Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Κωτσός: Η ενότητά μας βασικό όπλο απέναντι στις διασπαστικές κινήσεις του κ. Γαβρόγλου

.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Γ. Κωτσός: Η ενότητά μας βασικό όπλο απέναντι στις διασπαστικές κινήσεις του κ. Γαβρόγλου

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από εκπροσώπους τοπικών φορέων με αφορμή τη μη κλήση τους στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός επισήμανε τα εξής:

«Ο Υπουργός Παιδείας δυστυχώς αθέτησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει στην τοπική κοινωνία να συναντηθεί στην Αθήνα με όλους τους εκπροσώπους της, για να εξετάσει προτάσεις σχετικά με τα Τμήματα και τις Σχολές του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγνωρα ήθη για την τοπική μας κοινωνία! Πλέον γίνονται σαλαμοποιημένες συσκέψεις, μέσα από τις οποίες επιχειρείται διάσπαση του ενωτικού μετώπου που είχαμε μέχρι πρότινος όλοι οι φορείς του Νομού Καρδίτσας, αλλά και της Θεσσαλίας. Βασικός στόχος είναι να «περάσει» όσο γίνεται πιο εύκολα το σχέδιο Γαβρόγλου, το οποίο έβρισκε τουλάχιστον μέχρι πριν μερικές ημέρες, αντίθετους όλους τους τοπικούς φορείς.

Ακόμη και στην περίοδο που η Καρδίτσα διέθετε τεράστια πολιτική ισχύ με κορυφαίους υπουργούς όπως ο Δημήτρης Σιούφας, ο Θόδωρος Αναγνωστόπουλος, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, όταν διεκδικούσαμε αιτήματά μας απέναντι σε κυβερνήσεις, είμαστε πάντα ενωμένοι. Θυμίζω τα μεγάλα ζητήματα των έργων του Αχελώου και του αναπτυξιακού νόμου. Οι κορυφαίοι υπουργοί που ανέφερα, μα και άλλοι παλαιότερα, φρόντιζαν πάντα να έχουν στο πλευρό τους το σύνολο των φορέων του Νομού μας. Σήμερα τι βλέπουμε; Να έχουν κληθεί από τον κ. Γαβρόγλου ξεχωριστά οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ σαν να είναι το σ/ν του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κομματική υπόθεση! Επιπλέον – με βάση πάντα όσα ακούγονται διότι σχετική ενημέρωση δεν υπάρχει – καλούνται κατά μόνας ο Δήμαρχος Καρδίτσας,  ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες! Πιθανότατα η κυβέρνηση θέλει να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να φέρει σε αντιπαράθεση όμορες περιοχές. Να φέρει δηλαδή αντιμέτωπους τους φορείς της Καρδίτσας με αυτούς των γειτονικών Τρικάλων για παράδειγμα… Δεν πρέπει επ’ ουδενί να πέσουμε σε αυτή την παγίδα! Εξάλλου η ενότητα των φορέων δεν είναι κατά περίσταση. Πρέπει διαρκώς να την επιβεβαιώνουμε, διότι μόνο με ενότητα μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για το Νομό μας. Εάν διασπαστούμε όπως θέλουν οι κυβερνώντες, είναι βέβαιο ότι θα γίνουμε εύκολα θύματα της επιχειρούμενης υποβάθμισης της περιοχή μας. Το χειρότερο ωστόσο είναι ότι κάποιοι πανηγυρίζουν πως η Καρδίτσα βγαίνει κερδισμένη από το νομοσχέδιο Γαβρόγλου! Φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει τι είπαν το προηγούμενο διάστημα σε όλους εμάς που σήμερα αγνοούν. Τους θυμίζω λοιπόν πως είχαμε εκδώσει κοινό ανακοινωθέν, κοινό ψήφισμα, κοινό διεκδικητικό πλάνο αιτημάτων. Τι γίνεται, υποχωρούμε από αυτά; Υποχωρούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Υποχωρεί ο Δήμαρχος Καρδίτσας που σήμερα συναντάται μόνος του με τον Υπουργό Παιδείας; Σταματάμε πλέον να διεκδικούμε την παραμονή στην πόλη μας του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας; Ερωτώ, γιατί αυτό διαισθάνομαι ότι πάει να γίνει! Αυτή είναι σίγουρα μια δυσμενή εξέλιξη που θα αδικήσει κατάφωρα τόσο την περιοχή μας, όσο και τα πρόσωπα που μπαίνουν σε αυτού του είδους την εκπτωτική διαδικασία.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ λοιπόν για να επικαιροποιήσουμε την κοινή απόφασή μας, που ελήφθη στη διευρυμένη σύνθεση αυτού εδώ του άτυπου διεκδικητικού οργάνου των τοπικών φορέων, στην οποία μην ξεχνάμε ότι ήταν παρόντες οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δήμαρχος Καρδίτσας. Τι έλεγε; Παραμονή και αναβάθμιση όλων των Τμημάτων ΤΕΙ – ΑΕΙ που λειτουργούν σήμερα στην Καρδίτσα. Καλοδεχούμενο το νέο Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας.

