Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ… Εν αναμονή αυτοκριτικής και λύσεων

katsavria xrisoula vouleftis 2019

Της Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου

πρ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας


Εντύπωση προκαλεί το καθυστερημένο ενδιαφέρον των τοπικών βουλευτών της Ν.Δ. για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και την μη έγκαιρη λειτουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός έπρεπε να λειτουργήσει από 1η Σεπτέμβρη. Γιατί δεν έγιναν εγκαίρως οι απαραίτητες διαδικασίες, εφόσον οι αρμόδιοι γνώριζαν ότι οι συμβάσεις του προσωπικού (7 βρεφονηπιοκόμων και 2 μαγείρων) είναι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και έληγαν 31/07/2019; Γιατί δεν έγινε νέα προκήρυξη μέσα στον Αύγουστο και ανακαλύψαμε το πρόβλημα στα μέσα του Σεπτέμβρη και ενώ είχαμε ήδη εγγραφές 80 παιδιών από το Μάιο; Αφού εντοπίσαμε το πρόβλημα, τι ενέργειες έχουν γίνει για να μη συμβεί το ίδιο και με τις καθαρίστριες, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν 30/09/2019;

Η αντιμετώπιση του θέματος με ευκαιριακές πρωτοβουλίες, όπως η λειτουργία του σταθμού με ανακατανομή του προσωπικού των παιδικών σταθμών του Δήμου Καρδίτσας, δε λύνει το πρόβλημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ, άρχισε να κατασκευάζεται το 2008. Η κρίση οδήγησε στην εγκατάλειψη… Αφέθηκε στη φθορά και την απαξίωση όπως πολλά σημαντικά έργα στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα οικονομικά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει, έθεσε προτεραιότητα να βγάλει έργα όπως αυτό από την εγκατάλειψη. Οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν, εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι πόροι και το 2016 επανεκκινήθηκαν οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου. Μέσα σε μια διετία, το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία ένας υποδειγματικός βρεφονηπιακός σταθμός με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό.

Επίσης αν και κληροδοτήσαμε μνημονιακή δέσμευση που εμπόδιζε την πρόσληψη προσωπικού για την υποστήριξη της νέας δομής και των υπηρεσιών της, τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν, ξεπεράστηκαν και οδηγηθήκαμε στην εύρυθμη λειτουργία του Σταθμού από το Μάρτιο έως και τον Ιούλιο του 2019.

Οι επιδόσεις του ΟΑΕΔ την τετραετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019) υπήρξαν αξιόλογες, με κορυφαίο επίτευγμα για την πόλη μας τόσο την παράδοση του βρεφονηπιακού σταθμού όσο και του νέου οικισμού των εργατικών κατοικιών. Απέδειξε ότι το κράτος μπορεί και επισπεύδει έργα προς όφελος των πολιτών όταν υπάρχουν όραμα, στόχοι και σχέδιο.

Αποτελεί ευθύνη της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής να οριστεί άμεσα, το θεσμικό πλαίσιο που θα κατοχυρώσει την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, με νέα προκήρυξη για το έτος 2019-2020!

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
prasino kinhma

Πρωταγωνιστεί στις κινητοποιήσεις το Πράσινο Κίνημα

Next Article
kotsos seretis slide

Συνάντηση του Γ. Κωτσού με το νέο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Φ. Σερέτη