Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αυτοψία σε πληγείσες καλλιέργειες του Δήμου Σοφάδων

Αυτοψία σε πληγείσες καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων (Γεφύρια – Ερμήτσι)  πραγματοποίησε την Πέμπτη ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Φιλίππου, μετά την άμεση κινητοποίηση της Δημ. Αρχής.

Τον κ. Φιλίππου συνόδευσαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ευθύμιος Κούλπας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Παν. Καμινιώτης, ο πρόεδρος της Τ.Κ Γεφυρίων κ. Σπύρος Αναγνωστόπουλος και αγρότες που είδαν τις καλλιέργειές τους να δέχονται ισχυρό πλήγμα, σε μια κρίσιμη περίοδο.

Από την αυτοψία παρατηρήθηκαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες βαμβακιού που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει το 100%. Υπολογίζεται ότι από την χαλαζόπτωση επλήγησαν περισσότερα από 3000 στρέμματα.

Σε σχετική του δήλωση, ο κ. Κούλπας σημείωσε μεταξύ άλλων:

Οι πρόσφατες ακραίες καιρικές συνθήκες έπληξαν σημαντικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, με αποτέλεσμα δεκάδες παραγωγοί να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το παραμικρό εισόδημα. Πλέον, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, τίθεται θέμα επιβίωσης. Είναι επομένως, επιτακτική η ανάγκη να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς, ώστε να μπορέσουν ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες τους.




Total
0
Shares
Previous Article

Αποκαθιστά ζημιές στον Πηνειό ποταμό η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article

Ομιλία στο ΚΑΠΗ Καρδίτσας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Related Posts

Police astynomia 23
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας Ελέγχθηκαν -60- άτομα και -54- οχήματα…
E65 Staikouras
Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65 «Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία…