Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσού για την ενεργοποίηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης – Β. Σποράδων

Η ανάδειξη αυτού του ζητήματος έχει τεράστια σημασία για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών

Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεωργίου Κωτσού για την ενεργοποίηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 στα πλαίσια πάγιας απόφασής της διοργάνωσε μια ημερίδα στη Σκιάθο με κεντρικό θέμα την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων. Η ανάδειξη αυτού του ζητήματος έχει τεράστια σημασία για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών αλλά και για την τουριστική και κατά συνέπεια την οικονομική ανάπτυξη.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε ότι οι προσπάθειές μας απέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα με δεδομένο ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων ενεργοποιήθηκε και στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το «παρθενικό» ταξίδι.

Η συνεργασία μου με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη ήταν άψογη και θέλω να τον συγχαρώ για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την επιτυχή έκβαση αυτού του εγχειρήματος και για την διάθεση που επέδειξε προκειμένου να στηρίξει την πρωτοβουλία της ΠΕΔ Θεσσαλίας η οποία εκφράστηκε στην ημερίδα της Σκιάθου. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Πρεβεζάνο ο οποίος με πρωτοβουλίες του στήριξε αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

Προσωπική μου θέση και θέση του ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας είναι να αναδεικνύουμε τα σημαντικότερα ζητήματα όλων των περιοχών της Θεσσαλίας μέσα από αποκεντρωμένες συνεδριάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου και από στοχευμένες ημερίδες. Δεν μένουμε όμως μόνο στην ανάδειξη των προβλημάτων αλλά διεκδικούμε την λύση τους μέσα από συνέργειες και δίκτυα συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα. Με αυτή τη «συνταγή» η συμβολή μας στην επίτευξη αυτού του εγχειρήματος σε συνδυασμό με τις συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη και του Δημάρχου Σκιάθου κ. Πρεβεζάνου επέφεραν το γνωστό ευχάριστο αποτέλεσμα.

Η ΠΕΔ θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη έχει προγραμματίσει τις επόμενες δύο ημερίδες στα Αμπελάκια (10-11 Ιουνίου) και στη Σκόπελο (8-9 Ιουλίου). Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η «ανάδειξη και αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών» – «σήραγγες και οδικοί άξονες (ΠΑΘΕ, Ε65)» όσο αφορά στην ημερίδα των Αμπελακίων και «πολιτική προστασία και εναλλακτικές μορφές τουρισμού» για την ημερίδα στην Σκιάθο.

Τα συμπεράσματα των δύο ημερίδων θα μας δώσουν το έναυσμα να επιζητήσουμε τις κατάλληλες συνεργασίες ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων είναι επιβράβευση των προσπαθειών που κατέβαλαν η ΠΕΔ Θεσσαλίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Ως πρόεδρος της ΠΕΔ δηλώνω απερίφραστα ότι οι προσπάθειές μας ως προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ότι συνέχεια θα επιζητούμε συνεργασίες με όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων στο χώρο της Θεσσαλίας με στόχο την τοπική ανάπτυξη.




Total
0
Shares
Previous Article

Κλειστό λόγω εργασιών το τμήμα του πεζοδρόμου Πλαστήρα στη Δημοτική Αγορά στην Καρδίτσα

Next Article

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών στην πόλη της Καρδίτσας