Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απόψε η Τελετή Έναρξης της 52ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Απόψε η Τελετή Έναρξης της 52ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

 

Τη Δευτέρα 24/6, και ώρα 21:00, η Τελετή Έναρξης της 52ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια 

Αυτή τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, και ώρα 21:00 το βράδυ, θα ανοίξει η αυλαία της 52ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα Καραϊσκάκεια γίνονται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας όπως επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και τη δύναμη του Συλλόγου Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την καθιερωμένη παρέλαση από αντιπροσωπείες τόσο των ξένων φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων (από την Κύπρο, την Ινδία, την Ιταλία και τη Ρουμανία) όσο και τοπικών που θα ξεκινήσουν από το άλσος του Παυσιλύπου και θα φθάσουν όλοι μαζί σε πομπή στην κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη αυτή γιορτή του πολιτισμού. Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας.

Θα ακολουθήσει η τελετή έναρξης με τους χαιρετισμούς των επισήμων και εν συνεχεία όλα τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν από έναν χορό όπως επίσης και τα συγκροτήματα από την Καρδίτσα (όλοι μαζί οι χορευτές) αλλά και η ομάδα προσφύγων που διαμένουν στον τόπο μας.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, τη σκυτάλη θα λάβουν διαδοχικά η Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας», ο Μορφωτικός Σύλλογος Μυρίνης και το Χορευτικό του ΚΑΠΗ Καρδίτσας.

Τα 52α Καραϊσκάκεια θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 του μήνα και καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτού του ξεχωριστού επταημέρου αναμένεται να φέρουν την Καρδίτσα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στα φετινά Καραϊσκάκεια, που είναι αφιερωμένα στα θρησκευτικά δρώμενα και τελετουργίες, θα συμμετάσχουν 37 συνολικά χορευτικά συγκροτήματα με 1.000 περίπου χορευτές.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21:00 στο χώρο της κεντρικής πλατείας της Καρδίτσας, ενώ κατά το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις από τα φιλοξενούμενα συγκροτήματα σε 17 συνολικά χωριά, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε Καρδιτσιώτη να συμμετάσχει ενεργά στο κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Αξίζει να σημειωθεί πως για άλλη μια φορά θα υπάρχει η δυνατότητα της ζωντανής αναμετάδοσης των Καραϊσκακείων μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr). Την live μετάδοση θα κάνει το Karditsa LiveStreaming

Καλλιτεχνική επιμέλεια-σκηνοθεσία: Παύλος Βησσαρίου, ηθοποιός-σκηνοθέτης.

Σχεδίαση αφίσας και προσκλήσεων: Νίκος Κωτούλας.

Παρουσιάζουν: Αναστάσης Μαυρογιάννης, Ολυμπία Βαρζώκα, Βανέσσα Στυλοπούλου.

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», Βιομηχανία Γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ», Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Βησσαρία Βαϊοπούλου, παραγωγός λεβάντας. 

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας, ΕΡΤ Βόλου

Karditsa LiveStreaming

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Τρίκαλα: Με απίστευτο κέφι και πολύ χορό το 35ο Αντάμωμα των Βλάχων

Τρίκαλα: Με απίστευτο κέφι και πολύ χορό το 35ο Αντάμωμα των Βλάχων

Next Article
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) Ιουνίου 2019

Related Posts