Έκπληκτος άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή στην Καρδίτσα ότι το σχέδιο Γαβρόγλου κινείται προς θετική κατεύθυνση! Ε δεν είναι έτσι τα πράγματα! Δυστυχώς αυτοδιαψεύδονται αυτοί που το λένε με βάση τα κείμενα που όλοι είχαμε συντάξει το προηγούμενο διάστημα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, δεν πρέπει να δεχθούμε την προκλητική υποβάθμιση των φορέων της Καρδίτσας από τον Υπουργό Παιδείας και συνεπικουρούμενα τοπικά κομματικά στελέχη. Άλλωστε η συμπεριφορά του εξ’ αρχής απέναντί μας είχε αυτόν τον σκοπό. Θυμάστε τι είχε πει όταν ήρθε στην Καρδίτσα; Ότι σε αυτή τη διαδικασία η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει λόγο! Από τότε προσπαθεί να μας παραγκωνίσει, διότι πιθανότατα δεν θέλει να ακούσει τη φωνή της τοπικής κοινωνίας. Μα δεν ακούει όμως ούτε τη φωνή της ακαδημαϊκής κοινότητας. Υπάρχουν αποφάσεις της Συγκλήτου, αλλά και της Γ.Σ. του ΤΕΙ Θεσσαλίας που απορρίπτουν το σχέδιό του, αλλά αυτός αδιαφορεί επιδεικτικά!

Ανεξάρτητα πάντως από την στάση του κ. Γαβρόγλου, εμείς ως φορείς της Καρδίτσας επιμένω πως πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σε δυναμική διεκδίκηση των δικαίων του τόπου μας και αυτή την ενότητα πρέπει να τη διαφυλάξουν όλοι οι Καρδιτσιώτες βουλευτές μαζί με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς. Οποιεσδήποτε διασπαστικές κινήσεις προφανώς προδίδουν αυτή την ενότητα».

Αναφερόμενος στις επόμενες διεκδικητικές κινήσεις που πρέπει να κάνει ο Νομός, μα και στις ξεχωριστές προσκλήσεις του κ. Γαβρόγλου προς αυτοδιοικητικούς, ο κ. Κωτσός υπογράμμισε τα παρακάτω:

«Σε αυτού είδους τις διεκδικήσεις, καλό είναι να φτιάχνουμε άμυνες τις οποίες από κοινού θα προτείνουμε και θα επεξεργαστούμε. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ούτε ο Δήμαρχος Καρδίτσας, ούτε ο αντιπεριφερειάρχης έπρεπε να δεχθούν μόνοι τους συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας. Έπρεπε αμφότεροι να απαιτήσουν από τον κ. Γαβρόγλου να συναντήσει το σύνολο των τοπικών φορέων στην Αθήνα. Ας κοιτάξουμε όμως μπροστά για να δούμε την αντίδρασή μας συνολικά στη συνέχεια. Προτείνω την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί όπως σήμερα, παρόντων των τεσσάρων βουλευτών του Νομού μας, να συμφωνήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, καθώς βλέπω ότι η βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας (στηριζόμενο από τοπικά κομματικά στελέχη που περνάνε το μήνυμα ότι οι εξελίξεις είναι θετικές για την Καρδίτσα) είναι να κλείσει οριστικά εδώ ο φάκελος Πανεπιστημιακά Τμήματα Ν. Καρδίτσας. Φυσικά είναι κάθετη η διαφωνία μας και γι’ αυτό θα πρέπει στην επόμενη συνάντησή μας να καταρτίσουμε συγκεκριμένο πλάνο δράσης και κινητοποιήσεων».




Total
0
Shares
Previous Article

Κ. Αγοραστός: Κέντρο Τεχνολογίας η Θεσσαλία

Next Article

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου

Related Posts