Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Β. Τσιάκος: Μεγάλη αδικία σε βάρος της Καρδίτσας

 

Τι είπε ο Αντιπεριφερειάρχης για το σχέδιο συγχώνευσης ΤΕΙ – ΑΕΙ Θεσσαλίας

Συγκαλεί σύσκεψη φορέων για το μεσημέρι της Παρασκευής

« Με έκπληξη διαβάσαμε το σχέδιο του υπουργείου παιδείας για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας είναι αντίθετη στο σχέδιο και ειδικότερα στις προτάσεις που αφορούν την Καρδίτσα καθώς αν εφαρμοστεί θα καταγράψουμε σημαντικές απώλειες». Αυτό τόνισε εισαγωγικά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος επισήμανε ότι είναι πολύ μεγάλη απώλεια για τη περιοχή μας η μεταφορά του τμήματος Διαιτολογίας που ανήκει στα τμήματα υψηλής ζήτησης. Επίσης είναι αδιευκρίνιστο τι θα γίνει με το τμήμα Δασοπονίας και το Τεχνολογίας ξύλου και επίπλου, το οποίο φαίνεται πως υποβαθμίζεται σε διετούς φοίτησης δηλαδή επιπέδου ΙΕΚ.  Ο κ. Τσιάκος υπογράμμισε ότι αποτελεί επίσης σοβαρό πλήγμα το γεγονός ότι δεν δημιουργείται έδρα σχολής στην Καρδίτσα, με αποτέλεσμα τα τμήματα να παραμένουν στην περιοχή υπό την αίρεση της εκάστοτε πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου. Ο αντιπεριφέρειαρχης υπογράμμισε ότι σε αντιστάθμισμα των μεγάλων απωλειών που καταγράφουμε, κάποιοι επιχειρούν  να μας χρυσώσουν το χάπι με την ίδρυση τμήματος Δημόσιας Υγείας, το οποίο όμως είναι παντελώς αδιευκρίνιστο πως και με ποιούς όρους θα λειτουργήσει. «Δεν έχει καμία λογική μια πετυχημένη σχολή όπως αυτή της Διατροφής και Διαιτολογίας να διασπάται και στην ουσία να απαξιώνεται για να μεταφερθεί το κομμάτι της Διαιτολογίας στα Τρίκαλα. Ας αφήσουν το τμήμα ως έχει στην Καρδίτσα. Δεν είναι δυνατόν να απαξιώνουν με αυτό τον τρόπο το δυναμικότερο τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος. Ακόμη πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του Νομού θα πρέπει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να επιτελέσουν το ρόλο τους. Όπως κάναμε και σε περασμένες δεκαετίες αλλά και πιο πρόσφατα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη πολιτική ισχύ των βουλευτών μας για να μην εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο. Θα πρέπει να φροντίσουν να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα. Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο πως οι πολίτες θα ζητήσουν από όλους μας ευθύνες για τις απώλειες που θα υποστούμε. Ακόμη ο κ. Τσιάκος επιτέθηκε και σε ένα τμήμα της ακαδημαϊκής κοινότητας το οποίο, όπως είπε, σκεπτόμενο με ιδιοτελή κριτήρια και με γνώμονα τα προσωπικά, σε πολλές περιπτώσεις συμφέροντα, κάνει τελείως λανθασμένες προτάσεις. «Ας μας εξηγήσουν πως μεταφέρουν και καταστρέφουν το  δυναμικότερο τμήμα του ΤΕΙ, αυτό της διαιτολογίας» αναρωτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης.

Η σύσκεψη της Παρασκευής

Ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι πήρε την πρωτοβουλία το μεσημέρι της Παρασκευής (12 μ.) να συγκαλέσει σύσκεψη φορέων στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να μετάσχουν οι τοπικοί βουλευτές, οι Δήμαρχοι της περιοχής, οι ακαδημαϊκές αρχές τόσο του ΤΕΙ Θεσσαλίας όσο και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο, οι κοινωνικοί φορείς. Ξεχωριστή μνεία έκανε στο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο που όπως είπε ήδη εξέφρασε την ανησυχία του για το σχέδιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με σύντομες δηλώσεις τους και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ορ. Ψαχούλας όπως και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Μάττας.




Total
0
Shares
Previous Article

Ερώτηση Κ.Τσιάρα για την Παιδιατρική Κλινική Καρδίτσας

Next Article

«Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης … ο ρεμπέτης και ο σερ»

Related Posts