Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βραδιά του Ερευνητή 2017

Γνώρισε τη μαγεία της έρευνας

Η μουσική του Θανάση Κωνσταντόπουλου και των Nick & the Backbone αγκάλιασαν την Επιστήμη και τον Ερευνητή χθες το βράδυ στο δημοτικό κινηματογράφο της Καρδίτσας. Το «The Street Value of Science», με πρώτη στάση την Καρδίτσα παρουσίασε επίκαιρα ερευνητικά θέματα σε ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rockgroup της Ευρώπης.

Ετσι λοιπόν αναπτύχθηκαν διάφορα και ενδιαφέροντα θέματα από τον κ. Κωνσταντόπουλο όπως: πώς από τον ατμό φτάσαμε στα νανο-υλικά, τι είναι η ολιστική προσέγγιση στη βιώσιμη ανάπτυξη, πώς ο χρόνος υιοθέτησης και εξάπλωσης των τεχνολογιών μικραίνει ολοένα, ότι  η παράδοση είναι «μια καινοτομία που έχει αντέξει στο χρόνο», ότι η ενέργεια, η τροφή  και νερό αλληλεπιδρούν. Ακόμη ότι  η ενέργεια είναι το παγκόσμιο νόμισμα,  και γιατί αντέχει η οικονομία του άνθρακα? κυκλικότητα: άρματα της φωτιάς και του νερού, ο πρώτος ηλιακός αντιδραστήρας στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στο ΕΚΕΤΑ Θεσ/κης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος του προγράμματος Βραδιά Ερευνητή Καθηγητής Κουρέτας Δημήτρης.

 Το μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη.

Η μουσική εκδήλωση The Street Value of Science» και η εκδήλωση της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου στον 3ο και 13ο δημοτικό σχολείο της πόλης διοργανώνονται, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ, την Αντιδημαρχία διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και το ΕΚΦΕ Καρδίτσας.

vradia erevniti 2017 1




Total
0
Shares
Previous Article

Θεατρική παράσταση στο Βόλο για καλό σκοπό

Next Article

Η υγεία ...νοσεί