Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Επαναφέρουμε Ασφάλεια Κανονικότητα και Νομιμότητα

Asimina Skondra 2019

 

Τοποθέτηση της Βουλευτή Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης  για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Μεταξύ άλλων, η κ. Σκόνδρα τόνισε τα ακόλουθα:

«Θα μου επιτραπεί να ξεκινήσω την τοποθέτηση μου επί του νομοσχεδίου, συγχαίροντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, που η παρουσία του στη Κυβέρνηση τιμά τον τόπο μας και εμείς οι Καρδιτσιώτες που τον γνωρίζουμε, ξέρουμε την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα του.

Όπως και ολόκληρο το κυβερνητικό επιτελείο όμως, που εργάστηκε σκληρά πάνω σε αυτές τις αλλαγές, που είναι πλήρως εναρμονισμένες και θέτουν σε εφαρμογή τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, για αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, κυρίως σε θέματα τρομοκρατίας, αλλά και σε αδικήματα που άπτονται της προστασίας, της δημόσιας τάξης και περιούσιας.

Ο πρωθυπουργός της Χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υπήρξε ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις του. Δεσμεύτηκε, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, ότι όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες, θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και το περί δικαίου αίσθημα θα κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία.

Αποτελεί υποχρέωση του κράτους, να εξασφαλίζει την έννομη τάξη, χωρίς οποιοδήποτε ταξικό πρόσημο. Αποκαθίσταται λοιπόν και πάλι στη χώρα η ασφάλεια, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ελεύθεροι, και να πιστέψουν ότι η νομιμότητα δεν εφαρμόζεται αλά κάρτ. Να εμπεδώσουν όμως και κάποιοι, ότι το χάος και η αναταραχή δεν μπορεί να είναι ο κανόνας σε μία δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, με τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στο παρών σχέδιο νόμου, προχωράμε:

Στην αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών, για παιδεραστές και βιαστές. Αφορά το άρθρο 336 του Ποινικού Κώδικα, που καλύπτει τον βιασμό ανηλίκων.

Ένα ειδεχθές έγκλημα, που πρέπει από όλους να καταδικάζεται και ένα κράτος δικαίου οφείλει να το τιμωρεί αυστηρότατα. Προσωπικά καλωσορίζω τα ισόβια, όπως ισόβια τραυματίζεται και η αθώα παιδική ψυχή.

Αυστηριοποίηση του πλαισίου τιμώρησης της διακίνησης μεταναστών.  Ήδη, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιοπροβλέπει αυστηρή ποινή,ωστόσο, τώρα αυξάνονται τα έτη κάθειρξης για διακινητές μεταναστών, με τις ποινές να επιβάλλονται για κάθε μεταφερόμενο πρόσωπο

Αναφορικά με την κλοπή από δύο ή περισσότερα άτομα, θα τιμωρείται πλέον με κάθειρξη έως 10 έτη. Ένα θετικό βήμα, ώστε να μειωθούν τα περιστατικά εισβολής στα σπίτια μας μέρα νύχτα και ειδικά σε ηλικιωμένους, που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αλλά και γενικότερα, διότι τα φαινόμενα αυτά τη περίοδο της κρίσης βρέθηκαν σε πλήρη έξαρση.

Ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή οδηγία 554 του 2017 και ενισχύεται το ποινικό οπλοστάσιο της χώρας,για τα εγκλήματα τρομοκρατίας. Για πρώτη φορά θεσπίζονται ποινές ακόμη και για ταξίδια στο εξωτερικό, υπόπτων για τρομοκρατία. Φυσικά δικάζεται και καταδικάζεται και η μεταφορά μολότοφ, κάτι που πριν από το νόμο έχει καταδικαστεί από τους έλληνες πολίτες, που κατά καιρούς έχουν παρακολουθήσει μουδιασμένοι, τραγικά γεγονότα επειδή κάποιοι χρησιμοποίησαν μολότοφ που πιο πριν τις μετέφεραν και πιο πριν τις κατασκεύασαν.

Όσο για αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ περί ασυλίας των τραπεζικών στελεχών το μόνο που θα πω είναι: Σταματήστε την προπαγάνδα κύριοι…

Αφήστε την υποκρισία…

Έχετε πια κυβερνητικό παρελθόν.

Εν κατακλείδι, κύριοι Συνάδελφοι, το σχέδιο νόμου που συζητούμε σήμερα, εισάγει στην έννομη τάξη καίριες αλλαγές, που αφορούν ευρύ φάσμα άρθρων και διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας υπαλλήλων μετατρέπεται σε κακούργημα, θα διώκονται πλέον πρόσωπα, που διαπράττουν αδικήματα εις βάρος συμβολαιογράφων, που υποχρεούνται να κάνουν τη δουλεία τους, όπως και άτομα που επιτίθενται σε εφοριακούς, κατά την διάρκεια ελέγχων. Ρυθμίζονται ζητήματα αποφυλάκισης πολυϊσοβιτών και ή οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ

Όλα τα παραπάνω αποτελούν κομμάτια του μωσαϊκού, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ονομάζει: Επιστροφή στην κανονικότητα, σεβασμός της έννομης τάξης, σωστή λειτουργία του κράτους, ασφάλεια και ενίσχυση του περί δικαίου αίσθημα στους πολίτες.

Όσοι ενοχλούνται, όσοι θίγονται από τις νέες ρυθμίσεις, προφανώς χαϊδεύουν τηνπαρανομία και  την ανομία, που μπορεί να εξελιχτεί και σε έγκλημα. Μηδενική ανοχή λοιπόν, σε όσους στερούν την ελευθερία και την ασφάλεια από τους συμπολίτες μας και που θεωρούν, ότι το κράτος θα παραμείνει απλός θεατής, στην εγκληματική τους δράση.

Με το παρόν σχέδιο νόμου εκσυγχρονίζεται, εμπλουτίζεται και θωρακίζεται περαιτέρω το νομικό οπλοστάσιο της Χώρας μας απέναντι σε πληθώρα ποινικών αδικημάτων, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή οδηγία για την τρομοκρατία. Αλλά επιταχύνει και την απονομή δικαιοσύνης.

Και υπάρχει απόλυτη ανάγκη της ψήφισης του νομοσχεδίου, διότι η πρόσφατη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τις εύλογες απορίες και υποψίες που δημιούργησε η χρονική στιγμή, που επέλεξαν να την κάνουν, παρουσίασε κατά την εφαρμογή του πολλές αλλά και επικίνδυνες αρρυθμίες.

Ως εκ τούτουκύριε Πρόεδρε στηρίζω και υπερψηφίζω το παρόν νομοσχέδιο.




Total
0
Shares
Previous Article
gomfoi anorthosis2 1

Ο Γ.Σ. ΓΟΜΦΩΝ προχωρά ακάθεκτος προς το final four

Next Article
Στον Δήμαρχο Σοφάδων ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας

Στον Δήμαρχο Σοφάδων ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…