Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αριστερή τάξη και ηθική … αλλά και off shore

“Να φέρουν πίσω τα χρήματα, όσοι παρανόμως τα απέκτησαν»,

«Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες»,

«Να δημευτούν οι περιουσίες τους»,

«Να τιμωρηθούν παραδειγματικά»

Αυτές είναι απαιτήσεις καθολικές και πανελλήνιες, που τις διατυπώνει έντονα ο ελληνικός λαός, ειδικά τα τελευταία χρόνια της οδυνηρής οικονομικής κρίσης.

Όπου κι αν βρεθεί κανείς,  με όποιον κι αν συζητήσει, απ’ όποια κοινωνική τάξη κι αν προέρχεται, με ίδια ή παρόμοια λόγια γίνεται αποδέκτης αυτής της απαίτησης.

Την ίδια στιγμή όμως, που ο λαός επιτακτικά ζητά τα παραπάνω, την ίδια εποχή που η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, πολύ-τραυματισμένη, βρίσκεται στην εντατική, έρχεται ο Τσίπρας με την κυβέρνησή του και  κλείνει το διακόπτη, στέλνοντάς την στο «πυρ το εξώτερο”.

Μέσα στο δαιδαλώδες νομοσχέδιο των 7.500 σελίδων, που οι 153 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ψήφισαν πριν λίγες ημέρες, φέρνοντας το ένα φορολογικό σοκ μετά το άλλο  σε όλους τους Έλληνες, δίνεται η δυνατότητα σε Υπουργούς και Βουλευτές να συμμετέχουν σε off shore εταιρείες.

Στο δόλιο αυτό νομοθέτημα, προκειμένου να μην αφήσουν κανένα κενό, δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους, ακόμα και με παρένθετα πρόσωπα.

Όπως αποδεικνύει  ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι το κόμμα του μίσους, των ύβρεων και του διχασμού, έτσι αποδεικνύει καθημερινά και περίτρανα  και ότι η «χιλιο-τραγουδισμένη» και «πολυδιαφημισμένη» ηθική της αριστεράς, ήταν ένας όμορφος μύθος. Και αυτό είναι η μία παράμετρος.

Δεύτερη, επίσης βασική, είναι ότι κάποιοι, από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, βασιζόμενοι ακριβώς πάνω σ΄ αυτό το μύθο, επιβίωσαν και έφτιαξαν καριέρες.

Τρίτο, αλλά ουσιαστικό ερώτημα, είναι το πώς θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και πολιτικού κόσμου, μεταξύ πολίτη και πολιτικής, αλλά και πολιτών και κομμάτων.

Διότι υπάρχουν έντιμοι, αξιόπιστοι, σοβαροί και ανιδιοτελείς πολιτικοί, όπως και κόμματα με αρχές και αξίες, που δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους αποφάσεις. Πολλές φορές όμως, η οργή και η αγανάκτηση του λαού, δεν εξαιρεί κανέναν και στο διάβα της συμπαρασύρει τους πάντες.

Γεννούνται επίσης κι άλλα «καυτά» ερωτήματα για τις πρακτικές αυτές της κυβέρνησης, που η ένοχη σιωπή του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης τα μεγενθύνει.

Γιατί προέβησαν σ’ αυτή τη ρύθμιση, δίνοντας άλλοθι σε πολιτικά πρόσωπα, για άγρια φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή;

Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτή η κυβερνητική μεθόδευση;

Ποιος ήταν ο κατεπείγον λόγος και συμπεριλήφθη σ’ αυτό ειδικά το νομοσχέδιο;

Ποιους και πόσους καλύπτει ο κ. Τσίπρας;

Θέλουν να αθωώσουν κάποιους; Γιατί η ρύθμιση έχει αναδρομικό χαρακτήρα;

Μήπως οι φήμες που διαδίδονται, ότι εν όψει ιδιωτικοποιήσεων θα κυκλοφορήσει «μαύρο χρήμα» και κάποιοι που θα επωφεληθούν, ετοιμάζουν το έδαφος για να το τοποθετήσουν νομότυπα, στο Μακάο, στους νήσους Τερκς και Κάϊκος, στο Μονσεράτ, ή άλλους «φορολογικούς παραδείσους», δεν είναι ανυπόστατες;

Η κυβέρνηση οφείλει, αφενός να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα, αφετέρου να αποσύρει άμεσα  τη ρύθμιση αυτή που θρέφει την αδιαφάνεια, καλύπτει τη φοροδιαφυγή και προκαλεί βάναυσα τους Έλληνες πολίτες, που υπερφορολογούνται και στερούνται προκειμένου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Διότι , σε αντίθεση με το συγκεκριμένο νομοθέτημα, για τους πολίτες υπάρχουν κυρώσεις.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, βιώνουν με τραγικό τρόπο τη θλιβερή αριστερή πολιτική, και γίνονται κατ’ εξακολούθηση μάρτυρες της αξιοκατάκριτης αριστερής ηθικής συμπεριφοράς, της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου.

Πόσο θα αντέξουν ακόμα να κρατούν αυτή την παθητική στάση;

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΙΕΚ Καρδίτσας

Next Article

Συγχαρητήρια Βασίλη Τσιάκου στην Αναγέννηση Καρδίτσας

Related Posts