Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Καραβίδας: Η Απάντηση προς την «Εξόρμηση» αλλά ….τα βόλια αλλού!!!!

karavidas giorgos 1

 

Σε κείμενο της Περιβαλλοντικής Κίνησης «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς» ισχυρίζεται ότι απαντά ο κος Δημήτρης Πάτας με το από 4-2-2020 δημοσίευμά του. https://mouzakinews.gr/%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b5/ Και το πρώτο που μπορούν να συμπεράνουν όσοι Οξυώτες παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο χωριό τους είναι πως ξαφνικά ο κος Πάτας φαίνεται ν’ «αναγνωρίζει» και ο ίδιος την ύπαρξη του συγκεκριμένου Σωματείου, που μέχρι πρότινος σνομπάριζε ανοιχτά και δήθεν αγνοούσε!!!

Παρών ο κος Δημ. Πάτας στην από 29-1-2020 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την έγγραφη συμφωνία μεταξύ Δήμου Μουζακίου και ΑΡΓΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕ, που αφορά στην κατασκευή μικρού Υδροηλεκτρικού στη θέση Μελίσσι». Είδε από κοντά τις αντιδράσεις των Οξυωτών και άκουσε τις ανησυχίες τους. Εκεί, ωστόσο, προτίμησε να μην εκφραστεί και ούτε να ζητήσει το λόγο, ως πρώην πρόεδρος του χωριού της Οξυάς, ώστε να δώσει στους συγχωριανούς του εξηγήσεις για ένα ζήτημα που, σε σημαντικότατο βαθμό, εξελίχθηκε επί της δικής του θητείας. Προτίμησε τη «συζήτηση» με το Δήμαρχο «στους διαδρόμους των Γραφείων» κατά τη διάρκεια της διακοπής της συνεδρίασης, αγνοώντας τους συγχωριανούς του.

Και επιλέγει να εμφανιστεί τώρα εξαπολύοντας γι’ ακόμα μία φορά πυρά και λάσπη εναντίον μου, όπως χρόνια τώρα, ποικιλοτρόπως και με κάθε ευκαιρία, προσπαθούν τόσο αυτός ο ίδιος όσο και οι ελάχιστοι άλλοι Οξυώτες, που κρύβονται πίσω του. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτόν οι Οξυώτες το έχουν αντιληφθεί και το καταδικάζουν, πλέον, και ανοιχτά, κάτι που και ο ίδιος είχε την ευκαιρία από κοντά να το διαπιστώσει.

Προσπαθώντας να επιλύσω τις «απορίες» (βλ. υπαινιγμούς ή και ευθείες επιθέσεις εναντίον μου) του κου Πάτα, πρωτίστως θα ήθελα να επισημάνω ότι κι αυτός ο ίδιος, ως γνώστης και «εκφραστής» κατά το παρελθόν συλλογικών προσπαθειών, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα συλλογικά όργανα οφείλουν να εκφράζονται συλλογικά και ότι μόνο λογικό δεν είναι ν’ αναζητούνται «συντάκτες» σε κείμενα συλλογικοτήτων. Άλλωστε, γνωρίζει καλά ότι, τόσο εγώ ο ίδιος όσο και όλοι όσοι απαρτίζουμε την «Εξόρμηση» και τη διοίκησή της, κάθε άλλο παρά «κρυβόμαστε» ή «φοβόμαστε» να εκφράσουμε δημόσια και ανοιχτά, γραπτά ή προφορικά, τις προσωπικές μας απόψεις, οποτεδήποτε και οπουδήποτε αυτό απαιτήθηκε.

Θα ήθελα, ακόμα, να τον πληροφορήσω ότι κατά το χρονικό διάστημα από το 2008 μέχρι τις 4-1-2015 (που ο ίδιος επικαλείται) τόσο εγώ όσο και πολλοί ακόμα συγχωριανοί μας, «ψαχνόμασταν» για το τι σημαίνει μικρό υδροηλεκτρικό και ποιες οι επιπτώσεις ή τα οφέλη του για το χωριό μας. Ζητούσαμε, μάλιστα, από τον τότε Δήμαρχο και τους τότε προέδρους της Οξυάς (συμπεριλαμβανομένου του κου Πάτα) καθώς και τους καταγόμενους από το χωριό λοιπούς αιρετούς, είτε μέσω της εφημερίδας του Συλλόγου είτε με προσωπικές επιστολές προς αυτούς (υπάρχουν στο αρχείο του Συλλόγου τα αντίστοιχα στοιχεία),  σχετική ενημέρωση, αίτημα στο οποίο κανείς τους ποτέ δεν ανταποκρίθηκε. Οπότε, μάλλον φαντάζει λογικό το να μη γνώριζα και να μην ήμουν ούτε κι εγώ τότε ενημερωμένος, όπως, άλλωστε, και όλοι οι συγχωριανοί μου. Μόνο που εγώ και κάποιοι ακόμα, σε αντίθεση με την αδράνεια όσων ήταν επιφορτισμένοι με τη διοίκηση του χωριού,  ερευνήσαμε το θέμα και κατασταλάξαμε μόνο όταν συγκεντρώσαμε όσα στοιχεία χρειάστηκαν γι’ αυτό. Και, φυσικά, μέχρι αυτό να γίνει ουδέποτε ο ίδιος προσωπικά εκφράστηκα, θετικά ή αρνητικά, για τα προωθούμενα στο χωριό μας μικρά υδροηλεκτρικά.

