Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Να ενταχθούν στα Βαρέα και ανθυγιεινά οι εργαζομένοι στο ΕΣΥ – ΕΚΑΒ

Asimina Skondra 2020 slide

Ασημίνα Σκόνδρα: Να ενταχθούν στα Βαρέα και ανθυγιεινά οι εργαζομένοι στο ΕΣΥ – ΕΚΑΒ

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά γιατρών, νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων, στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.

Πλήρη στελέχωση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Ιδρυμάτων και Δομών του ΕΣΥ, με έμφαση στην Περιφέρεια.

Αυτάρκεια της χώρας σε υγειονομικό υλικό, διεκδίκησε η Ασημίνα Σκόνδρα, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η βουλευτής του Νομού μας ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εισηγήθηκε τα παραπάνω, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλειος Κικίλιας ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής, για την όλη διαχείριση της πανδημίας του Κορονοϊού, για τις τρέχουσες εξελίξεις και για τη στρατηγική που έχει χαράξει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν ακόμα, ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλειος Κοντοζαμάνης, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν παρέλειψε, επίσης η κ. Σκόνδρα, να δώσει στοχευμένες απαντήσεις στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν, για τα σχόλια και την κριτική τους.

Η Βουλευτής, στην τοποθέτησή της, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Κύριοι Υπουργοί, σας ευχαριστώ για την πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση. Καταθέτω επίσης τα συγχαρητήριά μου, σε σας και ολόκληρη την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για τις ενέργειες και την υποδειγματική διαχείριση της κρίσης, που απέδειξαν σε όλους, ότι η Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι ’Έλληνες, όταν θέλουν, μπορούν και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση, για ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δικά μου τα συγχαρητήρια, όμως, μικρή αξία έχουν. Αξία έχουν τα εύσημα από τους πολίτες, που πιστώνεται πρώτα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και όλη η κυβέρνηση, που έδωσε, υπό τις οδηγίες του, τον καλύτερο εαυτό της και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, χάραξαν την επιτυχημένη στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους συμπολίτες μας, οι οποίοι με τη σειρά τους, ακολούθησαν στην πλειονότητα τους, πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης και των ειδικών. Σήμερα μιλάμε για εθνική επιτυχία, χάρις αυτών των δεδομένων.

Ωστόσο, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, υιοθέτησαν και ακολούθησαν τα μέτρα προστασίας, γιατί ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και η επιστημονική ομάδα που ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Αυτό είναι βασικό και κυρίαρχο και πρέπει να το παραδέχεστε και να το λέτε. Όσο για τους ισχυρισμούς σας, ότι η ΝΔ υποτιμούσε το δημόσιο σύστημα υγείας και ήταν πάντα υπέρ της ιδιωτικοποίησής του, παραποιείτε εσκεμμένα την αλήθεια, όπως συνηθίζετε.

Δείχνετε μικροψυχία και δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τον κακό σας εαυτό και να αναγνωρίσετε μία εθνική επιτυχία, ως κατόρθωμα όλων μας, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Η πολιτικοποίηση και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις, σας καθιστούν για ακόμη μία φορά, πολύ μικρούς απέναντι στις εθνικές επιτυχίες της Ελλάδας. Αλλά για να διορθώσω και την ανακρίβεια στα λεγόμενα σας, τονίζω, ότι η Ν. Δ., ποτέ δεν επιδίωξε την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Γνωρίζαμε τις παθογένειες του και πάντα επιδιώκαμε την εξάλειψη τους, ώστε δημόσια και ιδιωτική υγεία να συνυπάρχουν και να αλληλοϋποστηρίζονται. Μαζί τα δύο συστήματα δημιουργούν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Άλλωστε, και στην προκειμένη περίπτωση της πανδημίας, οι ιδιωτικές δομές, έθεσαν κλίνες ΜΕΘ και όχι μόνο, στη διάθεση του κράτους, που ευτυχώς όμως δεν χρειάστηκαν.

Κύριε Υπουργέ, ο κορονοϊός ανέδειξε την τεράστια αξία και σημασία του έργου και της προσφοράς του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και όλων των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία και του ΕΚΑΒ, που με αυτοθυσία ρίχτηκε στην μάχη κατά του ιού.

Τους ευχαριστούμε και αναγνωρίζουμε, ότι ήταν η αιχμή του δόρατος, σ’ αυτή τη μάχη.

Πρέπει κ. Υπουργέ, τώρα να αντιμετωπίσουμε  τα σοβαρά ανοικτά ζητήματα στελέχωσης στο εθνικό σύστημα υγείας.

Να πληρωθούν οι κενές θέσεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων, καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού, ειδικά στα Ιδρύματα της Περιφέρειας, που τα κενά εξακολουθούν να είναι πολλά.

Πρέπει τους εργαζομένους στο ΕΣΥ, να τους εντάξουμε στα βαρέα και ανθυγιεινά και πιστεύω, ότι όλοι θα συμφωνήσουμε, πως το δικαιούνται και το αξίζουν.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε κ. Υπουργέ, ανέδειξε την ανάγκη ότι η χώρα μας, πρέπει να έχει ανά πάσα στιγμή, αυτάρκεια σε υγειονομικό υλικό και ότι άλλο χρειάζεται, για να μπορεί να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις.

Γνωρίζοντας ότι η κυβέρνησή μας και όλοι εμείς, πρώτα και πάνω απ’ όλα βάζουμε την ανθρώπινη ζωή, είμαι σίγουρη ότι οι προτάσεις μου θα εξεταστούν με προσοχή, και θα γίνει το καλύτερο, όσον αφορά το αγαθό της δημόσιας υγείας».

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
solines ardefsis slide

Δίκτυο άρδευσης 12,7 χλμ σε χωριά της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Ισχυρή Παρουσία και Ραγδαία Ανάπτυξη του Φυσικού Αερίου στον Δήμο Φαρσάλων

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Ισχυρή Παρουσία και Ραγδαία Ανάπτυξη του Φυσικού Αερίου στον Δήμο Φαρσάλων

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…