Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αυτός είναι… ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι υποψήφιοι της ΝΔ για την προεδρία της ΚΕΔΕ

kede

Ένας; Όχι…! Δύο οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας για την προεδρία του ανώτατου, κεντρικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού, αυτού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr.

Το “δίδυμο” για την κούρσα κατάκτησης της ΚΕΔΕ προκρίθηκε από την “Πειραιώς”, με τον Δημήτρη Παπαστεργίου (Δήμαρχος Τρικκαίων) και Λάζαρο Κυρίζογλου (Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης) να το αποτελούν, “κατεβαίνοντας” στο ίδιο ψηφοδέλτιο και τον πρώτο σε σταυρούς (στην περίπτωση επικράτησης) να είναι και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Το προσκηνο-παρασκήνιο…

Μπροστά στην “διπλή” αυτή απόφαση υπήρξε το προσκήνιο. Η στήριξη στον νέο, σύγχρονο, καινοτόμο Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον Πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όντας και ο ίδιος της τεχνολογίας, να προκρίνει τον Δήμαρχο Τρικκαίων για τη σημαντική αυτή θέση – όχι μόνο γοήτρου αλλά και ουσίας – για τη ΝΔ.

Στο προσκήνιο όμως “βγήκε” και ο… “παλιός”, έμπειρος Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος βασιζόμενος στην εμπειρία του αυτή, ανακοίνωσε ο ίδιος, ορθάνοιχτα, την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ. Και κάπου εκεί ξεκίνησε το παρασκήνιο…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr λοιπόν ο Πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσια της 84ης ΔΕΘ, του έγινε σαφέστερο του σαφούς από τον κ. Λάζαρο Κυρίζογλου πως, θα είναι υποψήφιος – με δικό του ψηφοδέλτιο αν χρειαστεί – για Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Όμως το παρασκήνιο δε σταματά εδώ… Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του epoli.gr στον Πρωθυπουργό – πάντα στα πλαίσια της παρουσίας του στη ΔΕΘ – από σημαντικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, του έγινε γνωστή, η προτίμησή τους, στο πρόσωπο του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Έτσι, ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του – έμπειροι για τις συνέπειες ιστορικά για τη ΝΔ διχοτομήσεις ή… τριχοτομήσεις) αποφάσισαν και ανακοίνωσαν στους δύο τέως διεκδικητές και νυν συνδιεκδικητές σύμφωνα με το ίδιο πάντα ρεπορτάζ μας πως, θα βρίσκονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο, με τον πρώτο στους σταυρούς, να είναι και με τις “ευλογίες” της “Πειραιώς” ενδεχόμενος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

“Winner takes it all” και η ΝΔ την ΚΕΔΕ λοιπόν…




Total
0
Shares
Previous Article
ira koinoniko pantopoleio

Προσφορά σχολικών ειδών από τον ΙΡΑ Καρδίτσας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Next Article
ota

Ν/Σ για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: ΟΤΑ, προσωπικό και πλήθος αλλαγών