Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: “Πες την αλήθεια στο λαό σου…”

.

Τρία επώδυνα χρόνια …. αλλά μάθαμε πολλά…

Επέτειος τριών χρόνων  προχθές, από την ανάληψη της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .

Ικανό χρονικό διάστημα, να κάνουμε οι Έλληνες τον απολογισμό και να απαντήσει ο καθένας, στον εαυτό του, πότε  οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά ήταν καλύτερα, σήμερα ή τέλος του 2014;

Τρία χρόνια από τότε που ο Τσίπρας  έλεγε «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν», και έμαθε  ο ελληνικός λαός με τον πιο επώδυνο τρόπο, πώς η αριστερά εξαπατά τους πάντες, πόσο ευέλικτη είναι στις «κολοτούμπες», ποια είναι η δική τους  ηθική, πόσο κυνικοί μπορούν να γίνουν, πώς οι «γενναίοι αντάρτες» γίνονται υπάκουα πιόνια των δανειστών και πως βραβεύονται γι΄αυτό.

Δεν έχουμε πια «προδότες», ούτε «γερμανοτσολιάδες», «διεθνείς  τοκογλύφους» και «γερμανικές αποζημιώσεις» και δεν χρειαζόταν το μέιλ Χαρδούβελη,  αφού η εθνοσωτήρια αριστερή κυβέρνηση δεν κάνει παζάρια, είναι «ανοιχτοχέρα» τα δίνει όλα με άνεση και χαμόγελο, αρκεί να μένει στην εξουσία.

Αντιληφθήκαμε ότι  για τους  Συριζανελίτες  «ηθικό πλεονέκτημα» σημαίνει,  να μην κοκκινίζουν για τις απάτες και τα ψέματά τους.  Σημαίνει να αδιαφορούν για την  κοινή γνώμη  και  να προκαλούν ξεδιάντροπα,  ακόμα κι αυτούς που χόρευαν στο Σύνταγμα τη βραδιά των εκλογών.

Αυτά τα τρία χρόνια, ικανοποιήθηκαν  και οι «αγανακτισμένοι» και έπαψαν τις διαδηλώσεις όπως  επίσης  η αριστερή μας κυβέρνηση τακτοποίησε  και το  «δίκιο του εργάτη, του αγρότη, του χαμηλοσυνταξιούχου».

Δημιούργησαν τη γενιά των 360 ευρώ, ανέβασαν τη φορολογία στα ύψη, κατέστρεψαν την μεσαία τάξη συνειδητά και μας το είπαν, υποθήκευσαν τη χώρα για 99 χρόνια, έκοψαν το επίδομα των φτωχότερων το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας , υπέγραψαν αχρείαστα μνημόνια,  ψήφισαν  μέτρα μέχρι το 2022, δημιούργησαν ζημιά πάνω των 100 δις και όλα αυτά χαμογελώντας αυτάρεσκα και αλαζονικά.

Με αρωγούς τον Ρουβίκωνα, αναρχικούς και κουκουλοφόρους, εξασφαλίζουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και με τους χιλιάδες εγκληματίες, που αποφυλάκισαν, αποσυμφόρησαν και τις φυλακές.

Βεβαίως ο Τσίπρας και η παρέα του δεν περιορίστηκαν στα παραπάνω επιτεύγματα,  αποφάσισαν να μας κάνουν και εθνικά «υπερήφανους».

Κάλεσαν τον Ερντογάν στην Αθήνα για να μας πει κατάμουτρα τις αξιώσεις του και τις αμφισβητήσεις του, ο Έντι Ράμα άνοιξε το ζήτημα των Τσάμηδων και το Σκόπια βάζουν και πάλι στο τραπέζι τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις.

 Μηδενισμός, ισοπέδωση και φτωχοποίηση είναι το αντιπροσωπευτικό τους τρίπτυχο και καμαρώνουν γι΄αυτό, αφού όλα τα υπόλοιπα τα θεωρούν  «μικροαστικά» και μακριά απ΄αυτούς.

 Το πιο επικίνδυνο όμως όλων, είναι τα πρότυπα που περνούν στη κοινωνία και κυρίως πως με αυτα επιδιώκουν να γαλουχήσουν τις νέες γενιές.

 Ότι οι αρχές δεν έχουν καμία αξία, ότι  το πολιτικό ήθος δεν χρειάζεται,  ότι το με το ψέμα και το θεατρινισμό καταφέρνεις τα πάντα, ότι αντιστάσεις δεν χρειάζονται, πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Δύσκολα και επώδυνα λοιπόν, αλλά μάθαμε τι  εστί, τι πρεσβεύει και πως λειτουργεί η αριστερά.

Το ζήτημα  είναι, το πάθημα  θα μας έγινε μάθημα;

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Τη Βασιλόπιτα έκοψε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν.Τρικάλων

Next Article

Μια τρικαλινή άρια για τον Δημήτρη Καβράκο

Related Posts

Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…
Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…