Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απόστολος Κολοκύθας: Οξύ πρόβλημα τα αδέσποτα σκυλιά στη πόλη της Καρδίτσας

Και στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.

Πολύ συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων με τραυματισμό, στην ευρύτερη περιοχή της Kαρδίτσας, που κατέληξαν στο Νοσοκομείο για περιποίηση, ενίοτε νοσηλεία και θεραπεία (συρραφή τραυμάτων, συχνά σοβαρών, που μπορεί να σημαδέψουν μια ζωή, οροί, αντιλυσσική αγωγή όταν χρειάζεται, αντιβιώσεις, αλλαγές, επιπλοκές κα.). Ακόμη, ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων (πιθανότατα και δυστυχημάτων) με αυτοκίνητα, μηχανές ή ποδήλατα  οφείλονται, είτε σε επίθεση, είτε σε ανεξέλεγκτη παρουσία αδέσποτων στους δρόμους. Πέραν του γεγονότος ότι η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, αν συνυπολογιστούν και η οικονομική διάσταση του θέματος (επιβάρυνση ασθενών/οικογενειών, όσο και του Συστήματος Υγείας), αλλά και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια γενικώς (επιθέσεις χωρίς τραυματισμό ή με ελαφρύτερους τραυματισμούς που δεν καταλήγουν στο Νοσοκομείο, ακαθαρσίες, διασκορπισμός σκουπιδιών, μετάδοση ζωοανθρωπονόσων λχ λύσσας, εχινοκοκκίασης, λεπτοσπείρωσης, λεϊσμανίασης κα), γίνεται παραπάνω από εμφανής η σοβαρότητα του προβλήματος.

Το να ανεχόμαστε να κυκλοφορούν αδέσποτα παντού στους δημόσιους χώρους, δεν είναι ζωοφιλία, είναι αδιαφορία.Κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι σκύλοι παντού  συχνά σε αγέλες, στην κεντρική πλατεία, στους κυκλοφοριακούς κόμβους, έξω (ή και μέσα) από τις αυλές των Σχολείων και του Νοσοκομείου,αδέσποτα που επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες,  σκυλιά περιφέρουν  σακούλες με  σκουπίδια. Η Καρδίτσα, η πόλη που αυτάρεσκα αποκαλούμε «η πόλη με τα χίλια χρώματα», έχει καταντήσει η πόλη με τους χίλιους αδέσποτους σκύλους. Όλα  θα μπορούσαν να διορθωθούν αρκεί να υπάρξει ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον. Την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την  κατάσταση  φέρει η δημοτική Αρχή. Βεβαίως, τα αδέσποτα δεν αφορούν μόνο το κέντρο, αλλά είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για ολόκληρη την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα, όμως η ανικανότητα της δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων είναι ανησυχητική.
Για να δούμε τι λέει νομοθεσiα για τα αδέσποτα:Ν.4039/2012 Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων
ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους δήμων, καθώς και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο, εφόσον αυτά διαθέτουν υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη κατάλληλων σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων και ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία στο χειρισμό των ζώων.

Κύριε Δήμαρχε πως έχετε την απαίτηση από τους πολίτες να πληρώνουν τα δημοτικά τέλη,τις κλήσεις,το τέλος για τα αδέσποτα και άλλα διάφορα και να εφαρμόζουν το νόμο από τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται εσείς το νόμο για τα αδέσποτα αλλά να βρίσκεται φθηνές δικαιολογίες κοροιδεύοντας τους πολίτες.Τόσο δύσκολο εiναι να περιφράξετε ένα χώρο και να τα μαζέψετε για να ζουν σε καλύτερες συνθήκες δεν το αξίζουν? Δεν τα λυπάστε ψυχή έχουν και αυτά. Κύριε Δήμαρχε αφήνετε τα προβλήματα να ταλαιπωρούν τους πολίτες, δεν είστε άπειρος έχετε τρία χρόνια δήμαρχος Καρδίτσας, η θητεία σας τελικά αποδεικνύεται αναποτελεσματική.

Απόστολος Κολοκύθας

adespota Karditsa 1

adespota Karditsa 2

adespota Karditsa 3

adespota Karditsa 4

adespota Karditsa 5




Total
0
Shares
Previous Article

Το Σαββατοκύριακο ...μένουμε στην Παυσιλυπούπολη

Next Article

Παιδικό τουρνουά βόλεϊ διοργανώνει ο Γ.Σ. Μουζακίου "Γ. Πασιαλής"

Related Posts

new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…