Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Η τύχη της Ελλάδος παίζεται στις καθυστερήσεις

skondra_asimina5 χρόνια κρίσης, μνημόνια και θυσίες από τον Ελληνικό λαό.
5 μήνες στην εξουσία ο κ. Τσίπρας με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γκρέμισαν ότι με κόπο επιτεύχθηκε.
5 μέρες, από την Τρίτη, μέχρι την Κυριακή περιθώριο, να αποφασιστεί, κυριολεκτικά, το μέλλον μας.
Η Ελλάδα, βρίσκεται μετέωρη και περιμένει εναγωνίως να δει ποιά τύχη την περιμένει. Τι της επιφυλάσσει η «λαοπρόβλητη» κυβέρνηση Τσίπρα, αφού χωρίς κανέναν λογικό ειρμό, χωρίς να εμπνέει ίχνος εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να προβλέψει κανείς, την κατάληξη του θρίλερ που ζούμε.
Το μόνο που είναι βέβαιο, είναι ότι ο κ. Τσίπρας, μας οδήγησε μεταξύ «σφύρας και άκμονος».
Ρήξη και έξω από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., ή 3ο και φαρμακερό μνημόνιο;
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με αναπτυγμένο το αίσθημα αυτοσυντήρησης τάσσεται υπέρ του ευρώ και της Ε.Ε.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι η ασίγαστη δίψα για εξουσία, η δημιουργική ασάφεια αυτών των μηνών, η αριστερή ιδεοληψία, η ασυνεννοησία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ , η άγνοια και η ανικανότητας της κυβέρνησης, άνοιξαν τη λεωφόρο του μονόδρομου του 3ου μνημονίου.
Δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις, οι όροι του μνημονίου αυτού, θα είναι πιο σκληροί από κείνους που οδήγησαν τους πολίτες στο «όχι» του δημοψηφίσματος.

Ο κ. Τσίπρας εγκλωβισμένος στις 12 συνιστώσες του, στα μεγάλα, ωραία λόγια, στις ανυπόστατες υποσχέσεις, με πολύ «περηφάνια» και «αξιοπρέπεια», προσπαθεί τώρα, στην τακτή προθεσμία των 5 ημερών, να πείσει τους ηγέτες της Ευρωζώνης να του παράσχουν ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.
Η πορεία βεβαία θα δείξει κατά πόσο το εννοεί και εάν δεν αλλάξει γνώμη τη τελευταία στιγμή, όπως το συνηθίζει.
Η χώρα, ήδη αντιμετωπίζει, ένα οικονομικό και κοινωνικό χάος. Και η ανησυχία είναι διάχυτη, διότι σε ενδεχόμενο Grexit, η πολιτική αναταραχή και η ανθρωπιστική κρίση, θεωρούνται βέβαια. Όπως δεδομένη είναι και η καταστροφή, που έχουμε πάρει μια γεύση, παρακολουθώντας παρόμοιες καταστάσεις σε Αργεντινή, Βενεζουέλα κ.λ.π.

Και γεννώνται εύλογα τα ερωτήματα, γιατί όλα αυτά, γιατί έπρεπε να φτάσουμε εδώ, γιατί να αρχίσουμε πάλι από την αρχή, αφού φτάναμε στο τέλος;
Κάποια στιγμή αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν από τον κ.Τσίπρα και τον κ.Καμμένo.
Τώρα όμως είναι η στιγμή, που ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποδείξει αν πράγματι είναι έλληνας πατριώτης, όπως διατείνεται τόσο καιρό, και να βάλει τη Χώρα πάνω από το κόμμα του.
Είναι η ύστατη στιγμή να αποδείξε,ι ότι μπορεί να αναλάβει την ευθύνη, που υποχρεούται ως πρωθυπουργός.

Πρέπει να αντιληφθεί ότι με την αντιμνημονιακή του ρητορική, πήρε βεβαίως την εξουσία, αλλά με αυτές τις κορώνες δεν εξασφαλίζεται η ζωή και η χρηματοδότηση της χώρας.
Είναι καιρός να αφήσει την αλαζονεία και να προσγειωθεί, και κάπου – κάπου να θυμάται ότι το «Ωσαννά» με το «Σταύρωσον Αυτόν» ελάχιστα απέχει.

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ.Βουλευτής Ν.Δ.Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Αιτήσεις–δικαιολογητικά συμμετοχής σε εξετάσεις Τεχνικών Επαγγελμάτων Συγκολλητών

Next Article

Συνελήφθη 71χρονος στα Τρίκαλα για κλοπή ποδηλάτου

Related Posts

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά
Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά ζήτησε με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου