Καρδίτσας

Next Article

"Κώδικας Δεοντολογίας" εν όψει του 5ου Μύλου των Ξωτικών