Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Βιολογικό όπλο ο κορονοϊός”… Αγωγή 20 τρισ. δολαρίων κατά της Κίνας!

κατατέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των κινεζικών αρχών
US ARMY BIOLOGICAL 1

 

“Βιολογικό όπλο ο κορονοϊός”… Αγωγή 20 τρισ. δολαρίων κατά της Κίνας!

Όπως αναφέρει το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Κίνας- υποστηρίζοντας ότι ο κορονοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές. Μεταξύ άλλων κατηγορούν την Κίνα για συνέργεια και συνωμοσία για τον θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.

Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορονοϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν και είχε «σχεδιαστεί» από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής. Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Γουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζουν μια ζοφερή πραγματικότητα, στην οποία σχεδόν 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια μέρα από τον κορονοϊό, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν τον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Με 1.169 θανάτους να καταμετρώνται από τις 20:30 της Τετάρτης ως την ίδια ώρα χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 5.983. Το προηγούμενο θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της πανδημίας μέσα σε 24 ώρες σε οποιοδήποτε κράτος είχε καταγραφεί την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την dailymail της Κυριακής, και η βρετανική κυβέρνηση είναι εξαγριωμένη με την Κίνα, κατηγορώντας την ότι απέκρυψε τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων. Η εφημερίδα, η οποία βασίστηκε σε ανώνυμες πηγές, έγραψε ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η Κίνα θα μπορούσε να έχει υποβαθμίσει τον αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορονοϊού «κατά 15 έως 40 φορές».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ




Total
0
Shares
Previous Article
PARALIA MESOLOGI

Telegraph: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός μετά την κρίση του κορονοϊού

Next Article
7208c667283311a87f4e2d664a2b4bbc

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του νέου Δημαρχείου Kαρδίτσας