Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Λύθηκε το πρόβλημα του Δ.ΙΕΚ του Νοσοκομείου μας – Η λειτουργία του θα συνεχίσει κανονικά

Asimina SSkondra Vouli Mouzakinews slide

Ασ. Σκόνδρα: Λύθηκε το πρόβλημα του Δ.ΙΕΚ του Νοσοκομείου μας – Η λειτουργία του θα συνεχίσει κανονικά

Ουσιαστικό αποτέλεσμα είχαν οι δυναμικές ενέργειες και η αναφορά στην Βουλή των Ελλήνων της Βουλευτή του Νομού μας κ. Ασημίνας Σκόνδρα, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, που διεκδικούσε την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, και κατά συνέπεια της επικράτειας.

Το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε και έδωσε εντολή στην Γενική Διευθύντρια Υπηρεσιών Υγείας, για την συνέχιση κανονικής λειτουργίας και εγγραφής νέων φοιτητών στα ΔΙΕΚ των Νοσοκομείων, ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια προσωπικού και θωράκιση του συστήματος υγείας της χώρας, ειδικά τώρα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η κ. Σκόνδρα, σε δήλωση της, τόνισε: «Μετά τις ενέργειες μου, ενημερώθηκα άμεσα, για την θετική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, συνέχισης της λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ στα νοσοκομεία της χώρας, και φυσικά της Καρδίτσας, και την ευχέρεια να προχωρήσουν στην εγγραφή σπουδαστών. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι πραγματικά πιστεύω ότι δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς αποφοίτους να σπουδάσουν στον τόπο μας και να αποκτήσουν τα εχέγγυα για εργασιακή αποκατάσταση. 

Το ΔΙΕΚ του νοσοκομείου μας λειτουργεί επιτυχώς επί σειρά ετών και αποφοίτησε απ’ αυτό άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, χρήσιμο και απαραίτητο στον τομέα υγείας, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε συμπολίτες μας.  

Όπως και το 2014, που είχε τεθεί ζήτημα κατάργησης του, μαζί με άλλα 21 Ινστιτούτα της επικρατείας, και είχα δώσει «μάχη» για την επιβίωση των 22 ΔΙΕΚ ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου αυτού του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, έτσι και τώρα, ενεργώντας δυναμικά, εξασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του. Χαίρομαι, και εύχομαι, για το προσεχές εξάμηνο, καλή δύναμη στο διδακτικό προσωπικό και στους σπουδαστές του».

diek nosokomeiou karditsas




Total
0
Shares
Previous Article
Ergasia.gr - Το μεγαλύτερο portal για την αγορά εργασίας

Ergasia.gr - Το μεγαλύτερο portal για την αγορά εργασίας

Next Article
Agorastos odiki asfaleia mouzakinews

Βελτιώνει την οδική άνεση και ασφάλεια στην ε.ο. Λάρισας - Βόλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας