Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α’ ΕΠΣΚ Ντέρμπι στο Λεοντάρι…Δύσκολο ματς για το Αγναντερό!

Επικίνδυνες έξοδοι σε έδρες που κρύβουν κινδύνους περιλαμβάνει η 26η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΚ 2018-19 για τους Ατρόμητο και ΑΟΚ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι μάχες σε Φαναρίου, Σοφάδες και το ντέρμπι παραμονής στο Λεοντάρι.

ΑΕ Λεονταρίου – Διγενής

Ντέρμπι στο Λεοντάρι με την ΑΕΛ να υποδέχεται τον Διγενή σε μια μάχη με φόντο την σωτηρία. Αποτελεί το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι το επόμενο και για τους δυο, οι οποίοι μάλιστα ισοβαθμούν με 13 πόντους. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε λίγο καλύτερη κατάσταση, παρουσιάζοντας σαφώς βελτιωμένη εικόνα στον δεύτερο γύρο, σε αντίθεση με τον αντίπαλό τους που συνεχίζει την ελεύθερη πτώση. Η έκβαση αυτού του αγώνα θα κρίνει πολλά για το μέλλον των δύο ομάδων στην κατηγορία. Οι “κιτρινόμαυροι” θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα, οι “πράσινοι” την προσωπικότητα και εμπειρία ορισμένων παικτών τους.

ΑΟ Κρανέας – ΑΟΚ

Ο ΑΟ Κρανέας από τη στιγμή έχει μείνει εκτός κάποιου στόχο, παρουσιάζει σημάδια χαλάρωσης. Οι “ερυθρόλευκοι” αγνοούν τη χαρά της νίκες εδώ και έξι αγωνιστικές (5 ήττες – 1 ισοπαλία). Στόχος της ομάδας του Κώστα Γιαννέλου είναι να βάλουν τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί. Δεν έχουν όμως εύκολη αποστολή απέναντι στον ανεβασμένο ΑΟΚ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο -1 από την 4άδα και θα κάνει τα πάντα να μπει μέσα σ’ αυτή. Οι “κυανόλευκοι” έχουν ισχυρό κίνητρο κι αυτό είναι το “όπλο” τους σε αυτό το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι τους. Πάντως αν δεν θέλουν να “χύσουν την καρδάρα” θα πρέπει να περάσουν με το διπλό από την Κρανέα.

ΑΟ Μυρίνης – ΑΕ Καππαδοκικού

Την ευκαιρία να “κλειδώσει” και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία έχει ο ΑΟΜ. Οι “κυανόλευκοι” απέχουν 10 ολόκληρους βαθμούς από την ΑΕΚ κι αν τη νικήσουν βάζουν τέλος σε όποια σκέψη κινδύνου υπάρχει στο μυαλό τους. Η ομάδα του Κώστα Τσίλια διαθέτει ποιότητα και έχει αποδείξει πως όταν το χρειάζεται την εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Οι “κιτρινόμαυροι” από τη μεριά τους όντας στο -6 από τις θέσεις παραμονής, θα παίξουν ίσως το τελευταίο τους χαρτί. Άλλωστε τα περιθώρια έχουν στενέψει. Κάθε παιχνίδι πλέον είναι τελικός για το συγκρότημα του Βαγγέλη Σαλταγιάννη.

Αστέρας – Αγναντερό

Το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής αναμένεται στη Φαναρίου. Εκεί θα συγκρουστούν δύο από τις ομάδες που αποδίδουν το καλύτερο ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν. Ο Αστέρας βρίσκεται στην κορυφή και έχοντας βγάλει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα φιλοδοξεί να μείνει σε αυτή, με σκοπό να αποκτήσει πλεονέκτημα ενόψει μπαράζ ανόδου. Η αποστολή του μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς ο ΑΟΑ σε αυτό το παιχνίδι θα παίξει τα ρέστα του για να παραμείνει “ζωντανός” στο κυνήγι της 4άδας (είναι στο -5). Οι “βυσσινί” γνωρίζουν το πόσο δύσκολο έργο έχουν, απέναντι σε ένα νεανικό και καλοδουλεμένο σύνολο, όμως χωρίς άγχος θα τα δώσουν όλα κι ό,τι βγει.

