Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση Γ. Κωτσού για την έγκριση υλοποίησης της Α’ Φάσης του νέου Οδικού Άξονα Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Α΄ΦΑΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ NEOY ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΜΟΥΖΑΚΙ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Γ. Κωτσός: Αλλάζουν ριζικά οι αναπτυξιακές προοπτικές του ορεινού όγκου στη Δυτική Θεσσαλία

Με αφορμή τη δέσμευση 4,6 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για την υλοποίηση της Α’ Φάσης του νέου Οδικού Άξονα Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ Γιώργος Κωτσός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε στο Δήμο Μουζακίου ότι εγκρίθηκε η πρώτη φάση υλοποίησης του έργου κατασκευής του νέου οδικού άξονα Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, με  απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και δέσμευση ποσού 4,6 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για το μεγάλο βήμα να γίνει επιτέλους άμεσα πράξη ένα βασικό αναπτυξιακό σχέδιο της Δημοτικής μας Αρχής για το οποίο όλοι αγωνιστήκαμε σκληρά θέτοντας σε κάθε ευκαιρία, επιτακτικά το προηγούμενο διάστημα την απόλυτη αναγκαιότητα εφαρμογής του.

Τα σοβαρά επιχειρήματα που προβάλλαμε (τουριστική ανάπτυξη – άκρως επικίνδυνη και απόλυτα δυσλειτουργική η παλιά οδός για τόσο πολυσύχναστους και δημοφιλείς προορισμούς), σε στενή συνεργασία και με τον άμεσα ενδιαφερόμενο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, δεν ήταν δυνατόν να αγνοηθούν από την κυβέρνηση.

Έτσι ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης σε συναντήσεις που είχαμε  μαζί του και κάτω από το διαρκές ενδιαφέρον της συντοπίτισσας βουλευτή κ. Βράντζα τελικά ανέλαβε τη σημαντική πρωτοβουλία της εξασφάλισης των αναγκαίων κονδυλίων υλοποιώντας τη δημόσια ανακοίνωση του έργου που είχε γίνει στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λάρισας, το Φθινόπωρο του 2017.

Να σημειωθεί ότι ο νέος οδικός άξονας Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα διαθέτει ένα κρίσιμο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ομοειδών έργων, κι αυτό είναι η ύπαρξη ολοκληρωμένης μελέτης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με καθοριστική παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Βουλής και τότε Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΑΠΝΑ 2 με συνολικό προϋπολογισμό έργου 8.500.000 ευρώ.

Η λειτουργία του σύγχρονου δρόμου πρόκειται να απογειώσει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλίας, καθώς ενώνει τρεις υψηλού επιπέδου τουριστικούς προορισμούς της όπως είναι τα Μετέωρα, το Περτούλι και η Λίμνη Πλαστήρα.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν οι προσδοκώμενες συνθήκες γρήγορων και ασφαλών μετακινήσεων στην περιοχή, ενώ το Μουζάκι θα μετατραπεί σε στρατηγικό κομβικό σημείο και ισχυρό πυρήνα προσέλκυσης μεγάλου μέρους από συνολικά 1 εκατ. ταξιδιώτες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τα Μετέωρα ή το Περτούλι και μετακινούνται προς τη Λίμνη Πλαστήρα μέσω του Μουζακίου.

Ως Δήμαρχος Μουζακίου εκφράζω την ικανοποίησή μου που ο Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης, προχώρησε στην δέσμευση των απαραίτητων πιστώσεων, ευχόμενος να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία δημοπράτησης και κατασκευής αυτού του μεγάλου έργου που θα αλλάξει ριζικά τις αναπτυξιακές προοπτικές συνολικά του ορεινού όγκου της περιφέρειάς μας».




Total
0
Shares
Previous Article

Μουζάκι: Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ - Κ.Υ. Μουζακίου – Γ.Σ.Μ.Π "Γ.Πασιαλής"

Next Article

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…