Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αρωγός στην παροχή ακαδημαϊκού προσανατολισμού η Π.Ε. Καρδίτσας

Αρωγός στην παροχή ακαδημαϊκού προσανατολισμού η Π.Ε. Καρδίτσας

 

Πιο κοντά στην ακαδημαϊκή πραγματικότητα, γνωρίζοντας το αντικείμενο σπουδών πανεπιστημιακών τμημάτων, ήρθαν 430 Καρδιτσιώτες μαθητές/μαθήτριες της 3ης Λυκείου των Γενικών Λυκείων και του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Το διήμερο 19-20 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία της ομάδας Unique Minds βρέθηκε στην πόλη μας, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ειδικότητες, ομαδοποιημένες σε κλάδους (επιστημονικά πεδία), οι οποίες παρουσιάστηκαν αναλυτικά στους αντίστοιχους μαθητές, ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στους μαθητές και τον αντίστοιχο εθελοντή φοιτητή της ομάδας, προκειμένου να λυθεί κάθε πιθανή απορία.

Την υλοποίηση δράσης που αφορά τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό αγκάλιασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, αναλαμβάνοντας τη συνδιοργάνωσή της προκειμένου οι μαθητές που δοκιμάζονται φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις να ενημερωθούν και να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα για τα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα και τις σπουδές που τους ενδιαφέρουν.

Τις δράσεις παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καραγιάννη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκδήλωση του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας, ο κ. Νούσιος βρέθηκε στο πλευρό των μαθητών, εξαίροντας το έργο και τη σημασία της δράσης της ομάδας Unique Minds. Τόνισε μάλιστα ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πάντοτε αρωγός σε δράσεις εκπαίδευσης, ιδίως σε εκείνες που δίνουν έμφαση στον ανοιχτό διάλογο, ώστε να αποκομίζονται τα μέγιστα και οι μαθητές να βρίσκουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία του να ακολουθεί κανείς το όνειρό του, καθώς και τις σχέσεις προσωπικής ευτυχίας και επαγγελματικής επιτυχίας.

Κλείνοντας, ο κ. Νούσιος  συνεχάρη τον Τομέα Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού Καρδίτσας, το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Καρδίτσας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας για την πρωτοβουλία, επαναλαμβάνοντας πως δράσεις οι οποίες γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ σχολείου και πανεπιστημίου θα βρίσκουν πάντοτε τη θερμή ανταπόκριση της Αιρετής Περιφέρειας.




Total
0
Shares
Previous Article
Ασφαλτόστρωση δρόμου στην Τ.Κ. Μάρκου

Ασφαλτόστρωση δρόμου στην Τ.Κ. Μάρκου

Next Article
Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής της παράκαμψης των Σοφάδων

Δημοπρατείται η μελέτη κατασκευής της παράκαμψης των Σοφάδων