Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αστ. Βασιλάκος: «Την έκλεισαν την υπαίθρια αγορά του Μουζακίου»

Αστέριος Βασιλάκος

Αγαπητοί Πολίτες

Η πραγματική εικόνα (ΦΩΤΟ) και το Δελτίο Τύπου (Φ/Α) της Υποδιεύθυνσης κτηνιατρικής Π.Ε Καρδίτσας επιβεβαιώνουν το δυσάρεστο για την τοπική οικονομία γεγονός,

που  μεταφέρουν διαμαρτυρόμενοι και ανάστατοι οι επαγγελματίες του Μουζακίου και οι χοιροτρόφοι-κτηνοτρόφοι από Πιαλεία, Γοργογύρι, Ελευθεροχώρι, Προάστιο κ.α. πως, «Έκλεισε η υπαίθρια αγορά, το  παραδοσιακό (ΖΩΟΠΑΖΑΡΟ) του Σαββάτου στο  Μουζάκι».

«Παράνομη» τη χαρακτηρίζουν (προφανώς λόγω αφρικανικής πανώλης των χοίρων) οι αρμόδιοι την εκατό (100) Χρόνων υπαίθρια αγορά Ζώων  στο  Μουζάκι γιατί, όπως λένε λειτουργούσε χωρίς άδεια και δεν ελέγχονταν υγειονομικά!!!.

Σέβομαι τις αποφάσεις των ελεγκτικών μηχανισμών που στόχο έχουν την προστασία της Χοιροτροφίας αλλά είμαι υποχρεωμένος όμως να μεταφέρω και το ερώτημα επιβίωσης των Πολιτών, «Τι έκαναν οι κρατικές υπηρεσίες και τα κέντρα ελέγχου τόσα χρόνια για να λειτουργήσει νόμιμα μια αγορά σαν το «ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΖΩΟΠΑΖΑΡΟ»(Φ/Α) όπως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν;»

Ενημερώνω τους Πολίτες ότι το παραπάνω σοβαρότατο θέμα δεν απασχόλησε καν το Συμβούλιο Κοινότητας Μουζακίου στις δύο πρώτες συνεδριάσεις γιατί προφανώς δεν ήταν στις απόλυτες προτεραιότητές του όπως, η απόφαση, «Να βραβεύσει  τους διατελέσαντες προέδρους της κοινότητας καθώς και τους τοπικούς συμβούλους αυτής αναγνωρίζοντας….για το καλό της πόλης μας».

Επειδή όμως εκτός από  «Βραβεύσεις» και «Αυτοβραβεύσεις»!!! το καλό για το Μουζάκι θα προκύψει από την προσπάθεια και τον αγώνα κάποιων άλλων ανθρώπων για τοπική πολιτική ανάπτυξης, χωρίς την πολυτέλεια να χάσουμε κανένα μερίδιο αγοράς, Προτείνω στο Δήμο  Μουζακίου να προχωρήσει άμεσα σε αναζήτηση χρηματοδοτικής ευκαιρίας και σύνταξη προμελέτης προκειμένου να αδειοδοτηθεί με όρους, προϋποθέσεις και θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας, η υπαίθρια αγορά Ζώων-(Παζάρι). Στόχος του Δήμου μας κατά την άποψή μου θα πρέπει να είναι κάθε Σάββατο στο Μουζάκι να λειτουργεί μια σύγχρονη με προϋποθέσεις ευζωίας, κλειστή Αγορά υπαίθριου εμπορίου Ζώων- Πτηνών-Τριφύλλι-Άχυρο, Ζωοτροφές κ.α. με περίφραξη, στέγαστρα, ζυγιστικό σύστημα, απολύμανση, με κανόνες περιβάλλοντος-αισθητικής-υγιεινής, ασφάλειας και τάξης, με  υγειονομικό έλεγχο και πιστοποίηση, για να κάνουμε μια Αγορά πρότυπο στη Θεσσαλία.

«Αμα θέλουμε….να ζωντανέψει το Υπαίθριο Εμπόριο το Σάββατο στο Μουζάκι».-

Μουζάκι 22/09/2019

Αστέριος Βασιλάκος

Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

pazari Mouzaki




Total
0
Shares
Previous Article
ask

Ο ΑΣΚ αντιμέτωπος την Τετάρτη με τον Αμύντα

Next Article
tsiakos taliadouros

Τον Δήμαρχο Καρδίτσας επισκέφτηκε ο πρ. Υφυπουργός κ. Σπύρος Ταλιαδούρος