Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Καραβίδας: Απάντηση σε δημοσιεύματα και προσωπικές επιθέσεις

Σε δημόσια τοποθέτηση (https://mouzakinews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF/), που έφερε την υπογραφή ενός από τους φορείς του χωριού μας και συγκεκριμένα της νόμιμα αναγνωρισμένης περιβαλλοντικής Κίνησης «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς», στην οποία είμαι μέλος, κάποιοι (έχουν δημοσιοποιήσει οι ίδιοι, πολύ πρόσφατα, τα ονόματά τους) βλέπουν – για ακόμα μία φορά – αποκλειστικά τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΒΙΔΑ (!!!), επιλέγοντας ακόμα μία προσωπική επίθεση εναντίον μου (https://mouzakinews.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1/).

Μια επίθεση απόλυτα σχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη, καθώς την επόμενη, ακριβώς, του παραπάνω δημοσιεύματος ημέρα ακολούθησε κι αυτή που,  προσερχόμενος ειδικά για το συγκεκριμένο σκοπό, εξαπέλυσε εναντίον μου και ο πρόεδρος του χωριού, στη Γενική Συνέλευση των μελών του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς, στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, όπου ζήτησε να μιλήσει ως πρόεδρος του χωριού και όχι ως μέλος του Συλλόγου, εκτοξεύοντας εναντίον μου κατηγορίες που αποδομήθηκαν πλήρως, ωστόσο, ενώπιον των παραβρισκόμενων μελών.

Αν επιχειρήσω ν’ απαντήσω στη χολή, που με περίσσιο μένος μου εκτοξεύουν και για δημοσίευμα που, επαναλαμβάνω, δεν υπογράφω ο ίδιος, είναι σίγουρο πως …..δε θα μας φτάσει το ξημέρωμα και θα ξεκατινιαστούμε» κιόλας!!! Γι’ αυτό και θα το αποφύγω, καθώς είναι και  φανερό πως άλλο και όχι τα πραγματικά προβλήματα ή το μέλλον του χωριού ενδιαφέρει τους εμπνευστές του συγκεκριμένου δημοσιεύματος και των εναντίον μου προσωπικών επιθέσεων και άλλα είναι τα κίνητρά τους και εκτιμώ πως όλα θα τελείωναν στην περίπτωση που θα με άκουγαν να δηλώνω ότι αποχωρώ από τα κοινά του τόπου μου (το έχουν ζητήσει, άλλωστε, ευθέως και κατά το παρελθόν, με άλλα «κείμενά» τους….).

Και τότε θα ξεχνιούνταν και οι πλατείες με τις ασφαλτοστρώσεις στην Οξυά, όπως είναι ξεχασμένα εδώ και τόσα χρόνια. Τα αιολικά πάρκα και τα μικρά υδροηλεκτρικά θα υλοποιούνταν «απρόσκοπτα», με το φυσικό και υδάτινο πλούτο του χωριού να παραχωρείται απλόχερα και ανεμπόδιστα σε διάφορα συμφέροντα (όπως έγινε και με άλλα «έργα» στο χωριό μας, π.χ. με τους διερχόμενους πάνω από τα σπίτια μας και μέσα από τα χωράφια και τα δάση μας πυλώνες της ΔΕΗ ή με την απώλεια διάφορων μορφών πλούτου του χωριού κατά το παρελθόν). Η περιβόητη «ενότητα» της Οξυάς θα επέστρεφε στην «κανονικότητα» και στα προ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΒΙΔΑ επίπεδα (πολλά θα θυμούνται, φαντάζομαι, οι Οξυώτες αλλά και οι ενορχηστρωτές της εναντίον μου επίθεσης), κ.λ.π. κ.λ.π..

Οι θέσεις μου για τα αναφερόμενα στο εναντίον μου δημοσίευμα και προωθούμενα στο χωριό της Οξυάς (αλλά και οπουδήποτε αλλού) αιολικά πάρκα και μικρά υδροηλεκτρικά (αλλά και για τις ΑΠΕ, γενικότερα) είναι γνωστές και τις έχω κατά καιρούς δημοσιοποιήσει αλλά και επαρκώς, θεωρώ, τεκμηριώσει. Όπως είναι δημοσιοποιημένες κατά καιρούς και άρα γνωστές, εκτιμώ, στους συγχωριανούς μου και οι θέσεις μου ή το όποιο ενδιαφέρον μου και για τα προβλήματα και το μέλλον του χωριού μας. Γι’ αυτό αλλά και για τους λόγους που και παραπάνω ανέφερα, δε θα επιμείνω εδώ περισσότερο στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Θα προσπαθήσω, όμως, με αφορμή όλα όσα εναντίον μου εκτοξεύτηκαν αλλά και μεθοδεύονται, να δοθεί το δυνατό συντομότερο η δέουσα αλλά και αρμόζουσα στο συμφέρον του χωριού και του τόπου μου απάντηση. Κι αυτή δε θα ταιριάζει σε τίποτα απ’  όσα, ενδεχομένως, φαντάζονται οι εμπνευστές και ενορχηστρωτές των εναντίον μου προσωπικών επιθέσεων…

Ευχαριστώ για την ανοχή σας….

Γιώργος Δ. Καραβίδας,
Δημότης Μουζακίου/ΤΚ Οξυάς,
Υποστράτηγος ε.α. Νομικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» και ιδρυτικό μέλος της περιβαλλοντικής Κίνησης «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς»



Total
0
Shares
Previous Article

Αποκατάσταση του πεζοδρόμου στην Τοπική Κοινότητα Ξινονερίου

Next Article

Δήλωση του Δημήτρη Σιούφα για τους Επιτυχόντες των φετινών Πανελληνίων

Related Posts

epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…
sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…