Και σε ότι αφορά τους υπαινιγμούς για «απαιτήσεις», στις οποίες δήθεν εγώ, αντιδρώντας στα σχεδιαζόμενα στο χωριό μας μικρά υδροηλεκτρικά, «δεν ικανοποιήθηκα» (!!!), αναρωτιέμαι τι θα ’πρεπε τότε να υποθέσουμε για όλους εκείνους που σχεδίασαν, προώθησαν και συνεχίζουν με μανία να υπερασπίζονται και να προωθούν τα συγκεκριμένα καταστροφικά για το χωριό μας έργα, είτε εν αγνοία των Οξυωτών είτε και ενάντια, σήμερα, στη θέλησή τους!!!

Για τις περιβόητες «ενημερώσεις» των Οξυωτών από Δήμαρχο και πρόεδρο χωριού καλό είναι να γράφονται όλα όσα ισχύουν γύρω απ’ αυτές. Όπως, για παράδειγμα, ότι αυτή στην Οξυά οργανώθηκε από τον τότε Δήμαρχο κο Κωτσό και τον πρόεδρο κο Λάμπρο Ευθυμίου προπαραμονή Πρωτοχρονιάς (!!!), με τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους του χωριού να μη γνωρίζουν τίποτα (!!!) και με τους παριστάμενους Οξυώτες ν’ αντιδρούν δυναμικά, εκφράζοντας με κάθε σαφήνεια, παρουσία και των επίδοξων «επενδυτών», την αντίθεσή τους στα συγκεκριμένα έργα, κάτι που ο τότε Δήμαρχος και πρόεδρος χωριού δεν έλαβαν ποτέ υπόψη τους.

Για την «ενημέρωση» στην Αθήνα, ας μην ξεχνάμε ότι δεν έγινε καν με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου και προέδρου του χωριού αλλά κατ’ απαίτηση των εκεί συγχωριανών μας. Και όλοι όσοι παραβρέθηκαν σ’ αυτή (συμπεριλαμβανομένου του κου Πάτα) θα θυμούνται την καθολική, σχεδόν, αντίδραση των  Οξυωτών στα ίδια έργα, που ανάγκασε Δήμαρχο και Πρόεδρο χωριού να υποσχεθούν  Λαϊκή Συνέλευση ή τοπικό δημοψήφισμα, υπόσχεση, βέβαια, που ποτέ δεν τήρησαν. Τη δε ενημέρωση (και όχι «ημερίδα») στο καφενείο «Ζαχαρού», όπου παρουσιάστηκαν, απλά, όσα στοιχεία είχαν μέχρι τότε συγκεντρωθεί χωρίς να ληφθεί θέση υπέρ ή κατά των μικρών υδροηλεκτρικών (υπάρχει σχετικό video), δεν την πραγματοποίησε ο Καραβίδας αλλά ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.

Τέλος, αφήνω στην κρίση των Οξυωτών την άποψη του κου Πάτα, ότι με την επανεκλογή του κου Λάμπρου Ευθυμίου ως προέδρου της Οξυάς οι Οξυώτες επικρότησαν και τα προωθούμενα μικρά υδροηλεκτρικά (αλλά και άλλα παρόμοια έργα) στο χωριό τους. Ο ίδιος θ’ αρκεστώ εδώ στην επισήμανση ότι αν οι συγχωριανοί μου ψήφιζαν αποκλειστικά και μόνο μ’ αυτό το κριτήριο, τότε εγώ μάλλον δε θα έπρεπε να ήμουν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Ελπίζω τα παραπάνω ν’ αποτελούν, όπως και ο κος Πάτας το ζήτησε, μια ξεκάθαρη προς τους Οξυώτες εξήγηση, ευγνωμονώ δε τον ίδιο που μου έδωσε την αντίστοιχη ευκαιρία.

Σας ευχαριστώ.

Γεώργιος Δ. Καραβίδας,

Δημοτικός Σύμβουλος, αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου,

ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ Περιβαλλοντικής Κίνησης «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς»




Total
0
Shares
Previous Article
kopi pitas astynomia mouzakiou

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας του ΑΤ Μουζακίου

Next Article
kea

Πληρωμή μηνός Φεβρουαρίου 2020 στους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ)

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…