Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση του Δημάρχου Μουζακίου και Προέρδου ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργου Κωτσού

Στην συνέντευξη τύπου για την 50η Διεθνή Γιορτή «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ»


Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με την ευκαιρία έναρξης της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ», ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός δήλωσε τα εξής:

«Μισό αιώνα λαμπρών διοργανώσεων που έκαναν γνωστό το Νομό Καρδίτσας σε ολόκληρο τον κόσμο, κλείνουν φέτος τα «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ», η μεγαλύτερη γιορτή της τοπικής μας παράδοσης!

Οι Καρδιτσιώτες νιώθουμε ιδιαίτερο θαυμασμό για τους άθλους του συμπατριώτη μας, Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, αλλά και μεγάλη ευγνωμοσύνη για την ηρωική θυσία του υπέρ της ανεξαρτησίας του έθνους μας!

Όμως η φήμη του ατρόμητου πολεμιστή έχει ξεπεράσει πλέον τα σύνορα της Ελλάδας, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα ειλικρινούς πίστης στα ιδανικά της πατρίδος, αλλά και εμβληματική μορφή αγωνιστή της ελευθερίας.

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας με την υποστήριξη της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου, διεθνοποιώντας από την πρώτη στιγμή τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που φέρουν το όνομά του.

Αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό της μακροζωίας των «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΩΝ», καθώς οι πολλές και διαφορετικές διεθνείς συμμετοχές σε κάθε διοργάνωση, προσδίδουν μεγάλη αίγλη στον θεσμό, ώστε να διατηρείται πάντα ελκυστικός και να φτάσει σήμερα να γιορτάζει τα 50α γενέθλιά του!

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές, διότι με συνεχή αγώνα, μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες, καταφέρνουν να παρουσιάζουν κάθε χρόνο επιτυχημένες εκδηλώσεις, που προβάλλουν την τοπική παράδοση και προάγουν τον πολιτισμό μας».




Total
0
Shares
Previous Article

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Α.Ε. Μουζακίου

Next Article

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: Γίνε εθελοντής, Δώσε αίμα & χάρισε ζωή