Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Βιολογικός και άλλα προβλήματα του Δήμου Πλαστήρα τέθηκαν στην πολιτική ηγεσία

Untitled 1nos

Επαφές με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος στην Αθήνα, με την ευκαιρία των εκλογών για το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Πρώτο σε σπουδαιότητα θέμα που τέθηκε είναι η ολοκλήρωση του Βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων κοινοτήτων της λίμνης Πλαστήρα, με εξέταση αλλαγής χωροθέτησης του τελικού αποδέκτη.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στον κ. Γιώργο Παπαδημητρίου, πρόεδρο του ΔΣ της ΜΟΔ ΑΕ,(Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), καθώς και σε στελέχη της υπηρεσίας, με σκοπό την επίλυση του προβλήματος. Ο δήμαρχος ζήτησε να δοθεί απάντηση στο αίτημα του Δήμου για την αλλαγή χωροθέτησης του τελικού αποδέκτη των λυμάτων, προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες επιλογές. Από την ΜΟΔ απάντησαν ότι εξετάζουν το αίτημα, αν και ανέφεραν ότι είναι δύσκολο να αλλάξει ο σχεδιασμός ενός έργου που ήδη έχει εκτελεστεί σε μεγάλο βαθμό ως ενιαίο. Ο κ. Παπαδημητρίου δεσμεύτηκε τεχνική και άλλη βοήθεια προς το δήμο λίμνης Πλαστήρα στο πλαίσιο στήριξης των ορεινών δήμων.

Ακολούθως ο δήμαρχος συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Ο κ. Νάνος έθεσε το θέμα της συνέχισης της χρηματοδότησης του Βιολογικού με τα 9 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και την χρηματοδότηση του έργου σε δύο φάσεις, με προτεραιότητα την ολοκλήρωση του έργου με παράλληλη μελέτη μεταφοράς των λυμάτων και για μεταφορά του τελικού αποδέκτη εκτός λεκάνης απορροής. Ο κ. Νάνος ζήτησε να εξαιρεθεί o Δήμος λίμνης Πλαστήρα από τις περικοπές του προγράμματος «Φιλόδημος» που ανέφερε ο υπουργός στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος λόγω της ορεινότητας. Επίσης ο δήμαρχος ζήτησε προσωπικό από τον Γενικό Γραμματέα, αναφέροντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης και ζήτησε να καλυφθούν οι κενές θέσεις από τις συνταξιοδοτήσεις που έγιναν στο Δήμο λίμνης Πλαστήρα. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, δεδομένου ότι ο ΓΓ υπηρέτησε δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού και είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης.




Total
0
Shares
Previous Article
mouzaki basket larisabc 9

Τον ΝΕΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ υποδέχεται ο ΓΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ στο Μουζάκι (Σάββατο 30/11 7.00μ.μ.)

Next Article

Αποτελέσματα Α1 ΕΠΣΚ 10η αγωνιστική (2019/20)!

Related Posts

epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…
sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…