Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αυτοψία Κώστα Αγοραστού και Βασίλη Τσιάκου σε έργα της Περιφέρειας στην Καρδίτσα

Στην κυκλοφορία ο δακτύλιος – Προχωρά το κλειστό γυμναστήριο

Αυτοψία σε δύο σημαντικά έργα της Περιφέρειας στην πόλη της Καρδίτσας πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Αρχικά μετέβησαν στον δακτύλιο της Καρδίτσας τμήμα του οποίου δόθηκε σε κυκλοφορία και κατόπιν μετέβησαν στο κλειστό γυμναστήριο της Αγίας Παρασκευής.

Σε ότι αφορά την παράκαμψη όπως έγινε γνωστό παραδόθηκε τμήμα  της δυτικής παράκαμψης της πόλεως Καρδίτσας  από τον ισόπεδο κόμβο του Ταυρωπού έως ισόπεδο κόμβο του Φαναρίου μήκους 1,8 χλμ με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα και ηλεκτροφωτισμό, δυο ισόπεδοι κόμβοι και παράπλευρο δίκτυο. Ο προυπολογισμός του έργου ήταν της τάξης των 4 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Στο Κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων προϋπολογισμού 7,4 εκατ. ευρώ, ο περιφερειάρχης ζήτησε την επιτάχυνση των εργασιών έτσι ώστε το έργο να παραδοθεί προς χρήση στους αθλητές και το κοινωνικό σύνολο. Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει ως φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καρδίτσας.

«Υλοποιούμε έργα χρήσιμα για τον τόπο, έργα που στην δύσκολη αυτή στιγμή για την οικονομία αποτελούν προστιθέμενη αξία για την πόλη της Καρδίτσας, δημιουργούν θέσεις εργασίας και στηρίζουν την τοπική οικονομία», σημείωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός συμπληρώνοντας: «Τόσο σε ότι αφορά το υπολοιπόμενο τμήμα του δακτυλίου όσο και το κλειστό γυμναστήριο βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους κατασκευαστές, πιέζοντας παράλληλα για να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν σύντομα στους πολίτες»

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Τσιάκος σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας εργάζεται με σχέδιο και δίνει καθημερινά τη μάχη για να ολοκληρώσει έργα απολύτου προτεραιότητας για την Καρδίτσα τα οποία αλλάζουν την καθημερινότητα των Καρδιτσιωτών.

Στην αυτοψία παρευρέθηκαν ακόμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ορέστης Ψαχούλας οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Μάττας και κ. Γεωργία Κόκκαλη Κουβέλη, ο διευθηντής Τεχνικών Έργων Π.Ε Καρδίτσας κ. Κουτρουμάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Daktylios-Karditsa Tsiakos-Agorastos




Total
0
Shares
Previous Article

Εντάχθηκαν 10 εκατ. ευρώ για νέα έργα συντήρησης στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Θεσσαλίας

Next Article

Συνελήφθη 27χρονος στην Καρδίτσα με 29 γραμμάρια ηρωίνη

Related Posts

Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…