Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής»…Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ

pasialis.2

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ και δη εκτός έδρας πανηγύρισε ο ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής».

Η ομάδα του Στέφανου Μπελάγια, με την αναμέτρηση της πρεμιέρας να εκκρεμεί ως προς την ολοκλήρωσή της, πέρασε από το κλειστό της Μπάρας και τον Κρόνο Τρικάλων με 57-66, κατακτώντας μία σπουδαία νίκη από ψυχολογικής και βαθμολογικής άποψης.
Σε ένα ματς που έμελλε να έχει δραματικό φινάλε, οι Κιτρινόμαυροι που είχαν προβάδισμα 14 πόντων στο 30′, έπαιξαν με τη «φωτιά», όταν το 37-51 μετατράπηκε σε 57-57, όμως με άμυνα-«ατσάλι» και χαρακτήρα στο τελευταίο τρίλεπτο κατάφεραν να επιστρέψουν στη βάση τους με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές τους.
Ο ΓΣΜΠ κατάφερε να έχει το προβάδισμα από το 18′ και έπειτα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με εξαίρεση την ισοφάριση (57-57) που δημιούργησε καταστάσεις ντέρμπι. Μάλιστα προς τα τέλη της 2ης περιόδου παγίωσε μία διαφορά που οριακά δεν ξεπερνούσε τη διψήφια τιμή, ενώ σε όλο το β’ μέρος, με εξαίρεση τα 5 τελευταία λεπτά, το προβάδισμα ήταν από 10 πόντους και άνω, με μέγιστο το +14 στο 30′.
Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από κλειστές άμυνες, αρκετά φάουλ εκατέρωθεν και αστοχία, στοιχεία πάντως που θα λέγαμε ότι σκιαγραφούν και την κατηγορία. Στο 1ο δεκάλεπτο, ο Κρόνος ήταν εκείνος που προηγήθηκε με 4-2 και 6-5, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στη συνέχεια στο σκορ και τον ΓΣ Μουζακίου να προσπερνά με 9-11.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη και έτσι, με δυο τρίποντα του Λιάσκου τις βολές του Πόππη και τις διεισδύσεις του Τσιγγενόπουλου οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά στο σκορ για το 17-15 της 1ης περιόδου.
Στο 2ο δεκάλεπτο ο Κρόνος προσπάθησε να πιέσει σε όλο το γήπεδο, είτε με man to man press, είτε με zone press, χωρίς όμως να δημιουργήσει τα προβλήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λάθη την ομάδα του Μουζακίου. Με υπομονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο ΓΣΜΠ όχι μόνο «έσπαγε» τον τρόπο άμυνας των γηπεδούχων αλλά κατάφερνε πηγαίνοντας προς τη ρακέτα να σκοράρει ή να πάει στη γραμμή των βολών.
Στον αντίποδα, η ομάδα του Μουζακίου πίεσε με τη σειρά της σε όλο το γήπεδο και κατάφερε, όχι απλά να προσπεράσει αλλά να επιβάλει ένα προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου για το 30-39 κι ενώ είχε χαμηλά ποσοστά στις βολές (12/22 στο α’ μέρος και 20/34 συνολικά) αλλά περισσότερους παίχτες να μπαίνουν στην επιθετική της εξίσωση, όπως ο Καράμπαλης από την περιφέρεια.
Η έναρξη της 3ης περιόδου βρήκε τον Κρόνο με ένα μίνι σερί 4-0 που προέκυψε από λάθη των φιλοξενούμενων να μειώνει σε 34-39. Η αντίδραση του ΓΣ Μουζακίου ήρθε με δικό του σερί 0-5, κάνοντας το σκορ 34-44. Στο επόμενο διάστημα η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ 9, 10 και 11 πόντων για να «κλείσει» στο 37-51 στο 30′.
Η τελευταία περίοδος άφηνε την αίσθηση ότι ο ΓΣΜΠ ήλεγχε το ρυθμό, τουλάχιστον έως το 35′. Παρόλα αυτά, η ομάδα των Τρικάλων «ροκάνιζε» σιγά-σιγά τη διαφορά και μάλιστα «χτύπησε» το πρώτο…καμπανάκι, όταν μείωσε σε 52-55. Γκούμας, Παπαγιάννης και Χρήστου με δύο κρίσιμα τρίποντα έδωσαν πνοή στους γηπεδούχους που ισοφάρισαν σε 57-57 και έδειχναν να «κλέβουν» το μομέντουμ που είχε έως εκείνο το σημείο η ομάδα του Στ. Μπελάγια, βρίσκοντας μάλιστα λύσεις από τον πάγκο, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να έχουν την ανάλογη βοήθεια σε αυτό το ματς.
Κάπου εκεί, οι Βασίλης Ράτζας και Πόππης, παρά τα τέσσερα προσωπικά τους φάουλ κατάφεραν να δώσουν ώθηση στην άμυνα, και ο Τσιγγενόπουλος με κλέψιμο και ντράιβ στον αιφνιδιασμό, αρχικά να δώσει ξανά τα ηνία στους Κιτρινόμαυρους και έπειτα με διεισδύσεις και φάουλ να διατηρήσει σε απόσταση τον Κρόνο για το τελικό 57-66.
Τα δεκάλεπτα: 17-15, 30-39, 37-51, 57-66 Κρόνος Τρικάλων (Χριστάκος): Γεωργούλας, Παπαγιάννης 12 (1), Μητρούσιας 5, Χρήστου 6 (2), Μπακάλης 2, Μπάρδας, Πασσιάς, Ζιάκας, Μπίζιος 8, Αργυρόπουλος 10, Γκούμας 12. Γ.Σ. Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» (Στ. Μπελάγιας): Τσανάκας, Χρ. Γκαραβέλας, Λιάσκος 9 (2), Πόππης 18, Σαλούστρος, Κ. Γκαραβέλας 2, Τσιγγενόπουλος 21, Καράμπαλης 10 (2), Μ. Ράτζας, Β. Ράτζας 6, Κλήμης.
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής: Σάββατο 26 Οκτωβρίου Κρόνος Τυρνάβου – ΓΑΣ Παλαμά 45-56 Λάρισα BC – ΕΑ Λάρισας 56-87 Κρόνος Τρικάλων – ΓΣ Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» 57-66 Κυριακή 27 Οκτωβρίου Φαλώρεια – Απόλλων Καρδίτσας Ολυμπιακός Καρδίτσας – Νέος Κεραυνός Λάρισας Ρεπό : ΑΟ Σουφλαρίων.
Η επόμενη (3η) αγωνιστική (2/11): Απόλλων Καρδίτσας – Κρόνος Τρικάλων ΓΣ Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» – Λάρισα BC ΕΑ Λάρισας– Κρόνος Τυρνάβου ΓΑΣ Παλαμά – Ολυμπιακός Καρδίτσας Νέος Κεραυνός Λάρισας – ΑΟ Σουφλαρίων Ρεπό: Φαλώρεια.
pasialis3
pasialis.2
pasialis.1



Total
0
Shares
Previous Article
Asimina Skondra 2019

Μήνυμα της βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα για την 28η Οκτωβρίου

Next Article
1940 epos

Το ηρωικό 5ο ΣΠ που έλαβε μέρος στους αγώνες του έθνους

Related Posts