Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Κωτσός: Άμεση απεμπλοκή της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού ΟΑΕΔ στη συνοικία Αγίου Δημητρίου Καρδίτσας

kotsos vouli

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός για το ζήτημα στελέχωσης με εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, του Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ στη συνοικία Αγίου Δημητρίου Καρδίτσας.

Ο κ. Κωτσός υπογραμμίζει στους Υπουργούς ότι επείγει η άμεση έκδοση της προκήρυξης ΣΟΧ 2 19 του ΟΑΕΔ (μέσω ΑΣΕΠ), ώστε να πραγματοποιηθούν γρήγορα οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού που θα επιτρέψουν την λειτουργία του Σταθμού, ο οποίος παραμένει κλειστός ενώ έχει ήδη αρχίσει η νέα εκπαιδευτική περίοδος.

Στην Αναφορά του ο βουλευτής επισημαίνει τα παρακάτω:

«Κύριοι Υπουργοί

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ξεκινήσει η νέα εκπαιδευτική περίοδος 2019 – 2020 και η διαδικασία δημοσίευσης και εκτέλεσης της Προκήρυξης ΣΟΧ 2 2019, που προβλέπει την πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού με 11μηνες συμβάσεις για όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Προφανώς η διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου 2019, καθυστέρησε αρκετά την πορεία έκδοσης της εν λόγω Προκήρυξης.

Λόγω αυτής της καθυστέρησης κάποιοι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ δεν στελεχώθηκαν έγκαιρα με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να μην φανούν συνεπείς στο προκαθορισμένο από το Υπουργείο Παιδείας «ραντεβού» έναρξης της λειτουργίας τους.

Ένας από αυτούς είναι ο καινούργιος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Οργανισμού στη συνοικία Αγίου Δημητρίου της Καρδίτσας, που – αν και ήταν έτοιμος από χρόνια – εγκαινιάστηκε μόλις τον περασμένο Απρίλιο, αντιμετωπίζοντας και τότε το ίδιο πρόβλημα στελέχωσης!

Ο συγκεκριμένος Βρ/κός Σταθμός είναι χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό από τον περασμένο Ιούλιο (2019) που έληξαν οι προηγούμενες συμβάσεις εργασίας και κινδυνεύει σοβαρά να παραμείνει κλειστός το επόμενο διάστημα, αφήνοντας εκτός 88 νήπια που είχαν επιλεγεί να φιλοξενηθούν τη νέα σχολική χρονιά!

Η απογοήτευση είναι διάχυτη στους εργαζόμενους γονείς, ή κηδεμόνες τους, οι οποίοι απεύχονται βέβαια αυτή την πολύ δυσμενή εξέλιξη και εύλογα αναρωτούνται με αγωνία, τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά τους;

Στις 23/8/2019, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας είχε προχωρήσει σε δημόσια παρέμβαση στην οποία επισήμανε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αναφέροντας ότι η Προκήρυξη ΣΟΧ 2 19, βρίσκεται από τον Ιούνιο τρέχοντος έτους, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Αρ. Πρωτ. Εσωτ. Εγγρ. Γ.Λ. 8172/49215) προκειμένου να εγκριθούν οι αναγκαίες πιστώσεις.

Μετά από συνεχείς επαφές μας με την Κεντρική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, η εν λόγω Προκήρυξη προωθήθηκε προς υπογραφή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί στη δημοσιότητα από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ.

Κύριοι Υπουργοί

Επειδή η χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης των διαδικασιών έκδοσης της Προκήρυξης και εκτέλεσης των απαιτούμενων προσλήψεων δεν μπορεί να καθοριστεί από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, απευθύνω έκκληση για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό κάθε γραφειοκρατική απαίτηση, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ στη συνοικία Αγίου Δημητρίου Καρδίτσας με άλλους Σταθμούς του Οργανισμού που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στελέχωσης, να λειτουργήσουν κανονικά, το αργότερο μέσα στον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. 

Με τιμή

Κωτσός Γεώργιος

Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας

vrefonipiakos Karditsas




Total
0
Shares
Previous Article
kinitikotita Karditsa slide

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Next Article
Tsoumas Paterakos

 Ο Κωνσταντίνος Τσιούμας - (Πατεράκος)... μας άφησε χρόνους.