Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γέφυρα ζωής για σκυλάκι από την πλημμυρισμένη Καρδίτσα.

Lili skilitsa diadiktio 1

Μια μεγάλη γέφυρα ζωής δημιούργησαν οι χρήστες του διαδικτύου για να σώσουν σκυλάκι από την πλημμυρισμένη Καρδίτσα.

Αρχές Σεπτεμβρίου το σκυλάκι της Μουζακιώτισας διακοσμήτριας που κατοικεί στην Καρδίτσα Ρούλας Μπουγά διαγνώστηκε με collapsus τραχείας 4ου βαθμού, μια σοβαρή πάθηση που πλήττει τις μικρόσωμες ράτσες και είναι επικίνδυνη για την ζωή τους. Η μόνη λύση που υπήρχε ήταν το σκυλάκι να χειρουργηθεί και να τοποθετηθεί στεντ στην τραχεία του για να μπορέσει να ζήσει .

Η δύσκολη αυτή επέμβαση δεν είναι γνωστή στην Ελλάδα καθώς χρειάζεται εξειδικευμένο γιατρό με ειδικό εξοπλισμό και το κόστος της επέμβασης ανέρχεται στα 2.000 με 2.700 ευρώ καθώς το στεντ που χρησιμοποιείται είναι πολύ ακριβό υλικό!

Η ιδιοκτήτρια κίνησε γη και ουρανό για σώσει την μικρή, μόλις 3 ετών σκυλίτσα! Μετά από έρευνα που έκανε μιλώντας με γνωστούς κτηνιάτρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρήκε τον μοναδικό γιατρό που γνώριζε καλά την συγκεκριμένη επέμβαση και δεν είναι άλλος από τον γνωστό κτηνίατρο Δημήτρη Φερλέμη που διαθέτει κλινική ζώων στο Μοσχάτο στην Αθήνα. Ωστόσο, το κόστος της επέμβασης ήταν απαγορευτικό για την ιδιοκτήτρια του ζώου, αλλά η επέμβαση έπρεπε να γίνει άμεσα!

Τις μέρες που η θεομηνία έπληξε την Καρδίτσα η κατάσταση του ζώου χειροτέρεψε ! Τότε η ιδιοκτήτριά της, δημιούργησε στο facebook μια σελίδα για την μικρή της φίλη με το όνομα ” Η ζωή μας με την Λίλη “. Μέσα από την σελίδα αυτή έδειχνε την δύσκολη καθημερινότητα της σκυλίτσας της που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή !

Lili skilitsa diadiktio

 Ζήτησε την βοήθεια από τους χρήστες του διαδικτύου και το θαύμα έγινε! Η σελίδα της Λίλης, όπως είναι το όνομα της σκυλίτσας, έκανε πάνω από 59.000 προβολές σε 4 μέρες, ξεπέρασε τις 500 κοινοποιήσεις και οι φιλόζωοι του διαδικτύου που έδειξαν την ευαισθησία τους, δημιούργησαν μια μεγάλη γέφυρα ζωής από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο !

Το ποσό που μαζεύτηκε σε πέντε μόλις ημέρες ανέρχεται στις 2.075 ευρώ!

Από την ιστορία της Λίλης δεν έμεινε ασυγκίνητος ούτε ο κ. Φερλέμης, ο κτηνίατρος που χειρούργησε την Λιλη! Έκανε αφιλοκερδώς τις διαγνωστικές εξετάσεις πριν την επέμβαση κατεβάζοντας σημαντικά το κόστος της.

Lili skilitsa diadiktio 3

Η συγκεκριμένη επέμβαση γίνεται σε δυο φάσεις:

Στην πρώτη φάση έγινε η βρογχοσκόπηση και η μέτρηση για το στεντ και στη δεύτερη φάση η τοποθέτηση του στεντ στην τραχεία! Ο κ. Φερλέμης γνωρίζοντας ότι ήταν δύσκολο για την ιδιοκτήτρια της Λίλης να κάνει δυο φορές αυτό το ταξίδι στην Αθήνα οργάνωσε και τις δυο φάσεις της επέμβασης σε μια …

Παρόν στην επέμβαση ήταν και εκπρόσωπος της εταιρίας ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΕ, ο όποιος έφερε διαφόρων μεγεθών στεντ μαζί του και χρησιμοποιήθηκε αυτό που ταίριαζε στην Λίλη!

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η σκυλίτσα βρέθηκε στην κλινική του κ. Φερλέμη. Η υποδοχή που είχε από φιλόζωους που βοήθησαν σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια και περίμεναν να δουν την Λίλη από κοντά ήταν συγκινητική…

Η ομάδα του κ. Φερλέμη παρέλαβε την Λίλη σε πολύ άσχημη κατάσταση αφού σταθεροποίησαν την κατάσταση της προχώρησαν στην επέμβαση που έγινε με επιτυχία …

Ήταν η μεγαλύτερη γέφυρα ζωής που στήθηκε από φιλόζωους στην Ελλάδα για σκυλάκι που έχει ιδιοκτήτη !!!

Αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πως οι Έλληνες παρόλο τις δυσκολίες, βαθιά μέσα τους παραμένουν άνθρωποι !!

 

Lili skilitsa diadiktio 1

Lili skilitsa diadiktio 2

 

Lili skilitsa diadiktio 4

Lili skilitsa diadiktio 5




Total
0
Shares
Previous Article
syriza logo new

Διάλογος ή παράλληλοι μονόλογοι για την Παιδεία;

Next Article
Stergiani Loula Koroni 1

Απεβίωσε η Στεργιανή (Λούλα) Κορώνη σε ηλικία 88 ετών