Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση Βασίλη Τσιάκου νεοεκλεγέντα Δημάρχου για τα επεισόδια στο Δημαρχείο

tsiakos vasilis

 Καταδικάζουμε τις δραματικές εικόνες που εξελίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας και οι οποίες δεν είναι τιμητικές για την πόλη μας. Η απελθούσα δημοτική αρχή εμμένοντας στην άποψή της επιχειρεί λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει η θητεία της, να ολοκληρώσει μέσω της οικονομικής επιτροπής τη διαδικασία παραχώρησης δημοτικής έκτασης, ώστε να διέλθουν οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται στο αιολικό πάρκο που επιδιώκεται να κατασκευαστεί στις βουνοκορφές των Αγράφων. Είναι ξεκάθαρο ότι το έργο δεν έχει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας γεγονός που θα έπρεπε να έχει προβληματίσει εδώ και καιρό την απερχόμενη δημοτική αρχή. Αντ’ αυτού εκείνο που βλέπουμε είναι η εμμονή να προχωρήσει οπωσδήποτε η παραχώρηση δημοτικής έκτασης, ακόμη και με την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, που χρειάστηκε δυο φορές τις τελευταίες ημέρες να βρεθούν έξω από το δημαρχείο της Καρδίτσας, για να προστατεύσουν τους δημοτικούς άρχοντες άραγε από ποιους;

Εμείς ως νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή που θα αναλάβουμε σε λίγες ημέρες τα καθήκοντα μας, θλιβόμαστε από την εικόνα που δημιουργήθηκε τόσο σήμερα όσο και πριν από 15 περίπου ημέρες έξω από το Δημαρχείο. Θεωρούμε ότι οι πολίτες που αντιδρούν δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με την χρήση χημικών ουσιών ή όποιων άλλων κατασταλτικών μέσων που χρησιμοποιούνται σε διαδηλώσεις ή άλλου είδους κινητοποιήσεις και όχι σε διαμαρτυρίες όπως η χθεσινή.

Πιστεύουμε ότι η απερχόμενη Δημοτική αρχή δεν θα πρέπει να δεσμεύσει την δημοτική αρχή που θα αναλάβει σε λίγες ημέρες, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Η θέση μας για το εν λόγω θέμα είναι ξεκάθαρη και όσο και να προσπαθούν κάποιοι να την στρεβλώσουν αυτό δεν μπορεί να συμβεί: Είμαστε σαφώς υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής όπως λένε κορυφαίοι επιστήμονες είναι παρούσες. Ωστόσο δεν μπορούμε να δεχτούμε γιγαντιαίες εγκαταστάσεις στις βουνοκορφές των Αγράφων, οι οποίες όπως εκτιμούν πολλοί θα κακοποιήσουν το περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι αυτού του είδους και του μεγέθους οι επεμβάσεις στη φύση θα πρέπει να έχουν τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, η οποία συναίνεση επιτυγχάνεται μέσα από το διάλογο και όχι μέσα από αυταρχικές συμπεριφορές.

Βασίλης Τσιάκος

Αντιπεριφερειάρχης

Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
diloti

Δηλωτή 2019 Νεοχώρι

Next Article
antamoma Vragianitwn slide

Αντάμωμα Βραγκιανιτών 2019, στην Ι. Μ. Παναγίας Επισκοπής.

Related Posts