Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Κυριάκος….η μόνη λύση!

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ…

Κυριάκος….η μόνη λύση!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνει ένα χρόνο, στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας και η εκλογή του είναι ένα κομβικό σημείο, για τη Νέα Δημοκρατία, για τον ελληνικό πολιτικό χάρτη, αλλά κυρίως  για την Ελλάδα και τους  Έλληνες.

Λάτρης της αλήθειας, ισχυρός πολέμιος του λαϊκισμού, αξιόπιστος συνομιλητής  στο εξωτερικό, με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα ο Μητσοτάκης, καταθέτει μια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης στον Ελληνικό λαό, που δίνει προοπτική για το μέλλον.

Κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών, χωρίς υποσχέσεις  και  ταξίματα, τονίζοντας μόνο  την πολιτική του ιδεολογία. Εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, λιγότερους φόρους, επενδύσεις, αποτελεσματικό κράτος, περιστολή σπατάλης στο δημόσιο.

Με γνώμονα τα παραπάνω, είναι αποφασισμένος να κυβερνήσει την χώρα μας και να εξασφαλίσει, την πολυπόθητη επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την ανόρθωση της χιλιοταλαιπωρημένης  ελληνικής κοινωνίας, που σπαράζει  κάτω από την αλλοπρόσαλλη αριστερή διακυβέρνηση Τσίπρα.

Δεν είναι τυχαίο, που άπαντες, εντός και εκτός της Ελλάδος πιστεύουν, πως η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, είναι βασική προϋπόθεση, για την αλλαγή της παρούσας τραγικής κατάστασης.

Ο Πρόεδρός μας, ως  σύγχρονος φιλελεύθερος Ευρωπαίος πολιτικός, έχει πλήρη γνώση  και συναίσθηση, των ευρωπαϊκών και διεθνών καταστάσεων και ισορροπιών, γι΄αυτό με τη μετριοπάθεια και τη σοβαρότητα, που τον διακρίνουν, είναι ο μόνος  που μπορεί να χειριστεί, με αξιοπιστία τα εθνικά ζητήματα, που ως διά μαγείας την εποχή Τσίπρα, άνοιξαν όλα ταυτόχρονα.

Είναι βέβαιο, ότι η κοινωνία δυσπιστεί έναντι του συνόλου του πολιτικού συστήματος, όμως είναι επίσης βέβαιο, ότι η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άρχισε να πείθει πως δεν έχουν τίποτε κοινό, με την απάτη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αισθάνονται προδομένοι οι πολίτες και η σιωπηλή οργή,  είναι διάχυτη όπου κι αν βρεθεί κανείς, όμως η δημοκοπική διαφορά των 15-20 μονάδων, δεν είναι αποτέλεσμα αυτού του θυμού για τον Τσίπρα. Είναι γιατί ο Κυριάκος κατάφερε να πείσει ένα μεγάλο μέρος  της κοινωνίας, ότι υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί η κρίση, ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος και ξέρει αυτόν τον τρόπο, να αντιστρέψει την τρελή πορεία, να επουλώσει τις πληγές των Ελλήνων, που αιμορραγούν.

Ο Κυριάκος πιστεύει, ότι η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα και η βάση μας, είναι οι δυνάμεις της παραγωγικής Ελλάδας και η μεσαία τάξη. Και έτσι είναι. Γι΄αυτό  είναι πολέμιος της κρατικοδίαιτης διαπλοκής και των «ευαίσθητων», στα λόγια, μεγαλοεπιχειρηματιών και διάφορων «τακτοποιημένων», που αντί να επενδύσουν στην πατρίδα μας, να τη στηρίξουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, έχουν τις παχυλές καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Αυτό θα προσπαθήσει να το αλλάξει και θα το πετύχει. Έχει ήδη ξεκινήσει συνεχείς επαφές με την επιχειρηματική κοινότητα, που δείχνει να τον εμπιστεύεται, αφού γνωρίζουν τα πιστεύω του, για την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ένα χρόνο στο τιμόνι της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξη είναι ενωμένη, συσπειρωμένη, με όλους και σε όλα τα επίπεδα, να συμβάλλουν για την ομόνοια και την διεύρυνση.

Με μια συμβολική κίνηση ο Πρόεδρος, μετέφερε την έδρα του κόμματος, ανασυγκρότησε και εκσυγχρόνισε τη παράταξη, και  μείωσε τις δαπάνες της, προσελκύει ανθρώπους, που απείχαν από τα πολιτικά δρώμενα, ενδυνάμωσε το λόγο και το ρόλο των μελών μας.

Παρουσίασε στη ΔΕΘ, κοστολογημένη την οικονομική μας πρόταση, αλλά και στο σύνολό του, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, είναι έτοιμο και παρουσιάζεται ήδη σταδιακά.

Είναι έτοιμος ο Μητσοτάκης να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Όπως είναι έτοιμος να απευθύνει «εθνικό προσκλητήριο αξίων», για να στηρίξουν τη δύσκολη προσπάθειά του ως Πρωθυπουργού. Διότι η ανόρθωση της πατρίδας μας, για να επιτευχθεί χρειάζεται προσπάθεια συλλογική και σοβαρή.

Χρειάζεται η κοινωνία να συμμετέχει, να γνωρίζει την πραγματικότητα, να νοιώθει ότι θετικό επιτυγχάνεται, για να αναπτερώνεται το ηθικό και η ελπίδα της.

Είμαι βέβαια, ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μόνη και τελευταία τους ελπίδα, όχι μόνο για την οικονομική ανόρθωση, αλλά και για να παραμείνει η χώρα στο άρμα του Ευρωπαϊκού και κατ΄επέκταση  του δυτικού κόσμου.

Κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει «άλλη φορά».

Οπότε ο Κυριάκος είναι καταδικασμένος μόνο να πετύχει και αυτό, είναι και δική μας ευθύνη.

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Χωρίς μαθήματα στα τμήματα των Σχολών του Τ.Ε.Ι. σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Next Article

Με εντατικούς ρυθμούς ο αποχιονισμός των δρόμων του Δήμου Τρικκαίων

Related Posts