Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ΄ Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης για την Καρδιτσιώτισσα Θεοδώρα Τσιτσιπά

Με το Γ΄Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία “Ποίηση”, του 5ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2016 που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος τιμήθηκε η Θεοδώρα Τσιτσιπά.

Στην επταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά) οι: Δημήτρης Βαρβαρήγος (θεατρικός συγγραφέας, λογοτέχνης), Νίκος Βερλέκης (ηθοποιός),  Νιόβη Ιωάννου (ποιήτρια), Γιοβάννα (Ιωάννα Φάσου – Καλπαξή) (συγγραφέας – ποιήτρια), Στέλλα Λεοντιάδου (λογοτέχνης – ποιήτρια), Στέφανος Ληναίος (ηθοποιός – συγγραφέας), Μανούσος Μανουσάκης (σκηνοθέτης).

Η απονομή των βραβείων στους διακριθέντες και των αναμνηστικών επαίνων σε όλους τους συμμετέχοντες, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, για τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας της Φιλοσοφίας, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ώρα 5 μ.μ., στο Αμφιθέατρο (Περιστύλιο 1ο) του Ιδρύματος  Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 379, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα.

Το ποίημα που βραβεύτηκε έχει τον τίτλο “Ο έρωτας” και είναι το παρακάτω:

“Ήρθε και φώλιασε ο έρωτας

σαν τα αποδημητικά πουλιά

ταξίδεψε σε ψηλούς ουρανούς

μέσα από αφύλακτες διαβάσεις

σ΄ ανυποψίαστα δέντρα βρήκε καταφύγιο

κάτω από τους κέδρους κοιμήθηκε

και το πρωί ξύπνησε

πασίχαρης

κυρίαρχος

σε χώρες εύφορες

σε κοιλάδες ζεστές.

Τραγούδησε

πλύθηκε σε δροσερά νερά

τον ήλιο

φίλησε

στο στόμα.”

Θεοδώρα Τσιτσιπά (Βιογραφικό)

Η Θεοδώρα Τσιτσιπά είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και  του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Διοίκηση Τουρισμού και Τουριστικών Επιχειρήσεων” (ΕΑΠ). Έχει, επίσης, σπουδές στη δημοσιογραφία, τη φωτογραφία, την επικοινωνία, τις δημόσιες σχέσεις,  την πληροφορική.

Διετέλεσε συνδικαλιστικό στέλεχος του Συλλόγου Εργαζομένων της Συνεταιριστικής Εταιρίας Λιπασμάτων (ΣΥΝ.ΕΛ.) (1987-1999). Ιδρυτικό μέλος και Γενική  Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών (2001-) τον οποίο έχει εκπροσωπήσει σε διάφορες συλλογικότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Eurochild, EAPN). Μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης της Φτώχειας (2002-2008). Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Ατόμων που Βιώνουν τη Φτώχεια και το Κοινωνικό Αποκλεισμό (Βρυξέλλες), που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας (2006, 2007).  Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων (2008-). Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Καλλιθέας «Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ» (2008-2011). Μέλος Δ.Σ. της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών (Ε.ΘΕ.Μ.). Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου της Ένωσης Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής “Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ” (2013-). Μέλος του Συλλόγου των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας Καταγομένων. Μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ.

Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό του Eurochild (Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων και Ατόμων που ασχολούνται με την προώθηση των δικαιωμάτων και την κοινωνική πρόνοια για τα παιδιά και τους νέους), σε ειδικό αφιέρωμα για τη ζωή των Ρομά στην Ευρώπη και έχουν εκτεθεί σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ημέρα που συζητιόταν η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός στην Ευρώπη, το 2009.

Επίσης, φωτογραφίες της έχουν επιλεγεί από τον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθήνας, με θέμα «Υδάτινοι Τόποι» (2011) καθώς και από τον 2ο Διαγωνισμό με θέμα «Φωτογραφία Δρόμου» (2012) και συμπεριλαμβάνονται σε ειδικά λευκώματα ενώ έχουν εκτεθεί σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους των Αθηνών.

Έχει εκθέσει φωτογραφίες της σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Έκθεση.

Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στην συλλεκτική ποιητική έκδοση “Σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές”, το 2015, της ΟΥΝΕΣΚΟ Τ.Λ.Ε.Ε.

Στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται η συγγραφή, η φωτογραφία, η οικολογική γεωργία, οι εναλλακτικές θεραπείες, η διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος, η τέχνη σε όλες της τις μορφές, οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο.

Γεννήθηκε στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, από αγρότες γονείς. Έχει ένα γιο, τον Απόστολο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%83-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%ce%b1




Total
0
Shares
Previous Article

Παρουσιάζεται το προσχέδιο Τουριστικού Μάρκετινγκ Θεσσαλίας

Next Article

Με επιτυχία η 3η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού στην Καρδίτσα

Related Posts