Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρριψε τους μύθους της αριστεράς

Η 7μηνη διακυβέρνηση Τσίπρα, εκτός από τις καταστροφικές συνέπειες που άφησε στο πέρασμά της, άφησε και πολύτιμα διδάγματα. Απέδειξε έμπρακτα, ότι όλες οι εύηχες, ευχάριστες, δίκαιες, ιδανικές θεωρίες της αριστεράς, δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ευφάνταστοι μύθοι, τους οποίος ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρριψε έναν- έναν, ξεγυμνώνοντας το απόλυτο τίποτα που εκπροσωπούσε.

Οι χώρες που είχαν κουμμουνισμό- σοσιαλισμό, με κάθε τρόπο προσπάθησαν και κατάφεραν να τον διώξουν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προσπάθησαν, να σβήσουν τελείως από τη μνήμη τους το συγκεκριμένο διάστημα.

Σήμερα, τα κράτη που έχουν μείνει ανά τον κόσμο με τέτοια καθεστώτα, είναι ελάχιστα. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά εμάς στην Ελλάδα, δεν ήταν αρκετό να μας πείσει. Τώρα, κυβέρνησε και την Ελλάδα η αριστερά και δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς πλέον, ότι δεν δοκιμάστηκε.

Ούτε μπορεί να ισχυριστεί κανείς, ότι δεν ήταν έτοιμη. Τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση, γνώριζαν τα πάντα, είχαν το χρόνο να προετοιμαστούν και οι ίδιοι στο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωναν, ότι είναι πανέτοιμοι να κυβερνήσουν, ότι είχαν σχέδιο και πρόγραμμα , μελετημένο και κοστολογημένο.

Σκεφτείτε, δηλαδή, αν δεν είχαν. Σκεφτείτε, εάν δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν. Αφού αυτούς τους 7 μήνες ζήσαμε την πλήρη ακυβερνησία, στασιμότητα και κατάρρευση.
Αναφέρονταν πάντα στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τους οικονομικά ασθενέστερους. Και αυθαίρετα οικειοποιούνταν την ευαισθησία και το δίκιο του λαού.

Κατέρρευσαν όλα, μέσα σε 7 μήνες. Από τις οριζόντιες και σκληρές φορολογίες του μνημονίου Τσίπρα, δεν εξαιρέθηκε κανείς, οι άνεργοι αυξήθηκαν, τους αγρότες τους ισοπέδωσε. Όσο για τις 100 δόσεις, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θεσπίσει, τις επαναπροσδιόρισαν με Νόμο για να συμπεριλάβουν μεγαλο-οφειλέτες εκατομμυρίων.

Μας έλεγε ο κ. Τσίπρας, ότι θα αναπτύξει συμμαχίες με τον Ευρωπαϊκό Νότο και όχι μόνο. Κατάφερε όμως, να μείνουμε μόνοι μας απέναντι σε 18 χώρες και τις συμφωνίες που αφορούσαν τη χώρα μας, να μην τις ψηφίζουν, τα αδελφά του κόμματα, στα αντίστοιχα Κοινοβούλια της Ευρώπης.
Είδαν δε, σε όλη την Ευρώπη, τι σημαίνει κυβέρνηση αριστεράς, με αποτέλεσμα, τα αντίστοιχα αριστερά κόμματα, να κάνουν βουτιά προς τα κάτω.

Άλλος μεγάλος μύθος, η «ηθική υπεροχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ». Κατηγορούσαν τους πάντες, διαβρώνοντας συνειδήσεις, σπέρνοντας καχυποψία, ότι όλοι οι υπόλοιποι – εκτός από τους αριστερούς- ήταν διεφθαρμένοι και ανήθικοι, που συμμετείχαν ή συγκάλυπταν άνομες καταστάσεις και συμπεριφορές, με σκοπό τον ατομικό τους πλουτισμό.

Μεγάλος μύθος, που γκρεμίστηκε με πάταγο, από τον οδοστρωτήρα ΣΥΡΙΖΑ σε 7 μήνες. Είδαμε, ο ένας Υπουργός να αποκαλύπτεται ότι έπαιρνε 12% για να διορίζει στο δημόσιο. Ο άλλος, να έχει «offshore» και να το κρύβει επιμελώς. Ο Τσίπρας, να φιλοξενείται σε θαλαμηγούς και βίλες, παρέα με επιχειρηματίες. Κοντινοί συγγενείς Υπουργού πριν τα κάπιταλ-κοντρόλ, να αποσύρουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από τις Τράπεζες.

Πρότειναν αλλαγές στη «Διαύγεια», ώστε να επανέλθει η αδιαφάνεια και να κινείται άνετα το μαύρο χρήμα. Μεθοδικά, από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησαν οι διορισμοί των συντρόφων σε θέσεις καλοπληρωμένες.

Ο μέντορας του Τσίπρα, κ. Φλαμπουράρης, Υπουργός και παράλληλα μεγαλομέτοχος σε κατασκευαστική εταιρεία, παίρνει δουλειές εκατομμυρίων από το δημόσιο και εξασφαλίζει την πληρωμή του πριν από τις εκλογές, την ώρα που η κυβέρνηση, χρωστάει δις στους Έλληνες αγρότες, ιδιώτες και επιχειρηματίες.
Αν σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, έχουν τέτοιες επιδόσεις στη διαπλοκή και τις υπόγειες δουλειές, σκεφθείτε, τι θα γινόταν σε μια τετραετία.
Σκεφτείτε, τι θα γινόταν, αν όλα αυτά είχαν γίνει σε 7 μήνες, από μια κυβέρνησης της ΝΔ.

Όσο για την εξωτερική πολιτική, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ευχαρίστησε μεγαλοπρεπώς τους Αμερικανούς, που μέχρι πρότινος τους αποκαλούσαν «φονιάδες των λαών». Ζήτησαν βοήθεια και δανεικά απ’ τους Ευρωπαίους, που τους χαρακτήριζαν «τοκογλύφους που μας πίνουν το αίμα» και διαπιστώσαμε όλοι, ότι καλές η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βενεζουέλα, αλλά η βοήθεια από ‘κει, ήταν μόνο μια ακόμη αριστερή φαντασίωση.

Διδαχθήκαμε λοιπόν, μας στοίχησε πανάκριβα, είναι η αλήθεια, αλλά τουλάχιστον, διαπιστώσαμε τους μύθους του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ- τα ψέματα του Τσίπρα.

Είναι η ώρα να αποδεχθούμε τη δύσκολη πραγματικότητα, να εμπιστευτούμε τη διακυβέρνηση της χώρας μας σε υπεύθυνους, μετριοπαθείς και προσγειωμένους.

Να εμπιστευτούμε τη Νέα Δημοκρατία, που με οδηγό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με ενότητα και ομοψυχία όλοι μαζί , θα βγάλουμε την Ελλάδα και τη ζωή μας από το αδιέξοδο.

Ασημίνα Σκόνδρα
υποψ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Οι υποψήφιοι βουλευτές που εκπροσωπούν το Ποτάμι στο Ν. Τρικάλων

Next Article

Άλλη μια τεχνολογική καινοτομία στα Τρίκαλα: Φωτοβολταϊκό «δέντρο»