Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βραβεύεται η θρυλική Αναγέννηση του 1970

Το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο Παυσίλυπο η Αναγεννησιώτικη οικογένεια έχει ένα ωραίο μαζικό… ραντεβού εκτός του φυσικού της χώρου που είναι ο αθλητικός στίβος!

Ο ετήσιος χορός και η εκδήλωση που διοργανώνει ο ΑΣ Αναγέννηση θα είναι η αφορμή γα μια ωραία συνεύρεση η οποία μάλιστα θα εμπεριέχει κάτι το… ιδιαίτερο. Πέραν όλων των άλλων αποφασίστηκε και ήδη δρομολογήθηκε η βράβευη και η αναγώριση της θρυλικής ομάδας του 1970!!!

Η “κιτρινόμαυρη αρμάδα” που… άπλωσε την Αναγεννησιώτικη ιδέα στα πέρατα της χώρας και κατέστησε τον σύλλογο ως έναν απο τους δημοφιλέστερους στην επαρχιακή Ελλάδα.

Η διοίκηση του ΑΣ έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους μεγάλους ποδοσφαιριστές εκείνης της θρυλικής ομάδας.

Της ομάδας που στην περίοδο που το ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα ήταν μια τεράστια κοινωνική εκδήλωση κατάφερε να διαφημίσει την Καρδίτσα με τον καλύτερο τρόπο και να δημιουργήσει χιλιάδες φιλάθλους που ακόμη ακολουθούν την ομάδα όπου κι αν αγωνίζεται…Βασίλης Κρομμύδας, Σπύρος Θώδης, Δήμος Τάντος, Λάκης Πέτσας, Γιάννης Σταυρουλάκης, Βασίλης Πίτσαβος, Βαγγέλης Πλακιάς, Μιχάλης Τάντος, Θωμάς Ντέμος και όλοι οι άσοι εκείνης της αλησμόνητης (για όσους την έζησαν αλλα και για όσους την έχουν ακούσει απο διηγήσεις) εποχής, θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο σύλλογο και στο αθλητικό γίγνεσθαι της περιοχής.

Αν ξεφυλλίσουμε τις σελίδες του μεγάλου βιβλίου της… ατέλειωτης ιστορίας της Αναγέννησης θα βρούμε πολλές ιδιαίτερες και μοναδικές στιγμές…. Ωστόσο το βλέμμα θα σταματήσει σε κείνει την περίοδο, στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ‘70 όπου ο δημοφιλέστερος φορέας της περιοχής, μάγεψε τα πλήθη και έγινε αντικείμενο θαυμασμού σ’ όλη την επικράτεια.

Το γεγονός ότι η Αναγέννηση εκείνη την περίοδο δεν πήρε αυτό που άξιζε, την άνοδο δηλαδή στην Α’ Εθνική, ίσως είναι και ένα… μετάλλιο στην ιστορία του συλλογου καθώς έτσι αποδεικνύεται η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ του… Το γεγονός ότι είναι μια ομάδα που απέκτησε φιλάθλους δίχως να έχει ανάγκη τις αγορασμένες διακρίσεις την κατατάσσει αυτομάτως στις ξεχωριστές.

7a2ae4b775ca5e8b4b13e34cb56d071c

Τα προεόρτια ήδη έχουν ξεκινήσει!

Το μεσημέρι της Τρίτης συντελέσθηκε μια θρυλική συνεύρεση!

Κάποιοι εκ των θρύλων της εποχής του ’70, της ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, βρέθηκαν μετά απο καιρό μαζί.

Όσοι έζησαν εκείνη την περίοδο και έχουν μνήμες, συγκρίνοντας τα επόμενα (πολύ σπουδαία επίσης) ξέρουν πως πρόκειται για την ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ όλης της τεράστιας ιστορίας της Αναγέννησης.

Ο κανονιέρης Βασίλης Κρομμύδας, ο μαχητής Βασίλης Πίτσαβος και ο βιρτουόζος της μπάλας Βαγγέλης Πλακιάς!!!

Στην παρέα ο πρώην πρόεδρος της Αναγέννησης Θωμάς Δεληγιάννης (θα είναι ένας εκ των τιμόμενων στην εκδήλωση του Σαββάτου), ο νυν πρόεδρος του ΑΣ Γιώργος Κατσίκης, ο δημοσιογράφος και μέλος του συλλόγου Θεοδόσης Κατσάρας που έζησαν και έχουν μνήμες απο κείνη την εποχή και ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς Αναγεννησιωτών Πάνος Αγραφιώτης.

Με παραστάσεις απίστευτες, με έντονη συγκίνηση για τις μοναδικές θύμησες του ’70.

Τρείς θρύλοι, τρία ινδάλματα των παιδικών μας χρόνων!!!

Όλη η παρέα θα συγκεντρωθεί το Σάββατο το βράδυ στο Παυσίλυπο στον χορό της ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ Αναγέννησης.

c2d158f4eecf8da1517874bb0a0ff132




Total
0
Shares
Previous Article

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη διασταύρωση Αργυροπουλίου

Next Article

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μουζακίου έκοψε τη Βασιλόπιτα