Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βρέθηκε ακίνητο για την τοποθέτηση σταθμού αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στο Μουζάκι

Βρέθηκε ακίνητο για την τοποθέτηση σταθμού αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στο Μουζάκι

Το ακίνητο  βρίσκεται έναντι των Δημοτικών Σφαγείων Μουζακίου επί της οδού Αγράφων.Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ. θα εγκαταστήσει  στο συγκεκριμένο οικόπεδο σταθμό αποσυμπίεσης και έτσι ξαναμπαίνει σε κυκλοφορία το έργο έλευσης  του φυσικού αερίου εντός του 2020 στο Μουζάκι.Από την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα προκύψει άμεσο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος, τόσο για το Δήμο Μουζακίου ως φορέα όσο και για τους κατοίκους της πόλης του Μουζακίου σε πρώτο στάδιο αλλά και για το σύνολο των δημοτών σε επόμενο.

Το συγκεκριμένο ακίνητο κρίθηκε από την εταιρία διανομής φυσικού αερίου κατάλληλο για την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης και διανομής φυσικού αερίου αφού έχει εμβαδό τέσσερα(4) στρέμματα έχει πρόσβαση σε δημοτική οδό, βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από αυτόν και 300 μ από χώρους συνάθροισης κοινού, κρίνεται και μοναδικό αφού α)ήταν η μόνη πρόταση που υποβλήθηκε στο Δήμο μας κατόπιν της πρόσκλησης που προηγήθηκε και β)πληροί απόλυτα όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας και καταδεικνύεται ως τέτοιο από την εταιρία διανομής αερίου γι ́αυτό και αιτείται την παραχώρησή του.

Να αναφέρουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την απ’ευθείας αγορά του  ακινήτου με τίμημα 16.500 ευρώ λαμβάνοντας υπόψη σχετικό έγγραφο της ΔΟΥ Καρδίτσας για την αντικειμενική του αξία.

Τέλος το μόνο που απομένει για να ξεκινήσουν οι εργασίες είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση και να πέσουν οι υπογραφές μεταξύ του Δήμου μουζακιου και της εταιρίας φυσικού αεριου ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

diavgeia.gov.gr




Total
0
Shares
Previous Article
kotsos4

Σε χαλαζόπληκτες καλλιέργειες στο Δήμο Παλαμά περιόδευσε ο Βουλευτής Γ. Κωτσός  

Next Article
Στέφανος Κούτρας

8 Ιουνίου 1943: Το ολοκαύτωμα του Μουζακίου