Νέα Νίκη Καμινάδων – Δόξα Μητρόπολης

Με διαφορετικούς στόχους πορεύονται Νίκη και Δόξα. Οι γηπεδούχοι δίνουν μάχη για την παραμονής τους, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που θέλουν να μείνουν μάσα στην 4άδα, όντας στο +1 από τους διώκτες τους. Η ομάδα του Κώστα Σιακάρα γνωρίζει πως έχει δύσκολη αποστολή. Η ανάγκη όμως για βαθμούς ωθεί τους “βυσσινί” να τα δώσουν όλα για το θετικό αποτέλεσμα. Οι “κιτρινόμαυροι” από τη μεριά τους θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ποιότητα και εμπειρία τους προκειμένου να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Αστέρα.

Πάμισσος – Ατρόμητος Παλαμά

Έχοντας απόσταση 6 πόντων από την επικίνδυνη ζώνη, ο Πάμισσος βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο της απευθείας παραμονής. Για τους “ερυθρόλευκους” το σημαντικότερο ματς δεν είναι αυτό κόντρα στον ισχυρό Ατρόμητο, αλλά της επόμενης εμβόλιμης αγωνιστικής, στο Καππαδοκικό κόντρα στην τοπική ΑΕΚ. Εκεί θα κριθούν όλα. Πάντως χωρίς άγχος θα ψάξουν για την έκπληξη. Οι “πράσινοι” του Τάκη Παραφέστα, διαθέτουν ποιότητα, είναι στην κορυφή και δεν έχουν διάθεση για στραβοπατήματα. Κάθε απώλεια πλέον κοστίζει και οι φιλοξενούμενοι το γνωρίζουν καλά.

Παλαμαϊκή – Ταυρωπός

Μονόπλευρο το κίνητρο σε αυτή την αναμέτρηση και είναι με την πλευρά των γηπεδούχων που “καίγονται” για βαθμούς. Η Παλαμαϊκή σε αρκετά ματς έχει αποδείξει πως η βαθμολογική της θέση την αδικεί. Πλέον θέλει τη νίκη για να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από την τελευταία καταδικαστική θέση και να ψάξει για ένα καλό πλασάρισμα ενόψει play out. Ο Ταυρωπός ήδη σκέφτεται τη νέα σεζόν. Το γεγονός ότι οι “πορτοκαλί” είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, τους δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέα πρόσωπα και σχήματα. Αυτό ίσως του κάνει λίγο πιο επικίνδυνους.

Ηρακλής Σοφάδων – Σώκρατες

Από τα σπουδαιότερα ματς της αγωνιστικής αναμένεται στους Σοφάδες. Ο γηπεδούχος Ηρακλής βρίσκεται στο -1 από την κορυφή, που αποτελεί και τον βασικό του στόχο, έτσι ώστε να αποκτήσει αβάντα ενόψει play off. Οι “κιτρινομπλέ” έχουν επικίνδυνη αποστολή κόντρα στον ποιοτικό και ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Σώκρατες. Ωστόσο, περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, όντας στο -3 από την προνομιούχο 4άδα, θα παίξουν μόνο για το διπλό που θα τους κρατήσει “ζωντανούς” στο όνειρο. Για να τα καταφέρουν χρειάζονται και τύχη. Η ομάδα του Γιάννη Ποντίκα θα ρισκάρει, καθώς δεν έχει να χάσει τίποτα παρά μόνο να κερδίσει.

KarditsaSport.gr




Total
0
Shares
Previous Article
mouzaki palace xorodies 1

Κορυφώνεται η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Mouzaki Palace

Next Article
epidomata

Πότε θα πληρωθούν συντάξεις, επιδόματα και δώρο Πάσχα

Related Posts

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κώστας Τέλιος για το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας - Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Τέλιου στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Περί θεματικού πάρκου

Του Κώστα Τέλιου, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας
Η Καρδίτσα υποδέχεται την Πάτμο
Διαβάστε περισσότερα

Η Καρδίτσα υποδέχεται την Πάτμο

Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας υποδέχτηκε με χαρά και φιλόξενη διάθεση το Γυμνάσιο της Πάτμου