Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) λειτουργεί και στην Καρδίτσα

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), που ξεκίνησε να λειτουργεί πρόσφατα στην Καρδίτσα, επισκέφτηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου.

Η Κυβέρνηση έχει θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, ώστε όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να μπορούν να ρυθμίσουν το σύνολο των χρεών τους, προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες, με δικλείδες ασφαλείας, που προστατεύουν από αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις λογαριασμών, διαταγές πληρωμής και πλειστηριασμούς).

Για την αντιμετώπιση του εθνικού προβλήματος της υπερχρέωσης και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λειτουργεί  η Ειδική Γραμματεία  Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), με ένα πανελλαδικό δίκτυο Κέντρων – Γραφείων, που συμβουλεύει και υποστηρίζει φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Στην Καρδίτσα, λειτουργεί ήδη ένα από τα δεκαεπτά Γραφεία του Δικτύου και βρίσκεται στο κτίριο του Δήμου Καρδίτσας στην οδό Σαρανταπόρου αρ. 140 (δεύτερος όροφος). Η υπηρεσία αυτή τηρεί αυστηρούς κανόνες εμπιστευτικότητας. Οι ενδιαφερόμενοι για ραντεβού πρέπει να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 213 212 730. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.keyd.gov.gr , η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους παρουσιάζει αναλυτικά το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις προστατευτικές ρυθμίσεις για τους πολίτες. Είναι αναμφισβήτητο ότι πολλές  ομάδες πολιτών (άνεργοι αγρότες, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροέμποροι και μικροεπιχειρηματίες),  μπορούν να επωφεληθούν από τις δωρεάν και ανοιχτές σε όλους υπηρεσίες του Γραφείου.

Αποστολή των Γραφείων είναι:

  • Να ενημερώνουν σφαιρικά και αναλυτικά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους υπερχρεωμένους πολίτες και επιχειρήσεις, που είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν την προφανή αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους.
  • Να παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές και οδηγίες, εξηγώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται στο νέο Νόμο, για όλα τα χρέη που έχουν ευάλωτες και μη κοινωνικές ομάδες , καθώς και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες, τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία).

Για τη Κυβέρνησή μας, υποχρέωση αποτελεί η υποστήριξη του δανειολήπτη προκειμένου να καταφέρει να προχωρήσει σε δίκαιη, ρεαλιστική αποπληρωμή των χρεών του με σεβασμό στην αξιοπρεπή διαβίωσή του. Παράλληλα, έχει προνοήσει ώστε να εντοπίζονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, που έχουν τη δυνατότητα αλλά αποφεύγουν να πληρώσουν με δόλια μέσα. Στόχος μας είναι η διάσωση των βιώσιμων επιχειρήσεων, η διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας, η άρση του χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού και η συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας. 

Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

Ιστότοπος : www.katsavria.gr




Total
0
Shares
Previous Article

Ιατροδικαστική Επιστήμη & Αστυνομική Προανάκριση

Next Article

Ολες και όλοι απεργούμε την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017