Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Καλό ταξίδι Πρόεδρε…..

Ο  Επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην Πρωθυπουργός  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,   έφυγε για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα, πλήρης ημερών,  πλήρης οικογενειακής αγάπης,  πλήρης πολιτικής δόξας και  πλήρης δικαίωσης.

Η είδηση συγκίνησε τις ελληνίδες και τους έλληνες και στην ΝΔ επικρατεί  κλίμα βαρύ και πένθιμο.

Η φυγή του σηματοδοτεί το τέλος μιας γενιάς  μεγάλων πολιτικών και κλείνει τον κύκλο της σύγχρονης μεταπολεμικής ελληνικής ιστορίας.

Ηγέτης, οραματιστής , υπέρμαχος των ιδεών  και των αξιών του, είχε το θάρρος να προειδοποιήσει το λαό για επικείμενα δεινά  και την ψυχραιμία να πει δύσκολες αλήθειες ,  αλλά δυστυχώς για μας και τη χώρα μας , δεν εισακούστηκε.

Γνήσιος πατριώτης, έβαζε πάνω απ΄όλα το εθνικό συμφέρον και πολέμησε τον  λαϊκισμό και τη δημαγωγία.  Σε μια εποχή που τα συνθήματα κυριαρχούσαν, δεν συνθηματολόγησε, δεν  χάιδεψε αυτιά, δεν  καλλιέργησε ψευδαισθήσεις , δεν είχε αυταπάτες, επεδίωκε να είναι χρήσιμος για το λαό, την πατρίδα και το έθνος..

Πάνω από εξήντα χρόνια, σε ταραγμένες μάλιστα  εποχές,  υπηρέτησε την πολιτική ζωή της χώρας μας, γράφοντας μια μακρά σελίδα στην ελληνική ιστορία,  με προσωπικό ορθολογιστικό λόγο και έργο, σφραγίζοντας με την πληθωρική του παρουσία, μια ολόκληρη εποχή.

Ευρωπαϊστής και φιλελεύθερος, μετριοπαθής και ενωτικός  οι  αντίπαλοί του προσπάθησαν πολλές φορές, αλλά μάταια,  να σπιλώσουν την εικόνα και την προσωπικότητά του, αφού δεν μπορούσαν να αντικρούσουν με πολιτικά επιχειρήματα, τις σαφής πολιτικές του θέσεις.

Πίστευε στο θεσμό της οικογένειες και δημιούργησε μια μεγάλη και στέρεα οικογένεια, μεταλαμπαδεύοντας τις αρχές  και τις αξίες του, σε παιδιά και εγγόνια. Είχε δε την ευλογία, να ζήσει πολλά χρόνια, ώστε να χαρεί και να συμπαρασταθεί σε όλους και την ατυχία  παράλληλα, να φύγει λίγο πριν δει τον Κυριάκο Πρωθυπουργό.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο σπουδαίος  κοινοβουλευτικός άνδρας, αφήνει έντονο το αποτύπωμά του στην πολιτική ζωή της χώρας και τεράστια παρακαταθήκη,  που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, προκειμένου να βγούμε από τα τραγικά αδιέξοδα.

Μεγάλη η ευθύνη όλων μας, κυρίως όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη,  που γρήγορα θα κληθεί  να αναλάβει την Ελλάδα σε ακόμα τραγικότερη θέση, απ΄ότι ο αξιότιμος πατέρας του είχε προβλέψει.

Είναι όμως βέβαιο ότι ο Κυριάκος, λάτρης κι αυτός της αλήθειας, ρεαλιστής και αποτελεσματικός, μπολιασμένος  με την πείρα του πατέρα του,  θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα γράψει τη δική του λαμπρή  σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας, τιμώντας έτσι και  τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,  που έστω κι από ψηλά  θα καμαρώνει  περήφανος.

Αντίο  Πρόεδρε…..




Total
0
Shares
Previous Article

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λάρισα

Next Article

Ενημερωτική ημερίδα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στα Τρίκαλα

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…