Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Έτοιμοι και αποφασισμένοι να ανατρέψουμε την παρακμή

Προσπαθώ αυτές τις γιορτινές μέρες,  να διακρίνω στα πρόσωπα του κόσμου γύρω μου σημάδια ευτυχίας, χαμόγελα ξενοιασιάς ή έστω μια κάποια αισιοδοξία.

Διαπιστώνω  δυστυχώς,  ότι τελικά μόνο η κυβέρνηση  χαίρεται  και πανηγυρίζει, προσπαθώντας να πείσει τους Έλληνες ότι όλα είναι ρόδινα.  Οι πολίτες ανόρεκτοι,  σκεπτικοί, σκυθρωποί και μελαγχολικοί μετράνε τις υποχρεώσεις και βλέπουν,  ότι δύσκολα ή και καθόλου δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σ΄αυτές.

Και έρχονται Χριστούγεννα…..

Αντιλαμβάνεται κανείς τότε,  την επείγουσα ανάγκη να φύγει ο θίασος που μας κυβερνά.

Σε αντιδιαστολή όμως  αντιλαμβάνεται και  την αξία των συμπερασμάτων, του ομολογουμένως πολύ επιτυχημένου συνεδρίου της Ν.Δ. , που ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Πέρα από την ενότητα, την κομματική ομοψυχία, την ετοιμότητα, τις καινοτόμες διαδικασίες και την συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση του προγράμματός μας, που είναι πολύ σοβαρά, το ουσιαστικότερο είναι  η  κάθετη απόφασή μας,  να αναστρέψουμε την παρακμή.

Την οικονομική ,την ηθική και την θεσμική παρακμή,  που ακάθεκτοι οι Τσίπρας – Καμμένος  υπηρετούν συνειδητά,  καθημερινά και με στρατηγική,  θερίζοντας την ελληνική κοινωνία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί και ειδικά ο ηγέτης πρέπει να οδηγεί και να καθοδηγεί το λαό.

Να δείχνουν στη πράξη τη σωστή κατεύθυνση, να χαράσσουν  το δρόμο και να πείθουν τους πολίτες να τους ακολουθήσουν και να τον περπατήσουν μαζί.

Αυτό λοιπόν δείχνει αποφασισμένος να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί μόνο έτσι θα ανατραπεί η ελληνική παρακμή και θα ανακάμψουμε.

Δεν χαϊδεύει αυτιά, αλλά λέει αλήθειες, που πολλές φορές είναι και δύσκολες.

Δεν δίνει ευχάριστες υποσχέσεις και δεν λέει γοητευτικά   ψέματα, ούτε καλλιεργεί  χρόνιες και παγιωμένες παθογένειες, αντίθετα μιλάει για αξιοκρατία, για αξιολόγηση, για λειτουργικό κράτος, για διαφάνεια, για ανοιχτή και εξωστρεφή οικονομία.

 Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα, εφαρμόζοντας ήδη όλα τα παραπάνω,  μέσα στο ίδιο μας το κόμμα.

Αποδεικνύει  η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ότι  πέρα από τις περιγραφές και τις αναλύσεις της τραγικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα, έχουμε τις  λύσεις και  κυρίως την απόφαση να τις εφαρμόσουμε.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο, με όραμα για την Ελλάδα, με γνώμονα τον πατριωτισμό  και λάβαρο  πάντα τη σημαία μας.

Διότι η μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη παράταξη,  θέλει πρόοδο και ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες, όχι τη καθιέρωση  των 360 ευρώ για τα παιδιά μας.

Θέλει  την ευημερία και την αξιοπρέπεια όλων και όχι ανέργους  που  βλέπουν τη ζωή να τους προσπερνά.

Θέλει πολίτες να νοιώθουν ασφαλείς  αλλά και ένστολους  ηθικά και οικονομικά ικανοποιημένους.

Θέλει τους παραγωγικούς τομείς να ανθούν, να παράγουν και να ευημερούν, προσφέροντας παράλληλα στο κράτος και στην κοινωνία.

Όχι το λαό φτωχοποιημένο, στη  ουρά για επιδόματα και συσσίτια.

Θέλει τα παιδιά μας να μεγαλουργούν στη χώρα μας , όχι να παράγουν 12 δις το χρόνο,  προς όφελος άλλων χωρών.

Θέλει περήφανη Ελλάδα, ίση μεταξύ ίσων, όχι επιτροπεία και εποπτεία.

Θέλει κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη,  όχι διχασμό  και μίσος.  Θέλει όλοι μαζί όχι «εμείς» ή «αυτοί».

Θέλει  τον ελληνικό λαό σύμμαχο, να την εμπιστευτεί και να συνειδητοποιήσει,  ότι η Νέα Δημοκρατία τελικά είναι το κόμμα, η μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη  παράταξη, που αποδεδειγμένα και διαχρονικά  δικαιώνεται,  γιατί βλέπει μπροστά και Εθνικά.  Γιατί είναι σοβαρή, ειλικρινής  και υπεύθυνη.

Γιατί  πήρε μεγάλες, σωστές, τολμηρές,  εθνικές αποφάσεις , γι΄αυτό πάντα βρίσκεται στη σωστή μεριά της ιστορίας.

Είμαστε έτοιμοι  και αποφασισμένοι λοιπόν, υγιείς πολιτικοί και πολίτες, να επανακτήσουμε την  Ελλάδα και τη ζωή που μας πρέπει και μας αξίζει.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Αποκομμένη πάλι η Αργιθέα από τον έξω κόσμο

Next Article

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Προϋπολογισμός εξόδου από την επιτροπεία

Related Posts