Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Κωτσός: Οι Δήμοι έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη της κεντρικής εξουσίας!!!

.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων του Δήμου Μουζακίου, παρόντων των βουλευτών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Παναγιώτας Βράντζα, του Δημάρχου και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργου Κωτσού, είχε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 2/3/2018, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στο Ν. Καρδίτσας.

Ο κ. Κωτσός κατά την διάρκεια της σύσκεψης έλαβε τον λόγο επισημαίνοντας στον Υφυπουργό τα εξής:

«Κύριε Υφυπουργέ

Σας καλωσορίζω στον Δήμο Μουζακίου και στην όμορφη πόλη μας το Μουζάκι. Η επίσκεψή σας είναι σημαντική για τους Μουζακιώτες, καθώς επιτέλους μας δίνεται η δυνατότητα να συζητήσουμε δια ζώσης μαζί σας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τοπικά αθλητικά σωματεία, αλλά και να προτείνουμε την υλοποίηση έργων που θεωρούμε αναγκαία για την προαγωγή του αθλητισμού στην περιοχή μας.

Ωστόσο ως Δήμαρχος Μουζακίου οφείλω να επισημάνω ότι θα προτιμούσα αυτή η συζήτηση να γίνει στο Δημαρχείο της πόλης μας ενώπιον όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πράξατε στους άλλους Δήμους που επισκεφθήκατε στο Νομό, αλλά δεν το κάνατε στον Δήμο μας για λόγους που δεν γνωρίζω!

Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά ζητήματα με την κυβέρνηση και την πολιτικής της φιλοσοφία, όμως οι πολίτες που μας εξέλεξαν περιμένουν από όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά και ορίζουμε με τις αποφάσεις που λαμβάνουμε τις τύχες του τόπου μας, να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές και να εργαστούμε για το κοινό συμφέρον!

Ελπίζω στη συνέχεια της κουβέντας μας να αποδειχθεί ότι οφείλεται μόνο σε κακό σχεδιασμό του προγράμματός σας και όχι σε σκόπιμη διαφοροποίηση για πολιτικούς λόγους!

Κύριε Υφυπουργέ

Ο Δήμος Μουζακίου παρουσιάζει πλούσια δράση με σωματεία του σε αθλήματα όπως είναι το ποδόσφαιρο, η ποδηλασία και ο στίβος, αλλά και σε εναλλακτικές μορφές αθλητισμού που στηρίζουν δυναμικά και την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όπως είναι ο αιωροπτερισμός, η αναρρίχηση και οι περιηγήσεις.

Ως Δημοτική Αρχή καταβάλλουμε διαχρονικά μεγάλες προσπάθειες να ανταποκριθούμε στις τοπικές ανάγκες, παρά την μεγάλη οικονομική στενότητα που υπάρχει ελέω των δραστικών περικοπών στα κρατικά κονδύλια για την αυτοδιοίκηση και της σοβούσας κρίσης που ταλαιπωρεί τη χώρα και τον λαό μας.

Προσδοκούμε όμως και την έμπρακτη στήριξη της κεντρικής εξουσίας σε αυτή την προσπάθεια, γι’ αυτό αξιοποιώντας την σημερινή επίσκεψή σας  καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις υλοποίησης αθλητικών έργων στον Δήμο Μουζακίου, για χρηματοδότηση από το Υπουργείο σας:

  • Κατασκευή εθνικού ποδηλατοδρομίου mountain bike.
  • Δημιουργία πίστας αναρρίχησης στην Τοπική Κοινότητα Πορτής.
  • Δημιουργία πεδίου Αιωροπτεριστών στις Τοπικές Κοινότητες Ελληνοπύργου και Πορτής.
  • Κατασκευή προπονητικού Κέντρου στην περιοχή «Επισκοπή» του Δήμου Μουζακίου.
  • Ανακατασκευή κερκίδων και ολοκλήρωση του ταρτάν στο Γήπεδο Μουζακίου.
  • Βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στους οικισμούς Αγναντερού και Κρανέας για την προστασία των αθλούμενων από τραυματισμούς».

