Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποτίμηση επίσκεψης του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στο ν. Καρδίτσας

 

Με το χαιρετισμό του υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη στον ετήσιο χορό της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, που διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σάββατο το βράδυ 3 Μαρτίου, έληξε η διήμερη περιοδεία του.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη κατά γενική ομολογία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς μέσα σε 2 μέρες – 2 και 3 Μαρτίου-  επισκέφτηκε όλους τους δήμους του νομού Καρδίτσας, είδε αθλητικά έργα που είναι σε εξέλιξη, ξεναγήθηκε σε αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού μας και το σπουδαιότερο συζήτησε με τους άμεσα ενδιαφερόμενους δηλ. τους αθλητικούς φορείς με την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Σπ. Λάππα, Χρ. Κατσιαβριά και Παν. Βράντζα καθώς και κομματικών στελεχών.

Την Παρασκευή το πρωί επισκέφτηκε το υπό κατασκευή κλειστό γυμναστήριο, συνομίλησε με τους κατασκευαστές του για την εξέλιξη των εργασιών, εξέφρασε δε τους προβληματισμούς του για την δυνατότητα συντήρησης ενός τόσο μεγάλου και σύγχρονου κλειστού. Λειάνθηκαν όμως οι προβληματισμοί του και φάνηκε πιο αισιόδοξος το Σάββατο, αφού γνώρισε απο κοντά τους ανθρώπους του αθλητισμού στο νομό μας και ιδιαίτερα του μπάσκετ και του βόλεϊ.

Κατόπιν, επισκέφτηκε τους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου. Στις συναντήσεις που έγιναν με αθλητικούς φορείς των δήμων, παρουσία και των δημάρχων, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει είναι πολύ περιορισμένα. Με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ στερούνται περίπου 200 εκατ. ευρώ που δίνονταν στη Γ.Γ. Αθλητισμού για την κατασκευή έργων υποδομής και επιχορηγήσεων σε ομοσπονδίες και αθλητικά σωματεία. Με την αβλεψία και ανικανότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από προγράμματα ΕΣΠΑ, γιατί όταν καταρτιζόταν το ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν συμπεριέλαβε αθλητικά έργα. Μένει μόνο το ΠΔΕ το οποίο αν και αυξήθηκε από 5 εκατ. ευρώ το 2015 σε 10 εκατ. το 2018 (αύξηση 100%) παρ’όλα αυτά οι ανάγκες, λόγω εγκατάλειψης των αθλητικών εγκαταστάσεων και κακού σχεδιασμού είναι τεράστιες.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να υπάρχει προτεραιοποίηση έργων ανά δήμο, με συζήτηση ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες, στα αθλητικά σωματεία και στις δημοτικές αρχές, ώστε με στοχευμένες παρεμβάσεις στα αθλητικά έργα που θα χρηματοδοτηθούν να παραχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Εκτός των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στους περιφερειακούς δήμους (ανακατασκευή χλοοτάπητα Δημοτικού  Σταδίου Σοφάδων, βελτίωση Δημοτικού γηπέδου Παλαμά) άμεσα θα ενταχθούν η επίστρωση με ταρτάν προαύλιου χώρου Δημοτικού σχολείου Προαστίου και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδων Κρανιάς και Αγναντερού Δ. Μουζακίου.

Ο υφυπουργός συνοδευμένος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κομματικά στελέχη το Σάββατο, αφού συζήτησαν με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, για τα αθλητικά έργα στο Δήμο, συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με αθλητικά σωματεία του Δ. Καρδίτσας. Στη σύσκεψη, στη οποία μετείχαν ανάμεσα σε άλλους, η ΕΠΣΚ και άλλα ποδοσφαιρικά σωματεία, ο ΑΣΚ, ο ΣΠΑΚ, σύλλογοι στίβου, ρυθμικής γυμναστικής, κολύμβησης, τένις, πάλης, προπονητές κ.τ.λ. ο υπουργός αφού επανέλαβε ότι υπάρχουν τεράστιες ανάγκες στις αθλητικές υποδομές και περιορισμένες αθλητικές δυνατότητες, ζήτησε να υπάρξει ευρεία διαβούλευση των αθλητικών σωματείων με το δήμο, ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα πρώτης προτεραιότητας.

Στη συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι, εκτός από την ανακατασκευή χλοοτάπητα δημοτικού σταδίου Καρδίτσας που βρίσκεται σε εξέλιξη, άμεσα θα παραχωρηθεί η έκταση πίσω από το Μουσικό Γυμνάσιο, για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου, η κατασκευή κλειστού προπονητηρίου για το στίβο κάτω από τις κερκίδες του σταδίου και εφ’όσον στη διαβούλευση δήμου- αθλητικών φορέων συμφωνηθεί, τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της ΕΠΣΚ. Άφησε δε ανοιχτό να χρηματοδοτηθούν και μικρά σε κόστος έργα από τα υπόλοιπα του ΠΔΕ στο τέλος της χρονιάς, όπως γήπεδα τένις προϋπολογισμού  περίπου 50χιλ. ευρώ.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας ευχαριστεί τα αθλητικά σωματεία του ν. Καρδίτσας και τους φορείς για την συμμετοχή τους στο πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε, για την επισήμανση των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στα αθλήματά τους, στην κατανόηση από μέρους τους των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων της σημερινής κυβέρνησης αλλά και την ανάγκη μέσα από το διάλογο φορέων και δημοτικών αρχών να χρηματοδοτηθούν συμφωνημένα έργα πρώτης προτεραιότητας. Είναι πρώτη φορά που ο αρμόδιος υπουργός έρχεται σε άμεση επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς και αθλητικά σωματεία, δείχνοντας την ευαισθησία της κυβέρνησης της Αριστεράς στον πολύπαθο χώρο του Αθλητισμού.

Για τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας 

Αντωνίου Ηλίας




Total
0
Shares
Previous Article

Πρόγραμμα Εξετάσεων Τεχνικών Επαγγελμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article

Λάρισα: Συνελήφθησαν δύο 20χρονοι με 75 φυτά κάνναβης

Related Posts