Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση Γ. Κωτσού για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Γ. Κωτσός: Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς στην ανθρωπότητα!!!  

Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ελλάδας διότι αποτέλεσε την απαρχή του ηρωϊκού Έπους της Αλβανίας, των Οχυρών της Γραμμής Μεταξά και μετέπειτα της Εθνικής Αντίστασης που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πάντα περήφανος λαός μας δεν φοβήθηκε τις ορδές του φασισμού που κατακτούσαν, την μια μετά την άλλη, τις χώρες της Ευρώπης και είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στην απαίτηση των εκφραστών του να σκύψει το κεφάλι και να παραδώσει αμαχητί τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας!

Γνώριζε εξ’ αρχής ότι είχε πολύ μικρές πιθανότητες να νικήσει, διότι ο συσχετισμός των μικρών του δυνάμεων με αυτές του πανίσχυρου εχθρού ήταν συντριπτικά εναντίον του.

Κι’ όμως, δεν δίστασε να πολεμήσει για τα υπέρτατα ιδανικά του, την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία, ενθυμούμενος το ρητό του Ρήγα: «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»!

Η μακραίωνη ιστορία του Έθνους μας από την αρχαιότητα, είναι γεμάτη με τέτοιες φαινομενικά «χαμένες» παγκόσμιες μάχες, οι οποίες όμως πάντα προκαλούσαν στη διεθνή κοινή γνώμη τον σεβασμό και τον θαυμασμό της, γι’ αυτό και τελικά είχαν προσοδοφόρα αποτελέσματα για την Πατρίδα!

Σε όλους τους πολέμους η Ελλάδα κράτησε ψηλά το ανάστημά της και πάλεψε σκληρά για τα δίκαια του λαού της, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Αυτό πρέπει να κάνει και σήμερα που οι οικονομικοί γίγαντες της Υφηλίου συγκρούονται σε όλα τα μέτωπα, διεκδικώντας τα σκήπτρα της εξουσίας πάνω στη γη.

Ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο στην ιστορική διαδρομή της, η χώρα μας  έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις των εθνών ως το λίκνο της δημοκρατίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς στην ανθρωπότητα, ενώ κατά καιρούς έχει αποσπάσει και σημαντικά πατριωτικά οφέλη».




Total
0
Shares
Previous Article

Κώστας Τσιάρας: Ξανά ισχυρή και περήφανη Ελλάδα

Next Article

28 Οκτωβρίου 1940: Ο πρώτος νεκρός Έλληνας στρατιώτης

Related Posts

epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…
sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…