Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση συμπαράστασης της ΠΟΑΣ στο Δήμο Αργιθέας

argithea plimmires 14

Δήλωση συμπαράστασης της ΠΟΑΣ στο Δήμο Αργιθέας

Το ΔΣ της ΠΟΑΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον πολύπαθο Δήμο Αργιθέας, καθώς και σε όλους τους δήμους που επλήγησαν από τον καταστροφικό κυκλώνα που έπληξε αιφνιδίως μεγάλο μέρος της θεσσαλικής γης.

Η αγωνία όλων μας σε πρώτη φάση ήταν να διασφαλιστεί η ακεραιότητα όλων των κατοίκων της περιοχής μας και με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Δημάρχου Αργιθέας και της δημοτικής αρχής, καθώς και των υπαλλήλων του Δήμου να προστατέψουν τις ανθρώπινες ζωές. Συγχαίρουμε τη δημοτική αρχή για την ψυχραιμία και την εγρήγορση της στο να διασωθούν ανθρώπινες ζωές ως πρωταρχικό τους μέλημα. Συγχαίρουμε το ελάχιστο προσωπικό του Δήμου, καθώς και τους κατοίκους της περιοχής μας για τις υπεράνθρωπες και κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσπάθειες να διανοίξουν υποτυπωδώς δρόμους ώστε με ασφάλεια να απεγκλωβιστούν κάτοικοι από τα χωριά τους, προσφέροντάς τους κάθε βοήθεια από την πρώτη στιγμή. Σύσσωμο το ΔΣ της ΠΟΑΣ δήλωσε την προθυμία του να συνδράμει με κάθε μέσο στις αγωνιώδεις προσπάθειες του Δήμου και φυσικά στέκεται στο πλευρό όλων. Η κραυγή αγωνίας του Δημάρχου άγγιξε τις καρδιές όλων των απανταχού Αργιθεατών και φυσικά δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτό το κάλεσμα για βοήθεια σε πρώτη φάση καλώντας όλα τα μέλη μας, αλλά και τους απανταχού Αργιθεάτες να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πατριώτες μας που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέχρι σήμερα στην Αργιθέα αποκομμένοι από την υπόλοιπη χώρα.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα του καταστροφικού κυκλώνα ανέδειξαν την χρόνια εγκατάλειψη της πολύπαθης Αργιθέας και την έλλειψη ουσιαστικής μέριμνας και φροντίδας ώστε να αποφευχθούν τέτοια ακραία φαινόμενα. Φυσικά, και δεν είναι η ώρα να αποδοθούν ευθύνες και παραλείψεις, είναι όμως η ώρα η πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη και με σοβαρότητα να εκπονήσει άμεσα ένα σχέδιο αποτελεσματικό και διαχρονικό, το οποίο θα επαναφέρει την Αργιθέα στο χάρτη της χώρας ως μία ορεινή περιοχή ισότιμη με όλες τις υπόλοιπες της χώρας. Τα έργα πνοής που σύσσωμο το Αργιθεάτικο Κίνημα επι δεκαετίες μάχεται και διεκδικεί είναι η ώρα να υλοποιηθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες εικόνες καταστροφής.

Αυτή τη στιγμή η Αργιθέα για όλους εμάς τους απανταχού Αργιθεάτες, είναι μη προσβάσιμη, το οδικό δίκτυο ανύπαρκτο και φυσικά οι ελάχιστοι δρόμοι άκρως επικίνδυνοι για τις μετακινήσεις. Υψώνουμε μαζί με την Δημοτική Αρχή την φωνή μας και ζητούμε άμεσα από την πολιτεία να προχωρήσει σε αποφάσεις που θα δώσουν ελπίδα για το μέλλον της περιοχής μας. Δεν διανοούμαστε ότι οι ρίζες μας, ο τόπος των γονιών μας, των προγόνων μας, ο πολιτισμός και η κουλτούρα μας να σβήσουν έτσι άδοξα από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο το έτος 2020. Οι Αργιθεάτες απέδειξαν ότι οι κακουχίες και οι δυσκολίες δεν τους πτόησαν, αντιθέτως το ελεύθερο και ρηξικέλευθο πνεύμα ήταν αυτό που γιγάντωσε το πείσμα τους για να επιβιώσουν. Η Αργιθέα μας πρέπει να παραμείνει και θα παραμείνει ζωντανή και σε αυτό θα συμβάλλουμε όλοι. Η πολιτεία φέρει την ευθύνη της επόμενης ημέρας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα το πράξει.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο Δήμο Καρδίτσας, Μουζακίου, Φαρσάλων και όλους τους πληγέντες δήμους της χώρας και ευχόμαστε σύντομα η ζωή να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Ευχόμαστε να μην θρηνήσει κανείς άλλες ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε όλους τους απανταχού συλλόγους Αργιθεατών και τους Αργιθεάτες να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου Αργιθέας και να αποστείλουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους εγκλωβισμένους κατοίκους της Αργιθέας.

Καλούμε την πολιτεία, τα αρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να προβεί σε ενέργειες τέτοιες που θα εξασφαλίσουν το μέλλον της Αργιθέας και θα έχουν ως σκοπό την αποφυγή τέτοιων νέων καταστροφών.

Δεν θα επιτρέψουμε να σβηστεί η Αργιθέα από τον χάρτη της χώρας μας και να χαθούν οι ρίζες μας. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί για το μέλλον της Αργιθέας.

Η Πρόεδρος: Αθηνά-Μαρία Μαυραντζά

Η Γενική Γραμματέας: Βασιλική Γώγου

argithea plimmires 10

argithea plimmires 11

argithea plimmires 12

argithea plimmires 13




Total
0
Shares
Previous Article
Δημιουργούμε από την αρχή…

Δημιουργούμε από την αρχή…

Next Article
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού