Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γεώργιος Καραϊσκάκης: Ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης

Γεννήθηκε και ανδρώθηκε στην ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας στο Τ.Δ Μαυρομάτι

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Αρχιστράτηγος της επανάστασης Γεώργιος Καραϊσκάκης αποτελεί κορυφαία φυσιογνωμία της ιστορία μας και αποτελεί τιμή για όλους τους Καρδιτσιώτες ότι γεννήθηκε και ανδρώθηκε στην ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας στο Τ.Δ Μαυρομάτι.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό δεν το αποφάσισαν μόνο οι ιστορικοί αναλυτές, το αποφάσισε και το όρισε με κάθε επισημότητα, οριστικά και αμετάκλητα το Ελληνικό κράτος με διάταγμα που αναφέρετε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Βασιλείου της Ελλάδος στις 5.9.1966 στο πρώτο τεύχος και με αριθμό φύλλου 172.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ορίζομεν όπως εορτάζεται η 23η Απριλίου επέτειος του θανάτου του Γεωργίου Καραισκάκη, ως τοπική εορτή εις Μαυρομάτιον Καρδίτσης, γενέτειρα αυτού.

https://www.dropbox.com/s/lkzgnu1eitilf5y/Efimerida.pdf?dl=0

Επίσης ο γιός και ο εγγονός του Γεωργίου Καραϊσκάκη διετέλεσαν Βουλευτές Καρδίτσας.

Είναι σίγουρο ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Τσιάκος Βασίλειος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ Κωτσός Γεώργος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ Αλεξάκος Φώτιος και όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι, δεν έχουν αφήσει και δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο για την αμφισβήτηση της καταγωγής του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Οι εκδηλώσεις μνήμης πανελληνίου ενδιαφέροντος που γίνονται όπως αναφέρει το προεδρικό διάταγμα, στην γενέτειρα του το Μαυρομάτι 23 Απριλίου και στην Καρδίτσα 28 Ιουνίου με την συμμετοχή της εκάστοτε Κυβέρνησης, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του Δημάρχου Μουζακίου του Δημάρχου Καρδίτσας και άλλων όμορων Δήμων, θεσμικών παραγόντων της περιοχής μας και των απογόνων του ήρωα Γεωργίου Καραισκάκη, αποτελούν για τον Δήμο Μουζακίου, τον Δήμο Καρδίτσας και την Περιφέρεια Καρδίτσας τις κορυφαίες και σημαντικότερες εκδηλώσεις της περιοχής μας.

Της εκδηλώσεις μνήμης του ήρωα Γεωργίου Καραισκάκη στις 23.4.2002 στο Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου γενέτειρα του ήρωα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Μουζακίου κ Καφέ Θεοδοσίου, τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις αυτές ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε και την σπηλιά όπου γεννήθηκε ο Γεώργιος Καραισκάκης.

Ηλίας Μπάλλας
Hlias-Mpallas




Total
0
Shares
Previous Article

Συμβάσεις για δύο έργα αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής προστασίας σε Τρίκαλα και Λάρισα

Next Article

19 συλλήψεις της Αστυνομίας σε ελέγχους που πραγματοποίηθηκαν σε όλη τη Θεσσαλία