Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση του Δημάρχου Μουζακίου Γιώργου Κωτσού σχετικά με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ

.

Για τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης έτους 2015

Σχετικά με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ που αφορούν τη Δήλωση περιουσιακής μου κατάστασης (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ) έτους 2015, επιθυμώ να κάνω γνωστό στους πολίτες της Καρδίτσας ότι έχω καταθέσει όλες τις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης στις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές για τον σχετικό έλεγχο, μηδέ εξαιρουμένης της περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014) για την οποία γίνεται λόγος  ότι δήθεν δεν υπέβαλλα.

Κατ’ αρχάς όλες οι δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Μουζακίου στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

Επίσης,  διαθέτω  αποδεικτικό κατάθεσης συστημένης επιστολής των ΕΛΤΑ, απ’ την οποία προκύπτει ότι ο λογιστής μου κ. Φραγκόπουλος ταχυδρόμησε την δήλωση περιουσιακής μου κατάστασης – για την οποία γίνεται λόγος στα δημοσιεύματα – στις αρμόδιες υπηρεσίες εντός των προβλεπόμενων από το νόμο προθεσμιών.

Από έγγραφο των  ΕΛΤΑ  προκύπτει ότι η δήλωση περιουσιακής μου κατάστασης του έτους 2015 (χρήση 2014), η οποία κατατέθηκε στο ταχυδρομείο Μουζακίου στις 23-12-2015 (κατέληξε και παραδόθηκε από την αρμόδια ταχυδρομική υπηρεσία των Αθηνών στις 24-12-2015 στον προορισμό της που ήταν η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των αιρετών.

Επισημαίνω πως η περιουσιακή μου κατάσταση τον επίμαχο χρόνο (2015), τον προηγούμενο (2014) όπως και τον επόμενο (2016) παρέμεινε η ίδια, ως εκ τούτου δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην υποβάλλω δήλωση.

Προφανώς, η δήλωση περιουσιακής μου κατάστασης 2015 (χρήση 2014) χάθηκε στη διαδρομή, χωρίς δική μου ευθύνη και γι΄ αυτό το λόγο ζήτησα με αίτηση μου από τα ΕΛΤΑ. (Κ.Μ.Δ. Αθήνας 10), να με ενημερώσουν για την τύχη της συστημένης επιστολής, με την οποία εστάλη η δήλωση πόθεν έσχες μου στις αρμόδιες υπηρεσίες. Η αρμόδια υπηρεσία των ΕΛΤΑ απάντησε ότι δεν διατηρεί το αρχείο πέραν του εξαμήνου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μου απαντήσει σχετικά.

Επιπρόσθετα, κάνω γνωστό ότι διαθέτω βεβαίωση από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, όπου εμφαίνεται ότι έχω καταθέσει όλες τις δηλώσεις για τα οικονομικά έτη 2011 (χρήση 2010), 2012 (χρήση 2011), 2013 (χρήση 2012), 2014 (χρήση 2013), 2016 (χρήση 2015), 2017 (χρήση2016).

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι υπήρξα συνεπέστατος αναφορικά με την υποχρέωση μου για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής μου κατάστασης και χωρίς δικιά μου ευθύνη δεν παραδόθηκε στην Ειδική Υπηρεσία Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής των Ελλήνων η δήλωση μου του έτους 2015 (χρήση 2014).

Εξάλλου, όπως προανέφερα, η συγκεκριμένη δήλωση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου Μουζακίου, όπως ορίζει ο νόμος και φυσικά ήταν και είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων να ελέγξουν τα περιουσιακά μου στοιχεία.

Όλα τα παραπάνω σχετικά έγγραφα έχουν κατατεθεί και στον Εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση και αναμένω την κρίση του.

Μάλιστα για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία και σκιά σε ότι αφορά στην εκφρασμένη μου επιθυμία να συμμετάσχω στις επόμενες Εθνικές  εκλογές ως υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ., από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το όλο θέμα (Μάιο 2018) κατέθεσα πλήρη φάκελο με όλα τα παραπάνω στοιχεία τόσο στο γραφείο του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη.




Total
0
Shares
Previous Article

Εορτασμός του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά εκ Σινώπης του Πόντου

Next Article

Ενημέρωση για την απόφαση επί του Σχεδίου Νόμου - Κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Related Posts