Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Β. Τσιάκος: Να σταματήσει αμέσως η εκταμίευση νερών από τη Λίμνη Πλαστήρα

 

«Υδροηλεκτρική ενέργεια μπορεί να παραχθεί και μερικές ημέρες αργότερα όταν θα εξυπηρετούνται και οι αρδευτές» επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Την παράλογη τακτική της διοίκησης της ΔΕΗ στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων της λίμνης Πλαστήρα, στηλιτεύει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος,  με δήλωσή του, επισημαίνει ότι η ΔΕΗ αλλά και η αρμόδια για τη διαχείριση των υδάτων Αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση της Περιφέρειας, κωφεύουν στο αίτημα που εδώ και ημέρες έχει υποβάλλει, να σταματήσει άμεσα η εκταμίευση υδάτων από τη λίμνη Πλαστήρα αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει πως θα ήταν απείρως λογικότερο, η υδροηλεκτρική ενέργεια που παράγεται αυτό το διάστημα, να παραχθεί μερικές ημέρες αργότερα, όταν θα έχει ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος και θα έχει νόημα η εκταμίευση νερού από τον ταμιευτήρα της λίμνης.

«Δεν είναι δυνατόν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να πασχίζουμε να εξασφαλίσουμε νερό για τους αγρότες μας ώστε και αυτοί να παράγουν αλλά και η εθνική οικονομία να ωφεληθεί και κάποιοι κύριοι να δίνουν αυτή την ώρα εντολή για λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου, στέλνοντας εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού μέσω του Πηνειού στο Αιγαίο πέλαγος. Τους καλούμε να σταματήσουν άμεσα τη λειτουργία του εργοστασίου και να την επαναλάβουν κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου που σε λίγο ξεκινά. Έτσι και υδροηλεκτρική ενέργεια θα παραχθεί και το νερό θα αξιοποιείται από τους αρδευτές. Ζητούμε να επικρατήσει η λογική για να μην αναγκαστούμε να προβούμε σε άλλες ενέργειες» καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Β. Τσιάκος.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθησαν με ηρωΐνη στους Σοφάδες

Next Article

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα όταν το θέλεις πάρα πολύ !!!