Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Κωτσός: Η ΠΕΔ Θεσσαλίας στηρίζει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών

 

«Η ΠΕΔ Θεσσαλίας στηρίζει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών»

Δήλωσε ο Πρόεδρος κ. Κωτσός στα εγκαίνια της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση»

«Η ναυτιλία, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας είναι τρεις δομικοί πυλώνες πάνω στους οποίους μπορεί να βασιστεί η αναπτυξιακή ανόρθωση της χώρας μας και η έξοδός της από την επιτροπεία.

Η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που εγκαινιάζουμε αποτελεί το σταυροδρόμι όπου συναντώνται ο τουρισμός με τον αγροτοδιατροφικό τομέα, τον πολιτισμό, την παράδοση, την τοπική γαστρονομία και τη λαογραφία.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή στήριξε τη διοργάνωση της έκθεσης και με δυναμικό παρόν φιλοξένησε στο περίπτερο της όσους από τους Δήμους της Θεσσαλίας θέλησαν να συμμετάσχουν και να αναδείξουν τα προϊόντα και την περιοχή τους. Συμβάλλουμε έτσι στην πραγματοποίηση συναντήσεων τοπικών παραγωγών με εμπορικούς εκπροσώπους του εξωτερικού και προωθούμε την εξωστρέφεια, με σκοπό την ανάδειξη τη Θεσσαλικής Γης.»

Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία του, στα εγκαίνια της έκθεσης ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός και δήλωσε πως ένας από στους σκοπούς της ΠΕΔ Θεσσαλίας είναι η προώθηση προ πάσα κατεύθυνση των πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας και η επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί και προσωπική του επιδίωξη.

Η Έκθεση Ελλάδος Γεύση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Πρόκειται για ένα θεσμό που καταφέρνει να συνδυάζει την κατά τόπους γαστρονομία με τον τουρισμό και τον πολιτισμό,συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού και για τρεις μέρες αποτέλεσε σημείο αναφοράς.

Ο κ. Κωτσός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο περίπτερο του Συλλόγου Απανταχού Οξυωτών όπου η πρόεδρος κ. Γκαραβέλα και τα μέλη του έκαναν μία άριστη παρουσία του πολιτισμού και της λαογραφίας του χωριού του Δήμου Μουζακίου.

«Σας συγχαίρω για την άριστη και αυθεντική προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σ’ όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Κωτσός προς την κ. Γκαραβέλα και τους συνεργάτες της.

Στην παρουσία του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή όπου συζήτησαν για θέματα που άπτονται της έκθεσης αλλά και της επικαιρότητας καθώς και με τοπικούς παραγωγούς όπου τους συνεχάρη για την παρουσία τους  και τους διαβεβαίωσε πως η ΠΕΔ Θεσσαλίας είναι κοντά τους και τους στηρίζει έμπρακτα στις προωθητικές επιλογές τους.

7127beffcc4c0ae6fcbe3427d891eedc

a056bc73681e178539d407883ad9719a

79c357dc30362266a73b6fa6ed7049e4

373849f3f790f50d065d9aff06473cac

 




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνος τίμησε την Μητέρα

Next Article

Ιερά Αγρυπνία στους Αγ. Αναργύρους Κρανιάς για την εορτή της Αναλήψεως