Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Κωτσός: Η διανομή φυσικού αερίου επεκτείνεται σε περιφερειακούς Δήμους της Θεσσαλίας

.

Το 2019 ανοίγει ο δρόμος για την διανομή φυσικού αερίου στους Δήμους Μουζακίου – Πύλης

Επιτεύχθηκε συμφωνία της ΠΕΔ με ΕΔΑ – ΔΕΠΑ και την Εταιρία Εμπορίας παρουσία Σταθάκη – Φάμελλου

 Ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα κατάφερε η ΠΕΔ Θεσσαλίας, καθώς δια της συμμετοχής του Προέδρου της κ. Γιώργου Κωτσού στην Διοίκηση της Εταιρίας Εμπορίου φυσικού αερίου, επέτυχε μέσω παράθεσης ισχυρών επιχειρημάτων να πειστούν η ΕΔΑ Θεσσαλίας και τα αρμόδια Υπουργεία να επεκταθεί η διανομή – συμπιεσμένου – φ.α. και σε περιοχές εκτός των μεγάλων πόλεων της περιφέρειάς μας.

Ειδικότερα, σε σχετική δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιώργος Κωτσός ανέφερε τα εξής:

«Σε τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με τη συμμετοχή του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Σταθάκη, του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου, του Προέδρου της ΡΑΕ, των διαχειριστών του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ Θεσσαλίας – Θεσσαλονίκης και Δημάρχων της περιοχής, λύσαμε όλα τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν τις ρυθμιστικές διατάξεις για την επέκταση του δικτύου φ.α. σε Δήμους που βρίσκονται μακριά από τον κεντρικό αγωγό παροχής.

Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες που κατά την εκτίμησή μου θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, σε ότι αφορά στο Νομό Καρδίτσας ανοίγει ο δρόμος για διανομή φ.α. μέσα στο 2018 στον Δήμο Παλαμά. Το 2019, την εν λόγω δυνατότητα θα αποκτήσουν οι Δήμοι Σοφάδων, Μουζακίου – Πύλης (θα έχουν κοινό δίκτυο), Τρικκαίων, Καλαμπάκας (όπου έχει ήδη γίνει ένα μικρό μέρος του δικτύου), Φαρκαδόνας, καθώς επίσης και οι Δήμοι Αγιάς, Τεμπών του Νομού Λάρισας.

Τονίζω ότι αυτή η πολύ θετική εξέλιξη, αποτελεί επιτυχία της ΠΕΔ Θεσσαλίας, αφού καταφέραμε να πείσουμε την ΕΔΑ Θεσσαλίας και τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσει η επέκταση του δικτύου φ.α. και σε περιοχές εκτός των μεγάλων πόλων της Θεσσαλίας.

Από την πλευρά μου ως Προέδρου της ΠΕΔ, μα και ως συμμετέχοντα εκπροσώπου της Τ.Α στο ΔΣ της Εταιρίας Εμπορίας Φυσικού Αερίου, έγιναν πολλές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση καθ’ όλη την διάρκεια της σχετικής συζήτησης με το Μάνατζμεντ της Ιταλικής Εταιρίας ΕΝΙ του δικτύου διανομής φ.α..

Μέσα λοιπόν στον επόμενο χρόνο αρκετοί περιφερειακοί Δήμοι μας θα τροφοδοτηθούν με φτηνή, πολυχρηστική και πάνω απ’ όλα «καθαρή» ενέργεια την οποία επιθυμούσαν διακαώς οι κάτοικοί τους, την ώρα μάλιστα που για μεγάλες ελληνικές πόλεις όπως η Πάτρα, η Βέροια, η Αλεξανδρούπολη, το φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι ζητούμενο.

Να σημειώσω ότι η συμβολή των Υπουργών κ.κ. Σταθάκη και Φάμελλου ήταν καθοριστική στην συμφωνία να προβλεφθεί ενιαία τιμή στην χρήση φ.α. για τους καταναλωτές, είτε αυτό διανέμεται μέσω του υπάρχοντος δικτύου, είτε παρέχεται σε συμπιεσμένη μορφή.

Να υπογραμμίσω ότι μεγάλη αγωνία όλων των αυτοδιοικητικών της ευρύτερης περιοχής μας ήταν να μην επιβαρυνθούν οι Δήμοι με επιπλέον κόστος για την διανομή φ.α. σε συμπιεσμένη μορφή».




Total
0
Shares
Previous Article

Μπράβο Σπύρο Ταλιαδούρο!!!

Next Article

Σαν σήμερα 32 χρόνια πριν έφυγε ο Κώστας Κατσόγιαννος