Για το τελευταίο έργο ο κ. Κωτσός ενημέρωσε πως ο Δήμος Μουζακίου έχει ήδη καταθέσει από τον Ιούλιο του 2017, μελέτη έργου προϋπολογισμού 165.000 ευρώ στο Υπουργείο, ενώ για τα άλλα προτεινόμενα έργα δήλωσε ότι εάν υπάρχει θετική διάθεση εκτέλεσής τους, ο Δήμος είναι σε θέση να ετοιμάσει τις αναγκαίες μελέτες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον ο Δήμαρχος ζήτησε πίστωση 60.000 ευρώ από τον Υφυπουργό για κατασκευή ενός Γυμναστηρίου φουσκωτού τύπου στο Λύκειο Μουζακίου. Ο κ. Βασιλειάδης αρχικά αμφισβήτησε την δυνατότητα να γίνει το έργο με τόσο μικρό κόστος, έλαβε όμως την διαβεβαίωση από τον κ. Κωτσό και τελικά απάντησε θετικά για την χρηματοδότησή του.

Ο κ. Κωτσός έθιξε στον κυβερνητικό απεσταλμένο και «την μη ισότιμη, όσο και καχύποπτη αντιμετώπιση» των κρατικών δομών απέναντι στους Δήμους, οι οποίοι όπως είπε «όταν τους ζητηθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, εξυπηρετούν τα Υπουργεία και τις Υπηρεσίες παραχωρώντας προς χρήση ακίνητα, γραφεία και διάφορα τεχνικά, η μεταφορικά μέσα».

Ως τρανό παράδειγμα έφερε Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας με την οποία ο Δήμος Μουζακίου αιτούνταν την παραχώρηση στην περιοχή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, (αφού η εμπλεκόμενη τοπική Εκκλησία είχε συμφωνήσει), λίγων τετραγωνικών μέτρων προκειμένου να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο για την ασφαλή κίνηση των μαθητών του διπλανού σχολικού συγκροτήματος. Όπως τόνισε ο κ. Κωτσός, «η απάντηση που πήραμε δεν ήταν μόνο αρνητική, αλλά συνοδεύτηκε και από την απειλή παραπομπής στις εισαγγελικές αρχές, ενέργεια ανεπίτρεπτη από πλευράς του Υπουργείου που αν μη τι άλλο, οφείλει να επιζητά τη συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς του τόπου μας, διότι αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον».

Τέλος ο Δήμαρχος Μουζακίου χαρακτήρισε άδικη την υποχρέωση των προπονητών ποδοσφαίρου που είναι πτυχιούχοι των ΤΕΦΑΑ να κάνουν δίμηνα η τρίμηνα σεμινάρια σε ιδιωτικούς φορείς για να αποκτήσουν δικαίωμα άσκησης της ειδικότητάς τους. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά στον κ. Βασιλειάδη «δεν είναι δυνατόν ένας πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει πάρει – με διετή εκπαίδευση στα ΤΕΦΑΑ – την ειδικότητα του προπονητή ποδοσφαίρου, να αναγκάζεται από το κράτος να δώσει ξανά εξετάσεις οπουδήποτε εκτός πανεπιστημίου, για να αποκτήσει δικαίωμα να εργαστεί ως προπονητής σε μια ομάδα ποδοσφαίρου».

Ο κ. Κωτσός έκλεισε την τοποθέτησή του ζητώντας από τον Υφυπουργό Αθλητισμού να απαντήσει εάν προτίθεται να εγκρίνει τα αθλητικά έργα που προτάθηκαν ύστερα από ιεράρχηση των τοπικών αιτημάτων και αναγκών, ώστε ο Δήμος Μουζακίου να προβεί άμεσα σε δέσμευση πιστώσεων για να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες.




Total
0
Shares
Previous Article

Συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στο Συνέδριο για τα Έξυπνα Νησιά και τις Έξυπνες Μικρές Πόλεις

Next Article

Πήρε το ντέρμπι και γράφει ιστορία ο ΓΣ Μουζακίου!